Skocz do zawartości

Podgrzewacze Gaźników

Lukasz
 Share

Rekomendowane odpowiedzi

Jak w temacie:

Jako że mam wersję bandita z podgrzewaczami i brakowało mi tylko przewodów, to zakupiłem takowe na allegro. Wczoraj uruchomiłem i wszystko działa, jednak zastanawiam się gdzie umieścić termostat blink.gif

Całkiem przy silniku aby nie grzały za długo, czy gdzieś w okolicach filtra powietrza???

Jak macie to rozwiązane u siebie?

Yyyy - a jak wygląda ten termostat bo ja mam podgrzewacze ale nie wiem gdzie jest u mnie zamontowany. Jak opiszesz albo pokażesz mi na zdjęciu to zobacze jak u mnie wygląda montaż.

Jak w temacie:

Jako że mam wersję bandita z podgrzewaczami i brakowało mi tylko przewodów, to zakupiłem takowe na allegro. Wczoraj uruchomiłem i wszystko działa, jednak zastanawiam się gdzie umieścić termostat :blink:

Całkiem przy silniku aby nie grzały za długo, czy gdzieś w okolicach filtra powietrza???

Jak macie to rozwiązane u siebie?

Fabrycznie jest obok obudowy filtru powietrza

A możecie mi napisać od którego roku stosowane są podgrzewacze i czy było to wyposażenie dodatkowe czy seryjne.

termostat u mnie wygląda tak:post-54-1257880478,0587_thumb.jpg Zastanawiam się, czy nie będą się za długo grzały gaźniki, jak umieszczę go obok filtra powietrza. Dla pewności sprawdzę ile prądu pobierają, coby aku nie rozładowywały :P

Edytowane przez Lukasz2007

Montowano od 2000 roku.

Jest to standardowe wyposażenie :)

No to ja mam jakąś lipę suza 2001 a podgrzewania brak :( Panowie a gaźniki mają przygotowane miejsce na podgrzewacze mimo, iż nie było zamontowane fabrycznie?

Lukasz2007 rzucił byś mi tą fotkę w dużym formacie? Najlepiej na maila.

Edytowane przez dzvonec

Mój motocykl także jest z 2001r i brak w nim takiego cuda. Czy może być tak że te podgrzewacze były montowane w motocyklach sprzedawanych na rynki o trochę chłodniejszym klimacie a tak gdzie jest ciepło nie były montowane. Ja sprowadziłem motocykl ze słonecznej Italii i może dlatego niema.

było montowane na rynek UK (także w MK1) na rynki o cieplejszym klimacie nie montowali. Polecam dać to w okolice airboxu i naprawde pomaga

• Upvote 1

W moim z Włoch były, jak kiedyś powiedziałem to w normalnym świecie jest zupełnie niepotrzebne i rozkmina nad tym to strata czasu.

Były montowane z tego co widziałem i mi wiadomo od początku 600.

Termostat jest montowany na poprzeczce która jest pod łączeniem kanapy z bakiem pod spodem albo na boku od strony silnika.

A u Rafałka jest zamontowane trytką suzuki na poprzeczce ramy pod bakiem, nad pokrywą zaworów.

W moim z Włoch były, jak kiedyś powiedziałem to w normalnym świecie jest zupełnie niepotrzebne i rozkmina nad tym to strata czasu.

Były montowane z tego co widziałem i mi wiadomo od początku 600.

Termostat jest montowany na poprzeczce która jest pod łączeniem kanapy z bakiem pod spodem albo na boku od strony silnika.

Montowane były tak jak pisałem od 2000 roku.

A jak ktoś nie ma to powodów jest tysiące.

To samo jak ktoś ma w starszej wersji :)

Montowane były tak jak pisałem od 2000 roku.

To dlaczego widuje je w większości przed 2000 :)

Poj***ło mi się już się poprawiam:

1995-wychodzi Dziorek

1996-Model S

1997 - Czujnik sprzęgła, podgrzewacze gaźników

1998- Rączki pasażera tylko w modelu N

1999-Nowy tylny amor z regulacją

2000-Nowy zadupeky,nowe zegary,Nowe gaźniki z czujnikiem położenia przepustnicy,filtr paliwa,zmiana zacisków hamulcowych,nowy zbiornik,nowa rama,obniżono wysokość siedzenia,Nowa owiewka wersji S.

...

I tu mi się poj***ło :( Jeszcze raz przepraszam za wprowadzenie w bład :(

Troche odswierze temat, ale sie strasznie podjaralem jak moj dziorek tez ma podgrzewane gazniki :D

A to 97 rok, tyle ze z UK, jeszcze przy okzazji Scotoiler znalazlem, o ktorym poprzdni wlasciciel nie wiedzial.

Aż sam z ciekawości musiałem u siebie sprawdzić  :D  i mam pytanie - jak wyglądają gaźniki, gdzie NIEmożna zamontować podgrzewania? Bo mam u siebie jakiś niewykorzystany gwint (o ile to tu). Jeśli faktycznie jest u mnie możliwość, to co podgrzewacze w praktyce dają? I czy ktoś z Wrocławia nie sprzedaje ich przypadkiem na allegro: http://www.allegro.p...600_bandit.html;)

dsc3965.jpg

Sam się zacytuje... a co sobie będę żałował :P  

co podgrzewacze w praktyce dają?

czy chodz o to, że przy jeździe w okolicach 0'C, na niedogrzanym silniku, przy szybszym odkręcaniu manetki, na niskich obrotach - troche go dusi? Oraz przy odpalaniu zimnego moto - szybciej łapie rytm? Wciąż czekam na odpowiedź, czy te ogwintowane dziurki to do podgrzewaczy :)

Tak to na 100% te dziury, wchodzą w to takie gwinintowane wałeczki z przewodami, tylko pytanie gdzie wiązkę podłączysz ?, nie wiadomo czy masz odpowiednie wejście.

tak, to do podgrzewaczy - a same podgrzewacze pomagają odpalić zimne moto

Do podgrzewaczy i na 100% podłączysz bo każda wiązka główna do banditów sprzed 2000r. jest taka sama.

będziesz chciał to wiązkę mam, ino podgrzewacz ostał się już tylko jeden