Skocz do zawartości

Zbliża Się Wymiana Konia :)

Łukasz600
 Share

63 użytkowników zagłosowało

1. 1. Jaki motocykl byÅ? mi poleciÅ??

• Honda VFR 800 od 2002 w górÄ?
    • Suzuki GSX-R 600 - 750 bo litra chyba nie ogarÄ?, od K4 w górÄ?

Rekomendowane odpowiedzi

Jako, że już sierpień więc tak jak zaplanowałem chce miej więcej się zacząć interesować wymianą motocykla. Tylko pytanie na jaki?! Przeszło mi już przez głowę kilka modeli np. B12, CBR f4, 929, 954, hornet 900, raptor 1000... Zawsze mi coś w nich nie pasowało, ten za ciężki, ten bez owiewek (wiatr mnie wk**wia), ten pali dość znacznie i części ciężko znaleźć. Tylko dwa mnie zaciekawiły najbardziej, i tak wiem to całkiem odmienna klasa choć w przeszłości nie koniecznie. Z tych dwóch zamierzam wybierać, pewnie ostatecznie wygra ten który znajdę w lepszej cenie w lepszym stanie, ale chcę się bardziej nakierować na konkretne moto. Suzuki GSX-R K4, popularny sport w wersji K4 mi się podoba najbardziej inne odpadają. Dużo jeżdżę po mieście co mi niektórzy mówią, że męczarnia dla mnie i dla sprzętu, najlepsze na to moto są krótkie traski. Niby wszystko super bo też tak lubię pojeździć, ALE planuję zaliczyć jakiś dalszy wypad (szczególnie chorwację za rok) i tutaj nie wiem jak jest sportem choć widziałem i takich odważnych. Przymierzałem się do tego modelu, zrobiłem kilkadziesiąt kilometrów i przy moim wzroście 175cm ani nie mam głowy między kolanami ani też nie leżę zbytnio na baku więc myślę, ze nie miał bym problemu z większą traska ale co z bagażem... I tu się kłania VFR, rok 2002 i w górę od tego roku wygląda po prostu cudnie, codziennie mijam taką jak jadę do pracy w tym właśnie miejscu nie zwracam uwagi zupełnie jak i gdzie jadę tylko podziwiam stojącą na ul. fabrycznej... Z kompletem kufrów jest o niebo lepiej, niesamowity wygląd, i tyyyle miejsca na bagaż. Pozycję mam trochę bardziej wyprostowaną niż na Gixie więc też trochę lepiej a VFR też potrafi pokazać pazurki powyżej 7k obrotów kiedy załącza się V-tec. I dlatego mam zajebisty dylemat w wyborze i nie mogę się zdecydować. Moto chce kupić od końca listopada po początki stycznia żeby załapać się na jak najniższą cenę bo budżet też nie zbyt wyszukany coś koło 9-11k w porywach do 12k, nie wliczając rejestracji i wymian po kupnie, czyli filtry oleje. Moto nie musi być idealne, na pewno sprawne technicznie, może mieć jedynie przytarte owiewki lekko do malowania itp. Ewentualnie jakieś inne uszkodzenia, bop widziałem na allegro takie np. z pękniętą lampa za 8K a lampa kosztuje 400 zł więc przez włożenie trochę pracy w wymianę mam zaoszczędzić to spoko byleby przez to nie mieć jeszcze większych wydatków. To można sobie spokojnie powolutku robić przez resztę zimy i wiosny bo ten sprzęt chce mieć na dobre parę lat i jak się uda zwiedzić kawałek europy :)

• Odpowiedzi 67
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

• bald

5

• Łukasz600

16

• piotrekg

4

Swój stary chcesz opchnąć na AlleDrogo ? bo ja jestem na razie w fazie szukania pierwszego motocykla i decyzja padła na B4 . Chciałbym wiedzieć za ile byś chciał go sprzedać.

Swój stary chcesz opchnąć na AlleDrogo ? bo ja jestem na razie w fazie szukania pierwszego motocykla i decyzja padła na B4 . Chciałbym wiedzieć za ile byś chciał go sprzedać.

Nie na alledrogo, kolega się przymierza :) 3K mnie interesuje jak coś.

Ja bym sie nie zastanawiał i brał VFR ;] wygląd ok, osiągi w normie i jak juz sam zauważyłeś jest sie gdzie spakować, lepsza pozycja za kierownica... Typowy sport fajny, ale raczej do jazdy na miejscu i w niedalekie wypady, wiadmo sa i osoby co na sporcie robia dalekie trasy po pare tys km, ale vfr moim zdaniem lepiej sie do tego nadaje.

sam tez się zastanawiam nad zmianą VFR wpadła mi też w oko ,jeszcze tylko muszę poczytać o tym V-tecu jak to się sprawuje w motocyklu :)

sam tez się zastanawiam nad zmianą VFR wpadła mi też w oko ,jeszcze tylko muszę poczytać o tym V-tecu jak to się sprawuje w motocyklu :)

Podobno fajna sprawa od 6800 tyś obrotów zaczyna się ostra jazda :) Niektórzy mówią, że strasznie ich denerwuje moment kiedy włącza się v-tec i jego dźwięk a mnie to jara Ci powiem :D

jak gdzieś chcesz dalej polecieć to bierz VFRe, może deko więcej spali w mieście niż Gix600 i jest cięższa ale w trasie wynagrodzi,

nie wspominając o tym, że używana VFR (mówimy o motocyklu 8-9 letnim) na pewno nie będzie tak zakatowana jak Gix600..

btw. w czarnym dość fajnie wygląda http://www.subito.it/moto-e-scooter/honda-vfr-800-vtec-in-saldo-roma-28629983.htm

