Skocz do zawartości

Ochraniacze - Nakolanniki Nad / Pod Spodnie

Jarek
 Share

Rekomendowane odpowiedzi

a skad masz pewnosc ze te co wojt600n polecal sa bardziej wygodne i przydatniejsze niz te co masz z louisa.

jak się nie kupi to wiadomo, że pewności nigdy nie ma. W każdym razie one nie mają tych pasków które są uciążliwe w moim przypadku - dlatego tym razem postawiłbym na takie jak wojt600n - ale to tylko moja opinia.

daj fote tych z louisa zeby bylo wiadomo czego nie kupowac

http://aukcja.onet.pl/show_item.php?item=900823164

a jak wykonanie? Jak śróby w pzegubie? gładkie? jest możliwość porysowania sobie baku? Jak CI się to widzi?

więc tak, nie wiem czy tak ma być ale jeden mam szerszy od drugiego ;-/ śruby na przegubie są schowanie w plastikowy kołnierz, ja i tak zakleje jeszcze taśmą bo wydaje mi się ze jest mała możliwość porysowania ;-/

• 2 weeks later...

Nakolanniki kupione na allegro, teraz czekam na dostawę. Zobaczymy jakie będą i od razu się pochwalę jak je założę i wypróbuję.

nakolanniki dotarły, wyglądają nie najgorzej. Nakolanniki posiadają 2 rzepy mocujące, wewnątrz cieki polar a zewnątrz materiał prawdopodobnie nie przewiewny!! Dobrze leżą na kolanie a jak się spisują to sprawdzę jak tylko pogoda pozwoli.

• 10 months later...

Wiem, wiem, już było, ale chyba temat na czasie i nie wyczerpany.

Mam spodnie tekst. modeki ale w lecie na krótkie wypady chcę założyć jeansy. Lecz nie mam org. z ochraniaczami, ponieważ żadne z 5 modeli, które mierzyłem nie pasują mi.

Posiadam natomiast zwykłe o wygodnym kroju i pomyślałem,by dokupić ochraniacze na kolana , nakolanniki.

Warunek-będą zakładane pod spodnie.

Patrząc na tanie np. adrenaline mx zastanawiam się czy to ma sens, czy jest w miarę wygodne i czy w ogóle ktoś tak jeździ.

Poniżej fotka nakolanników w/w

lite_1.JPG

koszt to ok 50 zeta/kpl

Edytowane przez stpeter

ja używam nakolanniki dla brukarzy - 14zł/komplet i sobie chwale :)

podłączam się do pytania ostatnio też przeleciała mi taka myśl

masa ludzi tak jeździ..a czy wygodne to już odpowiesz sobie sam jak kupisz i pojeździsz..ale na pewno wygodniejsze od tekstów przy +30 C

hehe, dokładnie na taki sam pomysł wpadłem jak byłem dzisiaj z motogp w lbn. spodnie gotowe jeansy tak oo, dla mnie. więc mam swoje stare, kupuję nakolanniki i to te same co ty dzisiaj oglądałem. na alle chyba około 50pln, jeansy daje do krawcowej i doszywa mi od spodu kieszenie na te nakolanniki i jeszcze myśle czy jej nie poprosic o jakąś dodatkową warstwę materiału na du.e, w razie W. tylko zastanawiam się czy dać drugą warstwę jeans albo co innego, tylko nie wiem czym zastąpić. Skąd np taki kewlar.

Ja mam takie firmy Held:

20110120030.jpg

20110120033.jpg

20110120035.jpg

Noszę je na spodnie bo pod jeansy raczej nie dałbym rady wcisnąć, chyba że jakieś luźniejsze bym skombinował. Generalnie jeździ się wygodnie, a przy okazji po kolanach nie wieje. Jak raz zrobiłem "fikołka" po chodniku i zahaczyłem kolanem to nic nie poczułem także jakaś ochrona jest na pewno, nie wiem tylko jak przy większych prędkościach. Jedyna wada to taka, że czasem się zsuwają, no i porysowałem sobie trochę bak metalowymi zawiasami. Kosztowały coś koło 120zł z tego co pamiętam. Tak czy inaczej uważam że takie ochraniacze mają sens, na pewno lepiej jeździć w nich niż w samych jeansach.

