Skocz do zawartości

Norwegia 2011

Gość Nalewa
 Share

Rekomendowane odpowiedzi

Pogratulować wyprawy. Przy niektórych fotkach i fragmentach tekstu miałem wrażenie deja vu:)

Edytowane przez Tomo

Zajebista traska.... Opis też.

Ide do roboty - ale opis podbudował moje dzisiejsze morale :D Wrócę z roboty to też pojadę na północ - do Obornik Śląskich ;)

podobalo mi sie ze mimo niesprzyjajacej pogody jednak probowales sie wyspac . ubranie motocyklowe lepsze od pidzamy :)

Mówiąc krótko zajebioza.

Tak po mału się czaję na podobny wypad ale z plecakiem, tylko że termin to najwcześniej w przyszłym sezonie a bardziej realnie za dwa. W razie czego będę uderzał po wskazówki :)

Mówiąc krótko zajebioza.

Tak po mału się czaję na podobny wypad ale z plecakiem, tylko że termin to najwcześniej w przyszłym sezonie a bardziej realnie za dwa. W razie czego będę uderzał po wskazówki :)

Następnym razem robię Nordkap bez dwóch zdań :D może nie w przyszłym sezonie, ale za dwa, trzy na 100%. Tą część trasy planuję zrobić wtedy jako powrotną - mogę robić za przewodnika ... dam znać :D

Rewelacja :)

Ale trzeba mieć jaja że samemu jechać tak daleko.

Tak się łatwo czyta jak Ci zimno było, ale przeżyć to to musiało być do d..y to zimno i mokro spanie w mokrym ehh

Marzy mi się od dawna taki wyjazd ale z kimś na 2-3 motongi.

Póki co jednak przyszły sezon pozwiedzam nasz kraj :)

Zazdroszczę widoków :)

Gratulacje :)

Najgorsze co u Norkow o tej porze jest procz zimna- ciagle jasno i wez tu idz spac :P

Co do preikestolen jak tam bylem opowiadali ze kaiedys 3 norwegow weszlo na ten stol. popili i z nudow dwoch chwycilo tego trzeciego za nogi i tak trzymali go glowa w dol nad przepascia. Koles ze strachu stracil mowe.

Sam chcialbym motongiem sie tam wybrac, puszka to nie to samo. Tylko trafic w pogode.

ps trzeba bylo oponke wkleic jak po tych ichniejszych asfaltach wyglada :P bieznik w oczach ginie czy to 4oo czy 2oo

Pozdrowionko

Fajny wyjazd, od 3 miesięcy śmigam tu solo ; ) Za niedługo powrót do PL , może przez drogę Troli , Lillehamer , Oslo i Szwecję. A za rok Bałtyckie dookoła, przylądek i Lofoty. Norwegia jest ekstra : ) Jakby co to też mogę dać namiary na fajne trasy , na razie tylko na Pd , głównie okolice Bergen i Stavanger : D

Bardzo mi sie podobało. Jeszcze bardziej zazdroszcze... jaj, żeby samemu w taką traskę śmigać...

• 2 weeks later...

Bardzo dobrze opisane, konkretnie, motocyklowo, ale bez nadmiernego nadęcia i zbędnego filozofiicznego bełkotu, który tylko utrudnia odbiór, do tego dobre zdjęcia i super trasa oraz sporo samozaparcia i ten smaczek, który charakteryzuje trasy solo - kto nie przeżył, nie wie o czym mowa ;)

Aha i tylko jedno ale - ten woołrrrr biały kask, uch okropieństwo, pasuje ci tam jak c**a pod okiem, no ale co zrobić gusta gusta.... :P

Aha i tylko jedno ale - ten woołrrrr biały kask, uch okropieństwo, pasuje ci tam jak c**a pod okiem, no ale co zrobić gusta gusta.... :P

Nie marudź, kupiłem biały jako dobrą bazę do malowania:P, a poza tym w gorący dzien na prawdę da się w nim wytrzymać - w czarnym macie się gotowałem. gwarancji i tak już nie mam bo zgubiłem paragon, więc mogę sobie robic z nim co chę ;)

• 3 weeks later...

Gratuluje koledze wyjazdu i... zazdrosze jak inni. Też chodzi mi po głowie Nordkapp, może jak przyjdzie czas na drugi lub trzeci sezon to może nasze plany się pokryją. Na Norkapp to już trzeba pełne 2 tygodnie zarezerwowac w grafiku urlopów.

• 11 months later...
  • 1 month later...

Następnym razem robię Nordkap bez dwóch zdań biggrin.gif może nie w przyszłym sezonie, ale za dwa, trzy na 100%. Tą część trasy planuję zrobić wtedy jako powrotną - mogę robić za przewodnika ... dam znać biggrin.gif

dałbyś znać wcześniej ;)

next time pomyśl o Lubuszanach :D

• 11 months later...