Pozatym to dwa zupełnie różne w zastosowaniu motocykle :)

bez dwóch zdań , ani bym sie nie zastanawiał tylko VFR ke wybrał .....jak planujesz dłuższe jazdy ..... polecam

jak gdzieś chcesz dalej polecieć to bierz VFRe, może deko więcej spali w mieście niż Gix600 i jest cięższa ale w trasie wynagrodzi,

nie wspominając o tym, że używana VFR (mówimy o motocyklu 8-9 letnim) na pewno nie będzie tak zakatowana jak Gix600..

btw. w czarnym dość fajnie wygląda http://www.subito.it/moto-e-scooter/honda-vfr-800-vtec-in-saldo-roma-28629983.htm

Jestem dokładnie tego samego zdania, w czarnym i granatowym jest piękna ale z tego co patrzę na allegro ludzie sobie dość cenią ten kolor i nie wiem czy się nie skończy na czerwonym. Nie wiecie może ile kosztuje sprawdzenie motocykla w salonie hondy i czy po takim zabiegu dają jakaś gwarancję na motocykl, że jest dobry i pewny stan?

IMHO tylko VFR,

jak się uda zwiedzić kawałek europy :)

no i to mi się podoba rockon.gif to za rok lecim wspólnie Chorwacja chyba ze uda mi się Was przekonać na Lazurowe Wybrzeże wraz z alpami w Szwajcarii :D

IMHO tylko VFR,

no i to mi się podoba rockon.gif to za rok lecim wspólnie Chorwacja chyba ze uda mi się Was przekonać na Lazurowe Wybrzeże wraz z alpami w Szwajcarii :D

Właśnie słyszałem, że za rok się szykuje większy wypad z ludzmi z PBC dlatego chce mieć pewnie moto i wygodne :) Twoja opcja kefirek też dobra, trzeba będzie to przemyśleć :) Bo już zapierdalanie po mieście szczerze mi się znudziło, przez czytanie tych relacji i ogólnie dłuższych tras strasznie się nakręciłem na turystykę motocyklową na jeden taki wypad w roku chyba sobie można spokojnie pozwolić finansowo :)

zagłosowałem na Gixa, booo.... VFRy bym Ci zazdrościł :D

zagłosowałem na Gixa, booo.... VFRy bym Ci zazdrościł :D

Przegłosowane, temat do zamknięcia :lol: :lol:

Przewiozę Cię, nawet dam Ci się przejechać :) Widzę, że większość jest za VFR, cieszę się, że to samo na co ja stawiam :D

ej no qrwa nie nie ma huja nie będziesz już jeździł z bandytami :puknijsie::takaemotka:

ehhh ale ta VFR-ka :tiaaa:

Przewiozę Cię, nawet dam Ci się przejechać :)

:jump:

... a może lepiej nie :huh: bo mi Bandzior zbrzydnie :(

p*****le, zaryzykuje :P

Jak kupisz VFR to sie juz do mnie nawet nie odzywaj...

Łukasz, bierz SV, a ty od razu chcesz na vfr :D nie, żebym coś do Hondy miał, ale sv moge polecić.

Masz dobry wybór, do 12k dostaniesz zadbana 650 albo i 1000, jak to działa, to wiesz, jak strzela też, litr prowadzi się bajecznie, nie jest ciężki w prowadzeniu, spali swoje, ma amor skrętu, bajeczka :D

Na gixie do Chorwacji to trochę przykatujesz się.

Zagłosowałem na VFR, bo to V, ale polecam SV :D pomogę dobrać coś dobrego, a i części tez mam pod dostatkiem :P :P :P

tylko Łukasz co do VFRy to mi sie przypomniała jedna rzecz. Zerknij sobie na koszty serwisowe tego moto (silnik V4 VTEC) w mototopie (tak wiem drodzy są ale jak odejmiemy z 150-200 zeta to mamy cenę umiarkowaną krakowską) za zawory chcą 700 zeta....co ile sie je tam robi nie wiem, no ale kwota jakby nie patrzyć zaporowa. No ale nie żebym Cię do VFRy zrażał bo sprzęt mi także zajebiście się podoba :vroom:

Właśnie słyszałem, że za rok się szykuje większy wypad z ludzmi z PBC dlatego chce mieć pewnie moto i wygodne :) Twoja opcja kefirek też dobra, trzeba będzie to przemyśleć :) Bo już zapierdalanie po mieście szczerze mi się znudziło, przez czytanie tych relacji i ogólnie dłuższych tras strasznie się nakręciłem na turystykę motocyklową na jeden taki wypad w roku chyba sobie można spokojnie pozwolić finansowo :)

Za rok to i ja się piszę na Chorwacje albo Lazurowe :rolleyes:

a żeby nie było offtop to vfra, albo Hajka bo to dość popularne ostatnio ;)

patrza jaka Jack ładna fałeferke Tobie wskazał......pisz do chopa i bieri 2500 tysie plus cos tam jeszcze :D my w tydzien z Jackiem załatwilismy interes od znalezienia po wysykle do PL :D

klient zadowolony pełną gębą :D :D :D

jeżeli planujesz dłuższe wyjazdy to tylko VFR z tych dwóch.

Ale...

K4 i K6 750 i 1000 rządzi.

Edytowane przez chriss

słuchaj starszych dobrze prawią ale to i kwestia gustu VFR jest kozak -> V4 i V-tech

ja stawiam na VFR !

Edytowane przez lukaszgeo

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
 Share

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Korzystając ze strony akceptujesz regulamin oraz politykę prywatności.Regulamin Polityka prywatnościUmieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.