Edytowane przez Pavel

hehe, dokładnie na taki sam pomysł wpadłem jak byłem dzisiaj z motogp w lbn. spodnie gotowe jeansy tak oo, dla mnie. więc mam swoje stare, kupuję nakolanniki i to te same co ty dzisiaj oglądałem. na alle chyba około 50pln, jeansy daje do krawcowej i doszywa mi od spodu kieszenie na te nakolanniki i jeszcze myśle czy jej nie poprosic o jakąś dodatkową warstwę materiału na du.e, w razie W. tylko zastanawiam się czy dać drugą warstwę jeans albo co innego, tylko nie wiem czym zastąpić. Skąd np taki kewlar.

tak sobie sam zrobilem jakies dwa trzy lata temu i swietnie sie spisuja

a kevlar kupilem tutaj

http://cgi.ebay.co.uk/Kevlar-cloth-fabric-Tape-UD-600gsm-500mm-x-500mm-/220546857753?pt=UK_CarsParts_Vehicles_BoatEquipment_Accessories_SM&hash=item33599dfb19

Ja mam Adrenaline MX PRO. W upalne lato, czy w sytuacji, kiedy po cywilnemu trzeba być - świetna sprawa. Nie wiem jak model MX, ale MX PRO to raczej tylko na spodnie. Wyglądu są niczego sobie, taki mały robokopek. Próbowałem je kiedyś wcisnąć pod zwykłe jeansy, ale chyba mam za wąskie nogawki tongue.gif z resztą nawet jakbym je wcisnął, to ruszać się w tym, czy zginać kolano ciężko. Co do wygody - na spodnie jest ok. Mocowane trzema rzepami, więc całkiem solidnie siedzą. Mi osobiście dają z +30 do poczucia własnego bezpieczeństwa ;)

82f8e4e1f4eb8c2873bd646b5ce44969.jpg

Ja mam Adrenaline MX PRO. W upalne lato, czy w sytuacji, kiedy po cywilnemu trzeba być - świetna sprawa. Nie wiem jak model MX, ale MX PRO to raczej tylko na spodnie. Wyglądu są niczego sobie, taki mały robokopek. Próbowałem je kiedyś wcisnąć pod zwykłe jeansy, ale chyba mam za wąskie nogawki tongue.gif z resztą nawet jakbym je wcisnął, to ruszać się w tym, czy zginać kolano ciężko. Co do wygody - na spodnie jest ok. Mocowane trzema rzepami, więc całkiem solidnie siedzą. Mi osobiście dają z +30 do poczucia własnego bezpieczeństwa ;)

82f8e4e1f4eb8c2873bd646b5ce44969.jpg

Mam dokładnie ten sam model. Na pewno fajna sprawa w upalne dni, czasem zdaża mi się wyskoczyć w nich + krótkie spodenki jeansowe. Ochraniacze właściwie sięgają mi do butów, więc bez różnicy. W tym sezonie planuję jeszcze dokupić jakiś buzer.

Z minusów radzę uważać na zawiasy, sam załatwiłem sobie jedną stronę baku. Najlepiej je czymś zakleić.

Wiem, wiem, już było, ale chyba temat na czasie i nie wyczerpany.

Mam spodnie tekst. modeki ale w lecie na krótkie wypady chcę założyć jeansy. Lecz nie mam org. z ochraniaczami, ponieważ żadne z 5 modeli, które mierzyłem nie pasują mi.

Posiadam natomiast zwykłe o wygodnym kroju i pomyślałem,by dokupić ochraniacze na kolana , nakolanniki.

Warunek-będą zakładane pod spodnie.

Patrząc na tanie np. adrenaline mx zastanawiam się czy to ma sens, czy jest w miarę wygodne i czy w ogóle ktoś tak jeździ.

Poniżej fotka nakolanników w/w

lite_1.JPG

koszt to ok 50 zeta/kpl

Mam takie, moja dziewczyna też. Ogólnie polecam, choć niewygodnie się w tym chodzi.

Spodnie tekstylne z protektorami mają tą zaletę, że chronią też cztery litery.