Skocz do zawartości

Zbliża Się Wymiana Konia :)

Łukasz600
 Share

63 użytkowników zagłosowało

1. 1. Jaki motocykl byÅ? mi poleciÅ??

• Honda VFR 800 od 2002 w górÄ?
    • Suzuki GSX-R 600 - 750 bo litra chyba nie ogarÄ?, od K4 w górÄ?

Rekomendowane odpowiedzi

Łukasz sprawdzaj, sprawdzaj, a jak kupisz VFR to nie widzę inaczej jak wlatujesz nią w lubuskie rejony co bym mógł chlapnąć okiem i posadzić d****ko na niej włączając jazdę testową :lol:;) a kończąc na kawie cytrynowej :lol: :lol:

• 1 month later...
  • Odpowiedzi 67
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

• bald

5

• Łukasz600

16

• piotrekg

4

Kurde znalazłem fajny sprzęcik, kolor dokładnie którego szukam i w dodatku niecałe 50 km od Krakowa.

http://allegro.pl/honda-vfr-v-tec-800-i1854892180.html

Pytanie jak Wam się Ona widzi i czy nie widzicie czegoś niepokojącego? I tak by wylądowała w serwisie na przeglądzie przed kupnem bo to pierwsze moto za taką kasę to chce mieć pewność. Jestem z gościem w ciągłym kontakcie na mailu, przeleciał Chorwację, Krym itp z wszystkiego mam fotki. Cena trochę wykracza poza budżet bo kasę i tak będę miał dopiero pod koniec listopada początek grudnia ale może by mi się udało skądś załatwić 9 tyś na 2 miechy do oddania :) Ale myślę, że zbiłbym cenę bo w to wliczone jest stelaż pod kufer, stelaż pod sakwy boczne + sakwy oxforda, mocowanie pod nawi także myślę, że trochę mógłby opuścić jeśli będzie chciał w ogóle sprzedać bez tego a dodatkowo fajna kanapa, podgrzewane manetki, gniazdo zapalniczki i awaryjne. Full zestaw kluczy hondy, nowe aku a w zeszłym roku wymienił kompletny rozrząd na co ma papiery a w dodatku robione w znanym Krakowskim warsztacie. Wilcza garage. Opona przód spokojnie na 1-2 sezony przy mojej jeździe tylna wymieniania w tamtym roku i ma nabite 5k km, napęd ma jeszcze w chuuuuuuj regulacji, jutro ma mi wysłać gł bieżników itp. Ogólnie gościu sympatyczny. Nie chce jechać oglądać bez kasy w ręce dlatego na razie mail a potem jak coś załatwiam wszystko od razu, przegląd jazdy próbne i wracam do domu na kołach niż tak na raty.

P.S. Teraz pytanie dla ludzi co mają kontakt z handlem motocyklami, czekać na cenę zimową czy nie będzie zbyt wielkiej różnicy? Bo nie wiem czy kombinować kasę jakimś cudem czy jeszcze czekać :)

To i ja się wypowiem, bo teraz ujeżdżam.

Celowałem w Vtec i kupiłem 800fi, czyli na rozrząd kołach zębatych. Nie ze względu na wyższość tej konstrukcji, o której się dużo mówi i pisze. Poprostu trafiłem bardzo ładny egz. i zdecydowałem się.

Mając głosować (biorąc Twoje założenia) międzi K4 i vfr, wybieram vfr.

Vtec ma dużo nowocześniejszą linię nadwozia, ale to tak naprawdę stara dobra 800fi wzbogacona o w/w vtec(którego wymiana sporo kosztuje).

Tak więc ta podana w lince ma plusa, bo rozrząd zmieniony ( o ile jest to do potwierdzenia)

Do plusów zaliczę:

-zajebistą pozycję kierownika

-komfort pasażera

-duży moment obrotowy

-heble dual cbs (+ew. ABS) super stabilność hamowania jak Cię coś za winklem zaskoczy.

