Skocz do zawartości

Rumunia - Krym We Wrześniu

hulit1
 Share

Rekomendowane odpowiedzi

3.9.2011- 18 lub 19.9.2011

16 DNI WOLNOŚCI NA MOTOCYKLU ;)

Polska-Słowacja-Węgry-Rumunia-Mołdawia-Ukraina(krym)-Polska

ogólne założenia :

- ogarnąć trasę Transfogarską -https://picasaweb.google.com/110084683592088181124/RumuniaNaMoto2010#5522459768182016770

-ogarnąć Transalpinę na którą w tamtym roku nie daliśmy radę wjechać http://www.transalpina.biz/

- dojechać i objechać Krym i być może 2-3 doby wyluzować gzdzieś w jakimś urokliwym miejscu nad którymś morzem ;)

--brak konkretnego planu - przygoda musi być ;)

- jechać przed siebie z bananem na gębie ;)

- nocować gdziekolwiek - raczej tanie kwatery lub namiot , może od święta jakiś hotel , motel - zero planowania w tym temacie ;)

na 100% jadę ja z Dorotką vfr800 i Kowal też na vfr800 , są jeszcze inni chętni ale jeszcze nie wiadomo czy pojadą

jeżeli ktoś ma chęć się przyłączyć to zapraszam ;)

pozdro

Edytowane przez hulit1

Coś mi te linki nie działają

faktycznie , zaraz ogarnę ;)

p.s.

skróty linków coś nie działają więc wywaliłem link przykładowej trasy zamiast tego napisałem przez jakie kraje będzie biegla

Edytowane przez hulit1

Ile to będzie km i jakie koszty wyliczyłeś?

trasa 5-6 tys km

kosztów nie liczyłem bo mi się nie chce i jakoś tak kłóci się to z samą koncepcją wyprawy hehe

na oko liczę, że ja z żoną w 4 tys. na luzaku się zmieścimy , ale jak wyjdzie to się okaże ;)

w Rumunii noclegi tanie - paliwo podobnie jak w Pl żarcie ciut droższe jak w Pl

na Ukrainie paliwo tańsze , a reszta pewnie podobnie lub taniej jak w PL + jakieś pewnie łapówy dla policji

i co bardzo ważne alkochol jest tani hehe

ogólnie to nie jest wyprawa po zarezerwowanych hotelach tylko tanie kwatery lub namiot , więc myślę , że drogo nie wyjdzie

trochę żarcia w puszkach na ciepło + kuchenkę turystyczną bierzemy z sobą żeby w razie czego w odludnych miejscach zjeść sobie coś na ciepło w plenerze

trasa 5-6 tys km

kosztów nie liczyłem bo mi się nie chce i jakoś tak kłóci się to z samą koncepcją wyprawy hehe

na oko liczę, że ja z żoną w 4 tys. na luzaku się zmieścimy , ale jak wyjdzie to się okaże ;)

w Rumunii noclegi tanie - paliwo podobnie jak w Pl żarcie ciut droższe jak w Pl

na Ukrainie paliwo tańsze , a reszta pewnie podobnie lub taniej jak w PL + jakieś pewnie łapówy dla policji

i co bardzo ważne alkochol jest tani hehe

ogólnie to nie jest wyprawa po zarezerwowanych hotelach tylko tanie kwatery lub namiot , więc myślę , że drogo nie wyjdzie

trochę żarcia w puszkach na ciepło + kuchenkę turystyczną bierzemy z sobą żeby w razie czego w odludnych miejscach zjeść sobie coś na ciepło w plenerze

To najwięcej z tego wszystkiego wyniesie paliwo. Pewnie średnia ceny wyjdzie ok. 4,5 zł i przy spalaniu 7 l/100 km to da jakieś 1900 zł na jeden motocykl.

Super wyprawa, też namawiam moją połowę na ten kierunek.

• 4 weeks later...

podbijam

został już tylko tydzień do wyjazdu ;)

jak ktoś miał by chęć polecieć z nami to pisać

pozdro

• 1 month later...

https://picasaweb.google.com/110084683592088181124/Motowyprawa2011?authuser=0&feat=directlink

trochę fotek z wyjazdu

poprawiłem , napisz czy działa bo tamten wcześniejszy link mi chodził

Edytowane przez hulit1

Super sprawa, chciałbym kiedyś tak się wybrać.

W następnym roku jaka wycieczka, planujecie coś ?

za wcześnie na jakieś plany , ale cały czas kusi mnie Krym na który nie udało się dojechać w tym roku

będzie czas i kasa wsiądzie się na maszynę i gdzieś sie tam dojedzie ;)

bardzo fajny wyjazd : ) kima w namiotach ? czy pensjonaty ? kampingi czy na dziko ?: ciężko miejsca na namiot znaleźć ? : )

Edytowane przez artur

Świetne foty! <3 świetna wyprawa!

Ja nie prędko gdzieś pojadę, więc łezka się w oku zakręciła - dzięki :)

• 4 months later...

Amfiria marzenia są po to by je spełniać ;) Uzbieraj trochę kasy zorganizuj wolny czas i w drogę .

Nudziłem się trochę w zimowe wieczory i zrobiłem foto-relację z wyjazdu.

http://hulitmotofree.blogspot.com/2012/02/moto-wyprawa-2011.html

jak komuś jakimś cudem udało by się przeczytać całość to niech napisze swoją opinię

pozdro

Przeczytałem :) Było ciężko momentami ale pozostały wspomnienia na całe życie. Podziwiam i pozdrawiam :)

najprawdopodobniej we wrześniu znów gdzieś dalej ruszymy ale konkrety to będą jak zwykle na ostatnią chwilę

pozdro

Ciekawa wyprawa ;) zdjecie z oslem mnie ubawilo ;) ale z tym szlifem to miales farta, dobrze ze sie nikomu nic nie stalo.

Napisano (edytowane)

cóż szczęście to czasami nieodłączny towarzysz motocyklisty

jak by człowiek się nie starał to czasami zdażają się sytuację , w których jest potrzebnę choć odrobinę szczęścia

co do śmiesznej foty z osłem to mam jeszcze taką ;) fota dla spostrzegawczych ;P

post-211-0-06225800-1330443038_thumb.jpg

Edytowane przez hulit1

pewny jesteś , że to na widok vfry ? :zeby: