Skocz do zawartości

Mały Tuning B12,5

Daniel
 Share

Rekomendowane odpowiedzi

co raz częściej chodzi mi po głowie następca b12... ale bede sie trzymał swojego póki się nie zesra. Prędzej chyba kupie b12,5 jakos 2-gi sprzęt...

1250 w N-ce, które lata na kole jak p*****ne i ślizga się nawet wtedy kiedy nie chcemy to jest to czego brakuje mi w b12 na seryjnch przełożeniach...

to jeszcze niech Kacper napisze o swoich wrazeniach bo ja moglem byc za bardzo podniecony :)

Edytowane przez Daniel

jutro szukam w siebie w 600 jakiegos kabla do przeciecia , nie ma bata , tez chce mies lokcie wyrwane ze stawow :)

You did it!! to teraz Ty mnie wkurviles bo ja dalem za to czysta baniek:) teraz juz wiesz co mialeem na mysli jak pisalem, ze bylem podjarany:) ogolnie uklon jak zes roz*ebal ten system:) no i faktycznie ja tez wczesniej wspominalem o tej roznicy na pierwszych 3 biegach. ALE mowisz, ze wystarczy tylko cut the "kabelek" to increase power? czyli w wała mnie robili z tym przegraniem nowej mapy? a pozniej jak dzwonilem pytac to podtrzymywali:) no coz - wielkie czyny wymagaj ofiar, niech moc bedzie z Wami!:)

edit: zeby nie bylo tak kolorowo to ja juz sie przyzwyczailem :P i znow mi malo ;)

Edytowane przez kacper1r6

miasto i 2-gi i 3-ci bieg to ciagly uslizg tylnego kola. lekki łuk, przechyl i mamy przyjemny, kontrolowany wjazd bokiem na ślizgającym sie tylnym kole.

Więc żarty się skończyły :)

Kto nie da plusa ten ciota :D

Edytowane przez Tolinek

Ja poczekam na dalsze reminiscencje tudzież świadome refleksję na ww temat po czasie i kto wie, może wówczas i ja przestanę być zwykłą j***ną ciotą z kastrowanym B12,5 B)

edit: zeby nie bylo tak kolorowo to ja juz sie przyzwyczailem :P i znow mi malo ;)

wiem... to jest najgorsze, ze za jakis czas przestane to czuc..

ale zamowilem juz zabaweczke - FI Tuner Pro :) wiec przede mna jeszcze jeden pałer inkris :)

Ja poczekam na dalsze reminiscencje tudzież świadome refleksję na ww temat po czasie i kto wie, może wówczas i ja przestanę być zwykłą j***ną ciotą z kastrowanym B12,5 B)

juz dzisiaj nie chcialem o tym pisac.. - jest tak "slodko", ale AFR nie wygladal za dobrze.. na wolnych niecale 12, na obrotach 17-18... - a to chyba nie za dobrze.

bede musial jeszcze to zaglebic..

Edytowane przez Tomek

Co masz na myśli mówiąc że AFR na wolnych 12 a na wyższych 18? Bo już szedłem do garażu ciąć skubańca ;)

No właśnie, to ja poczekam, aż zrobisz z tego doktorat (i go opublikujesz), za co szczerze trzymam kciuki :)

Daniel ...bierz się do roboty...koledzy czekają na instrukcję :D

pozdrawiam

nezka

jutro szukam w siebie w 600 jakiegos kabla do przeciecia , nie ma bata , tez chce mies lokcie wyrwane ze stawow :)

w B12 też się chlasta kable,nie Toli?;-)

Kurde, a jakby tak całą tę wiązkę w pierony wywalic, to by dopiero była moc! :driving_moto:

Daniel ...bierz się do roboty...koledzy czekają na instrukcję :D

pozdrawiam

nezka

juz i tak wylozyl wszystko na tacy. O co chodzi z tym AFR? co to jest? u mnie wszystko w normie, pracuje rowno, spalanie nie wzroslo

AFR - Air Fuel Ratio

Stosunek ilości powietrza do paliwa. Idealnie jest 14:1.

Czy ktoś coś ciął w wodnych 650tkach :pytajnik:

Edytowane przez Kruk11

rame;-)

Dzięki, to było naprawdę pomocne. :lol:

Tak to jest, jak zwracasz się do inteligentnych ludzi robiąć skrót myślowy, a Ci udają, że nie rozumieją robiąc z ciebie debila.

Co masz na myśli mówiąc że AFR na wolnych 12 a na wyższych 18? Bo już szedłem do garażu ciąć skubańca ;)

znaczy ze mapa jest "surowa" i nie jest dobrze zestrojona.

W praktyce znaczy to, ze silnik bedzie zarl paliwo jak chora krowa oraz oddawanie mocy moze nie byc plynne.

Ale efekt bedzie :)

Tak to jest, jak zwracasz się do inteligentnych ludzi robiąć skrót myślowy, a Ci udają, że nie rozumieją robiąc z ciebie debila.

o tototo,niedalej jak wczoraj się z tym tutaj spotkałem :lol:

myślę, że nie taki był zamiar KravMagi... ale może to tylko moje odczucie <_<

moim skromnym zdaniem tuning 650 trochę mija się z celem, to tak jakby tuningować Corsę 1.2 ... Ale z drugiej strony, to tylko kastracja kabelka, więc koszty znikome ;)

znaczy ze mapa jest "surowa" i nie jest dobrze zestrojona.

W praktyce znaczy to, ze silnik bedzie zarl paliwo jak chora krowa oraz oddawanie mocy moze nie byc plynne.

Ale efekt bedzie :)

to prawda - wczoraj "godzinka na miescie" i bak poszedl...

myślę, że nie taki był zamiar KravMagi... ale może to tylko moje odczucie <_<

moim skromnym zdaniem tuning 650 trochę mija się z celem, to tak jakby tuningować Corsę 1.2

dokładnie to miałem na myśli .