-regulowana twardość przodu

-j/w tyłu

-hydraulicznie sterowane sprzęgło

-wtrysk paliwa

-silnik nie do zarżnięcia

-prowadzenie jak po sznurku

-kultura pracy v4 mniam

-możliwość założenia kufrów

Wady:

-często psujący się regler ( drogi)

-wyższe spalanie ( mi pali 6 w cyklu mieszanym, ale jak pałujesz to łyknie)

-ciężki jest ( doświadczyłem w garażu)

-ciężko zmienić na coś innego :)

Powodzenia w szukaniu

Łukasz spiesz się powoli jak nie ten to będzie inny, sam już powoli zaczynam przeglądać VFR-ki. Pamiętaj ta Twoja jedyna gdzieś jest .... ;) ;)

zdecydowanie GSXR

Już tylko VFR jest w grze, gixem tylko poszaleje a VFR ma dużo więcej możliwości a poza tym przesiadka z B4 to i tak będzie spora różnica :)

@stpeter

-często psujący się regler ( drogi)
Jak często i jak bardzo jest to drogie?

Co do reszty czyli waga i spalanie to wiem ale jeździ się tym niesamowicie :D Rozrząd jest do potwierdzenia, papiery i robione było w Krakowskim warsztacie gdzie dbają o opinię. Szukam wersji z V-tec bo mi się bardziej podoba wygląd, wcześniejsza wersja jakoś mi nie leży :) Co do zmiany na inny to za dłuuugo także nie ma obaw coś się znajdzie na pewno :)

@Diabelok

Łukasz spiesz się powoli jak nie ten to będzie inny, sam już powoli zaczynam przeglądać VFR-ki. Pamiętaj ta Twoja jedyna gdzieś jest .... ;) ;)

Wiem wiem, ale sam fakt, że stałaby już u mnie w garażu jest zajebisty dlatego to będą chyba najcięższe dni przed kupnem a potem trzeba %%%%%% :D

Jeśli decyzja zapadła, to zarejestruj się na http://www.vfr-oc.pl/forum/

Tam masz bazę wiedzy ,oraz o elektryce, w tym o problemach z regulatorem napięcia jest mnóstwo tematów. Ja mam dobry, ale jak czytam te posty innych to wnioskuję,że są dwie grupy ownersów: tym którzy już wymieniali i tych którzy będą to robić. Podobno to pięta achillesowa vfr . Koszt dobrego reglera to 400-450 zł. Tak piszą- podkreślam,że nie sprawdzałem.

a Ty Łukasz w ogóle byłeś w przywitalni? bo jak tak to nie ma sensu z Tobą gadać ;)

sprzęt zacny ale Sv1000 i tak ja połknie ;) tak jak Ci wczoraj mówiłem dogadaj się z chłopakami z wilczej niech powiedzą, że to i to jest do roboty. chłop Ci spuści z 2 tyś i będzie Twoja :)

jak już kupisz to masz pamiętać o jednym NIE PAŁOWAĆ Z BALDEM!!!!!!

haha przecież nie jeżdze szybko :huh:

BTW: Bald ma już zaklepaną jazdę testową :P

a Ty Łukasz w ogóle byłeś w przywitalni? bo jak tak to nie ma sensu z Tobą gadać ;)

sprzęt zacny ale Sv1000 i tak ja połknie ;) tak jak Ci wczoraj mówiłem dogadaj się z chłopakami z wilczej niech powiedzą, że to i to jest do roboty. chłop Ci spuści z 2 tyś i będzie Twoja :)

Zdrajca... Weź to skasuj bo będzie lincz jak c**j hahahhahaha

Będziemy jeździć spokojnie, Bald z Krk zasiada pierwszy na moje przyszłe nowe moto do jazdy testowej :D

a to jak hunda ma 2 tlumiki to bedzie 2 razy wiecej plomieni :D bald postrzela najezdzie probnej spoko :D

przecież jak Bald się karnie to będzie dobrze jak to moto trafi do serwisu, a nie kasacji :D :D :D

przecież jak Bald się karnie to będzie dobrze jak to moto trafi do serwisu, a nie kasacji :D :D :D

hmm po długim zastanowieniu nad odpowiedzią udało mi sie osiągnąć tylko tyle : :fucku::takaemotka:

hmm po długim zastanowieniu nad odpowiedzią udało mi sie osiągnąć tylko tyle : :fucku::takaemotka:

:D :D :D no fakt z 5h nad tym myślałeś :takaemotka:

• 2 months later...

OT: kiedy coś :beer:

k**wa nie ma ,,wiadomej opcji" w ankiecie... :)

k**wa nie ma ,,wiadomej opcji" w ankiecie... :)

ZZR1400 ? :D

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
 Share

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Korzystając ze strony akceptujesz regulamin oraz politykę prywatności.Regulamin Polityka prywatnościUmieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.