Skocz do zawartości

Zbliża Się Wymiana Konia :)

Łukasz600
 Share

63 użytkowników zagłosowało

1. 1. Jaki motocykl byÅ? mi poleciÅ??

• Honda VFR 800 od 2002 w górÄ?
    • Suzuki GSX-R 600 - 750 bo litra chyba nie ogarÄ?, od K4 w górÄ?

Rekomendowane odpowiedzi

[...]Ja bym sie nie zastanawiał i brał VFR ;] [...]

dokładnie :D :D

zagłosowałem na Gixa, booo.... VFRy bym Ci zazdrościł :D

też ... :D :D :D

• Odpowiedzi 67
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

• bald

5

• Łukasz600

16

• piotrekg

4

Już się kilka razy przewinęło: Hayka

Miałeś okazję ale nie zupełnie nie pamiętam czy się przymierzałeś w Rybniku :)

A jeśli na polu bitwy został tylko gieesiks i fauefer to huuunda zdecydowanie :)

Krzyś D.

Może ktoś mi powiedzieć czy 183 cm wzrostu nie będzie się męczyć na tej Hondzie ,zwłaszcza chodzi mi o ugięcie kolan :)

dla mnie vtec to trochę lipa

mój kumpel ma vteca i sobie chwali ale mi średnio przypadł do gustu , dół ma dziwnie zamulony

ja mam vfre 800 na kołach zębatych i dół jest ciekawszy

za vtcem przemawia wygląd i abs silnik jest gorszy od starszej wersji , a reszta to prawie to samo

ogólnie vfra to dobry , wygodny , niezawodny motocykl którego przeznaczeniem jest latać w trasy

dla mnie w tym moto brakuje trochę emocji ale to moje subiektywne odczucia

jeżeli masz zamiar dużo latać w trasy szczególnie we dwoje to bierz vfre

jeżeli nie robisz non stop konkretnych tras tylko kręcisz się w koło komina + średnie traski i lubisz sobie pozapierd.... to bierz gixxa bez dwóch zdań

pozdro

dobra .........dywagacje mozna zkonczyc bo i tak po weekendzie bedzie szukał Kawasaki :D :D

Już się kilka razy przewinęło: Hayka

Miałeś okazję ale nie zupełnie nie pamiętam czy się przymierzałeś w Rybniku

A jeśli na polu bitwy został tylko gieesiks i fauefer to huuunda zdecydowanie

Krzyś D.

Przymierzałem się kiedyś w Żywcu, trochę mi nie leży hajka.

@hulit1 Honda mi się spodoba właśnie z rocznika z V-teckiem :)

@Wiśnia Sv-ka mi się podoba jedynie z dźwięku w Twojej 1000, wygląd nie bardzo :)

@kefirek Co do kosztów serwisu, Wojt zyska nowe doświadczenia jak przyjadę na grill warsztatowy a jeśli nie to pojedziemy do Qnera! :D Przy okazji zrobimy cytrynę, ze 4 :D

dobra .........dywagacje mozna zkonczyc bo i tak po weekendzie bedzie szukał Kawasaki :D :D

Nowy model mi się podoba ale mnie nie stać :D Choć czaiłem się na 636 Saszy zanim go przemalował na czarno :D

Ja głosuję na gixa, jeno chyba w literek bym poszedł.

Kupować turystyczny motor, na jeden wyjazd w Europę, a resztę roku "męczyć się" na nim po mieście :pytajnik:

Bez sensu B)

Kupować turystyczny motor, na jeden wyjazd w Europę, a resztę roku "męczyć się" na nim po mieście :pytajnik:

Bez sensu B)

no ale VFRa to nie jest Yamaha FJR, Kawa GTR czy inne turystyczne enduro o GoldWingu nie wspominając. Tylko wydaje mi się taki fajny kompromis między szybkim lataniem po mieście (110 kucy jest) a jakiś dalszy wyjazd urlopowy w Europę też nie będzie straszny.

no ale VFRa to nie jest Yamaha FJR, Kawa GTR czy inne turystyczne enduro o GoldWingu nie wspominając. Tylko wydaje mi się taki fajny kompromis między szybkim lataniem po mieście (110 kucy jest) a jakiś dalszy wyjazd urlopowy w Europę też nie będzie straszny.

W przeszłości VFR były typowo sportowymi motocyklami i takie zacięcie im pozostało ale podniesiono komfort jazdy :) Zresztą 250+ zapierdala więc po co mi więcej, a po mieście jak się jeździ do 7 tyś obr to nawet spalanie jest zajebiste a już się wyjeździłem po mieście zapierdalając i autentycznie mam dość bo już mnie to nie cieszy, wolę tak 100km/h po mieście sobie pyrkać :) A poza tym to nie ma być jeden wyjazd, paluję zwiedzić trochę europy a nie tylko raz jechać, teraz też bym jeździł ale nie mam moto na taki wypad, wyjadę 500 km i się rozsypie.

no ale Łukaszu, moja wypowiedź ma dokładnie taki sam sens :) gdybym nie włożył teraz tyle kasy w B6 to pewnie za rok tez bym się za VFR rozglądał. A tak to B6 przez najbliższe 3 sezony pewnie będzie u mnie.

Kurde ciezki wybor. Oba motocykle sa zajebiste i oba bym chcial miec :D Jednak po dluzszym zastanowieniu sie, do turystyki bardziej VFR (chociaz widzialem relacje z wypadow na R1 po Afryce). Ta wrzucona przez Jack'a wyglada kozacko, tylko smigac! :vroom:

Kurde ciezki wybor. Oba motocykle sa zajebiste i oba bym chcial miec :D Jednak po dluzszym zastanowieniu sie, do turystyki bardziej VFR (chociaz widzialem relacje z wypadow na R1 po Afryce). Ta wrzucona przez Jack'a wyglada kozacko, tylko smigac! :vroom:

Wiem, ta wrzucona przez Jack-a jest zajebista tylko kurde dopiero w koniec listopada początek grudnia będę miał kasę więc na razie mogę tylko popatrzyć. Ale może w tych miesiącach też trafię coś w tej kwocie :)

a, że tak zapytam z innej beczki... dlaczgo nie B1250SA np? sam ciekaw jestem opinii...

