Skocz do zawartości

Eger

Gość DeGie
 Share

Rekomendowane odpowiedzi

Bracia i siostry, parafianie - umiłowani. Otóż wybieram się pod koniec lipca z kobitą do Egeru na parę dni, pokosztować wina mszalnego, pozażywać kąpieli, pokontemplować. Może ma ktoś z was namiary na jakaś fajną kwaterę w niedaleko centrum i nie rujnującą budżet młodego kleryka?

Witam

Również wybieramy się do Egeru w 2 tyg sierpnia:)

Jeśli chodzi o noclegi nic nie rezerwujemy. W Egerze na głównym placu jest informacja turystyczna gdzie będziemy szukać noclegów.

Jak czytałem gdzieś na innych forach, jest sporo miejsc noclegowych i nie powinno być problemu w znalezieniu czegoś w przystępnej cenie.

Zastanawiałem się wcześniej nad noclegiem w Egerszalok?

Jeśli chodzi o Egerszalok, to jest trochę daleko od centrum. Ja polecam zatrzymywać się w Dolinie Pięknej Pani (Szepaszony Volgy). Jest to miejscówka z której do centrum Egeru na piechotkę jest 10 minut. W Dolinie jest najwięcej piwniczek, gdzie można się napić świetnego lub gorszego;) winka. Jest tam pole namiotowe (www.tulipancamping.com), gdzie można wypożyczyć kampery albo przyczepy do spania. Ja jak tam jeżdżę nocuję u takiego bardzo miłego Pana Profesora, który zna język polski, ale on nie będzie miał bankowo już miejsc. Byłem tam w maju i rozeznawałem się jak stoi z terminami - mówił, że ciężko będzie. Jak tylko znajdę do niego namiar to zaraz prześlę.

dzięki za informację, będę wdzięczny jeżeli udostępnisz na priv numer na ten nocleg, tak na wszelki wypadek.

a też bierzemy pod uwagę camp Tulipan.

wszystko wyjdzie w praniu :)

• 2 weeks later...

Dzięki, to już coś tam wiem, będziemy szukać, a jakby nr do pana profesora się znalazł, będę wdzięczny, a nóż widelec coś się zwolni czy co ;)

Siema. Sorki, że tak długo ale znalazłem jeszcze namiar na bardzo fajną rodzinę Varga, mają super piwnice z super winami po około 7 pln za litr (jak były dni Węgrzyna na małym rynku w Krakowie, to wystawiał się z winami i tam kosztowały one około 54 pln za butelkę). To jest właśnie w Egerszaloku. Gość ma do wynajęcia pokoje koło swojej piwniczki. Tylko tak jak mówiłem, jest to trochę daleko (około 10 km od centrum Egeru). Namiar do niego: www.egerszalokvargapince.hu. Nie mogę znaleźć tego Profesora, ale jeszcze będę szukał.

EDIT: ha! mam:) Namiary do Profesora:

Bela Nemeth (Wojciech Nemeth)

3300 Eger

Szepasszonyvolgy u. 42.

Tel.: +36/36/310378

Kom.: +36/30/6903998

mail: sabinumagr@freemail.hu

Najlepiej kontaktować się z nim po Polsku drogą majlową, jak nie odpisze po 3 dniach to dzwonić i wsłuchiwać się w to co mówi:)

Edytowane przez woohu

Super, wielkie dzięki stary, napisałem już do obydwu, ta miejscówa z winnicą wypas klimat, jeśli teraz się nie będzie dało na pewno skorzystam kiedyś jeszcze ;)

• 2 weeks later...