Skocz do zawartości

Wiosna Idzie?

Gość Marqs
 Share

Rekomendowane odpowiedzi

Mimo tego, że jestem fanem śniegu i białego szaleństwa, to ze względu na to iż w tym sezonie nawet nie zasmakowałem nart, zaczyna mnie już też ta zima mierzić. Aż nawiązując do "zimo w*********j" chce mi się zakrzyknąć "wiosno napierdalaj". Tym bardziej dzisiaj kiedy to rano wychodzę odśnieżyć auto i mimo śniegu i mrozu, zamykając oczy poczułem wiosnę (od razu mówię - nic nie wąchałem ;) ) Otóż wszędzie dookoła świergoliły ptaki :o I nie było to żałobne świergolenie "weź no stary sypnij okruszkami" ale raczej "wiosna, wiosna, k**wa idzie". Dlatego też, zarażony tym optymizmem, ptasim nota bene, zaczynam wypatrywać wiosny :) Czego i Wam serdecznie życzę :)

• Odpowiedzi 55
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

• diabelok

4

• Pitbull

5

• Denzel

3

Też ostatnio zauważyłem, że ptaki śpiewają tak jakby już czuły wiosnę. Dobry znak ;)

Muszę Was Panowie i Panie poinformować, że ja zaplanowałem w tym roku wiosnę.... 20 marca jadę w Alpy na tydzień i do tego dnia będzie zima bo będę śmigał na desce w Polsce.

20 marca zima s*******a a ja jak wracam po tygodniu to już będzie aura, żeby śmigać bajkiem.

Więc tak to w tym roku zaplanowane :-)

PS

Też słyszałem ostatnio ptaszydła - faktycznie śpiewają optymistycznie. I to jest taki optymizm z pokryciem :-)

jj

Obyście Panowie mieli rację, bo ja to już zużywam żelazne racje moich zapasów optymizmu. Potrzebuje słońca i motocykla żeby naładować moje bateryjki.

28 Lutego ma byc juz 9 stopni na poludniu.... mijemy nadzieje ze w polowie marca bedzie mozna posmigac

Akurat. Z tymi wiosennymi ptakami jest tak samo, jak z wiosennymi kotami:

Rudy kocur z trudem przebijający się przez zaspy, z wysiłkiem odrywając swoją zmrożoną męskość od lodu krzyczy na całe gardło:

- No i k**wa gdzie?! Pytam was - gdzie jest ta p*******na wiosna do k**wy nędzy? Co za p*****ny kraj?! Gdzie dziewczyny, przebiśniegi, świergolenie skowronków?! Choćby ćwierkanie wróbli, choćby krakanie wron - gdzie to k**wa wszystko jest?! A odwilż kiedy wreszcie przyjdzie? Śnieg z nieba napierdala jakby ich tam w górze poj***ło... Niby ponoć wiosna już jest, k**wa - łgarstwo i oszustwo na każdym kroku, k**wa ...

A ludzie słysząc kocie krzyki uśmiechają się do siebie i mówią łagodnie:

- Słyszysz jak się drze? Wiosna idzie... Kotów nie oszukasz...

28 Lutego ma byc juz 9 stopni na poludniu.... mijemy nadzieje ze w polowie marca bedzie mozna posmigac

Jak pomyślę, że w zeszłym roku zainaugurowałem sezon 7 lutego, to aż mnie skręca... ;)

Dzisiaj w nocy mi się normalnie śniło, że śmigam na Pomidorze, tylko nie wiem czemu po Warszawie... ;)

Właśnie pani pogodynka na tvp wrocław powiedziała że od środy generalne spore ocieplenie i odwilż i żeby gumiaków już szukać. Więc jak nam maszyn nie potopi to będziem śmigać w przyszłym tyg ;)

ja w tamtym roku swoim 9 lutego wracałem po kupieniu do domu chyba ze 160 kilometrów :) we 3 z kolegami się zmienialiśmy 0 stopni było jak wróciliśmy :P

a jak zwykle we Wrocławiu będzie można śmigać a tutaj na podlasiu jeszcze będzie zima :(

Edytowane przez Jarek

Akurat. Z tymi wiosennymi ptakami jest tak samo, jak z wiosennymi kotami:

Zapomniałeś dodać, że ta akcja miała miejsce na Podlasiu, u nas na Mazowszu koty nie przeklinają :D

(...) i do tego dnia będzie zima bo będę śmigał na desce w Polsce.

Terefere....

(...)u nas na Mazowszu koty nie przeklinają :D

Tobie też terefere... :P

Ja też już chcę wiosnę bo moja XL'ka się niecierpliwi żeby pójść w pole :)

Zauważyłem dokładnie to co Wy z tymi ptaszkami :) Rano świergoliły aż miło :) To jest dobry znak ... Bądźmy optymistami i pomyślmy , że za tydzień trochę polatamy :)

Też czekam na pogodę moto "prawie" przygotowane do sezonu, co prawda kilkakrotnie kląłem z zimna w garażu ale się nie poddawałem zostało parę rzeczy do zrobienia ale to w przyszłym tygodniu, podobno ma przyjść odwilż ale czas pokaże :) Wiosno przybywaj :D

U mnie pod domem z około 16 miejsc do parkowania zrobiły się 4, śnieg wywożę przyczepa, co najmniej raz dziennie żeby zachować kontrole.

Dzisiaj odśnieżałem garaż którego nie ruszałem od 2 miesięcy, śniegu po pas, nie ma jak przejść, pies był w siódmym niebie.

Jak to białe gówno się roztopi będziemy mieli naprawdę przej***ne.

A c***a od pługa śnieżnego mam już na oku.

No tej wiosny to sie chyba tak szybko nie doczekamy :/ ryczec mi sie chce jak patrze na to co jest za oknem :/ tym bardziej ze wlasnie znalazlem fote z zeszlego roku i juz 27 lutego latalem :D a teraz du**

nie latamy panowie, nie mma oponek, oleju i klocuszkow wymienionych ! hehe... Im szybciej znajdziemy dla mnie opone, tym szybciej wiosna nadejdzie ! Przynajmniej tak mowila :P

Oby z tą wiosną było jak Koledzy piszą bo zaczyna się głód motocyklowy w moim przypadku :(

No nie wiem co z tą wiosną

zp1a07n7ck70td64.jpg

:lol: :lol: :lol:

Jak pomyślę, że w zeszłym roku zainaugurowałem sezon 7 lutego, to aż mnie skręca... ;)

Dzisiaj w nocy mi się normalnie śniło, że śmigam na Pomidorze, tylko nie wiem czemu po Warszawie... ;)

Ziom, ty lepiej sezonu w tym roku tak wcześnie nie zaczynaj bo wiesz jak to się ostatnio skończyło.... :-)

Ziom, ty lepiej sezonu w tym roku tak wcześnie nie zaczynaj bo wiesz jak to się ostatnio skończyło.... :-)

Eee tam... w tym roku będzie bez takich przygód ;)

Odśnieżałem garaż i nakręciłem jak metrowy pies ledwo wystaję ze śniegu...Dziś.

metra to on chyba nie ma ale i tak jest zajebisty ... ;)

No aż zmierzyłem, 75 cm w kłębie ;)

Jak stanie na tylnych łapach niecałe 180 z językiem na wierzchu :P

Nie no Panowie, wiosna idzie. Mam niezbity dowód, otóż na drogach kwitną dziury... Normalnie wysyp... Przynajmniej na śląsku ;)

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
 Share

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Korzystając ze strony akceptujesz regulamin oraz politykę prywatności.Regulamin Polityka prywatnościUmieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.