Casio B1250 nie kupi w tej cenie. Teraz oblukałem dokładniej.....ta fałeferka troche ma nalatane....60 tys...

a, że tak zapytam z innej beczki... dlaczgo nie B1250SA np? sam ciekaw jestem opinii...

Nie stać mnie :) 60k km to dość sporo, jak się Jack klaruje sytuacja z takim przebiegiem we Włoszech bo tam cały rok jazdy więc duże są szanse, że moto dobre przy takim przebiegu? Bo jak przyjedzie do PL to sobie zmienię na 32k km hahaha :D

Dodam tylko że gixa k4 za 12 tys. raczej nie kupisz w stanie nadającym się do jazdy :)

@Wiśnia Sv-ka mi się podoba jedynie z dźwięku w Twojej 1000, wygląd nie bardzo :)

k**wa nie pokazuj się na hucie!!!

tylko Łukasz co do VFRy to mi sie przypomniała jedna rzecz. Zerknij sobie na koszty serwisowe tego moto (silnik V4 VTEC) w mototopie (tak wiem drodzy są ale jak odejmiemy z 150-200 zeta to mamy cenę umiarkowaną krakowską) za zawory chcą 700 zeta....co ile sie je tam robi nie wiem, no ale kwota jakby nie patrzyć zaporowa. No ale nie żebym Cię do VFRy zrażał bo sprzęt mi także zajebiście się podoba :vroom:

to już dogadane kefirek wszystkie czynności serwisowe robimy na grillu u Wojta więc ew. koszty to opłaty za kiełbaskę, coś do picia i druk serwisówki :D

ja kuję zawory, Wojt synchro, Bald n*******la zbieżność i będzie jak ta lala

k**wa nie pokazuj się na hucie!!!

to już dogadane kefirek wszystkie czynności serwisowe robimy na grillu u Wojta więc ew. koszty to opłaty za kiełbaskę, coś do picia i druk serwisówki :D

ja kuję zawory, Wojt synchro, Bald n*******la zbieżność i będzie jak ta lala

JA za ten czas opierdalam grilla :D

podobno VFRce trzeba jebnąć na dzień dobry dobrą zbieżność ;)

podobno VFRce trzeba jebnąć na dzień dobry dobrą zbieżność ;)

Damy rade :D Jak się zbierzemy w kupe to każde moto stanie na nogi :D

Ciekawe.

Wypowiedział się jeden (chyba) użytkownik VFR-y, twierdząc że to maszyna bez emocji - ale w ankiecie jest górą.

A ja odmiennie bierz - Gixera 750. Nie jest to żaden półśrodek i prędko się nie znudzi (150 kacyków), pozycja autentycznie znośna i niewiele w praktyce różniąca się od VFR-y, dużo mniej spali przy tych samych prędkościach, a szacun i lans na dzielni większy ;) . Moto znacznie lżejsze od VFR-y, przez co dużo, dużo więcej funu!

Turystykę da się uprawiać na wszystkim - ja na F4i mam Givi maxię 55 litrów i jeździ.

Turystykę da się uprawiać na wszystkim - ja na F4i mam Givi maxię 55 litrów i jeździ.

1. F4i i Gix to wbrew pozorom dwie dość różniące się pozycje jazdy. Tą różnicę czuje się właśnie po kilku godzinach jazdy :)

2. widziałeś kiedyś kufry na Gixie ? ;)

1. F4i i Gix to wbrew pozorom dwie dość różniące się pozycje jazdy. Tą różnicę czuje się właśnie po kilku godzinach jazdy :)

2. widziałeś kiedyś kufry na Gixie ? ;)

Zgadza się, ta na F4i jest ciut bardziej odprężona, ale różnica jest jak dla mnie minimalna w stosunku do Gixa z 2007. Starszego nie miałem okazji dosiąść.

Kufra nie, ale kolega lata z sakwami i torbą Louisa i jest git!

A ja szczerze mu zazdroszczę maszyny, bo pikna jest :rolleyes:

zacznijmy od tego , że powinieneś pojeździć różnymi motocyklami wtedy będziesz miał lepszy obraz sytuacji co Ci pasuje i Cię kręci

nie sugeruj się internetowymi opiniami tylko sam zdecyduj co Ci trzeba poprzez objeżdżenie różnych maszyn

zacznijmy od tego , że powinieneś pojeździć różnymi motocyklami wtedy będziesz miał lepszy obraz sytuacji co Ci pasuje i Cię kręci

nie sugeruj się internetowymi opiniami tylko sam zdecyduj co Ci trzeba poprzez objeżdżenie różnych maszyn

Testowałem parę różnych, wiadomo nie na jakichś długich trasach ale jak się przejedzie kawałek to się od razu czuje czy pasuje czy nie np. hornet 600 i 900, cbr f3 f4i, na ninja 636 2005 tylko siedziałem niby fajna ale coś mi nie leżało, gix k4 600, vfr 750 rc46 i 800 vtec oraz hajabonga :D Gixx mi przydał do gustu i VFR ale chyba tym razem coś ze stajni hondy wyląduje u mnie :D

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
 Share

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Korzystając ze strony akceptujesz regulamin oraz politykę prywatności.Regulamin Polityka prywatnościUmieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.