Skocz do zawartości

Bandit 250, Spalanie 10L/100Km - Analiza

Gość lukastu
 Share

Rekomendowane odpowiedzi

...Tylko szczelinomierz chyba sam zrobie bo tym chinskim nie ufam...

A co jest złego w szczelinomierzu za +/-30 zł.

A co jest złego w szczelinomierzu za +/-30 zł.

Zastanawia mnie jego dokladnosc - wole zlozyc folie aluminiowa odpowiednia ilosc razy "na pol" + suwmiarka ;) no ale to juz co kto lubi

Myślę że chiński szczelinomierz będzie jednak lepszy od folii. Mam taki, mierzyłem, trzyma klasę.

Myślę że chiński szczelinomierz będzie jednak lepszy od folii. Mam taki, mierzyłem, trzyma klasę.

O widzisz - cenna uwaga. Dziekuje, zanabede odpowiedni ;)

Nie wyobrażam sobie wciśnięcia folii medzy zawór a popychacz B)

a tak przy okazji w kazdej 250 króćce do gażników są zrobione z oberżniętego węża do chłodnicy?

Oj chyba nie ;))

Dzis podlaczylem do bandita wakuometry - okazuje sie ze jeden z cylindrow nie pracuje (srodkowy--lewy) - jutro bede to sprawdzal - czemu sie przyjdzec? Co sprawdzic? Swiece? Plywaki czy silikon ich nie zakleil? Przewod WN? Co jeszcze?

Pozdrawiam

Hej!

Bojow ciag dalszy, raportuje bo ktos moze miec kiedys podobny problem. Cos dziwnie syczalo po ostatnim rozebraniu moto. Syczalo i syczalo. Myslalem ze to nieszczelna jest ta samorobka. Po podlaczeniu wakuometrow okazalo sie (jak widac w poprzednim poscie) ze jeden cylinder nie dziala... otoz dziala -> pokazala to colortune. Paliwko tez jest w komorze plywakowej wiec wszystko wydaje sie dzialac ok. Co sie okazalo? Zgubilem malutki oring ktory kryje sie pod gornym przykryciem gaznika tam gdzie wychodza krucce do wakuometrow. Tam byla nieszczelnosc. Szybki makgajweryzm, oring zrobiony z weza do wakumetrow i ... wszystko dziala jak nalezy. Pobawilem sie i zsynchronizowalem gazniki. Musze jeszcze wyregulowac sklad mieszanki z colortune i juz wszystko powinno byc ok.

P.S. Po tych wygibasach z bakiem dzis w drodze do domu z pracy pekl kruciec od plasikowego filtru paliwa - najwyzsza pora na spacerek ;-)

Bedzie ciag dalszy

Hej!

No to czas na final. Najpierw rozebralem bandziorka zeby porzadnie go poskrecac (brak wyciekow) i pozaklejac komory plywakowe silikonem. Potem zabawa z colortune. Ile ja sie namordowalem zeby wykrecic dwie prawe swiece - no ale w koncu sie udalo, kolorek plomienia ustawiony w/g manuala. Na luzie tak samo szybko wchodzi na obroty jak z nich schodzi. Potem podlaczenie wakuometrow. Przedtem dorobione tlumienie na przewodach. 10 min zabawy srubkami i chodzi rowniutko -> az slychac ze jest zadowolony po wymianie swiec i tych regulacjach. Po miescie wyszlo 6,6L/100km co jest juz dobrym wynikiem. W trasie dopiero sprawdze.

Dziekuje wszystkim ktorzy wypowiedzieli sie w tym watku -> za jakis czas mam nadzieje wrzucic maly tutorial o konserwacji bandziorka.

Pozdrawiam

post-3151-0-42992000-1317730997_thumb.jpg

Edytowane przez lukastu

jest bardzo duża szansa że jak przypadkowo zaliczysz glebe to ten plecaczek co to masz na plecach przyczyni się do pięknego złamania kręgosłupa .

Hej!

No to czas na final. Najpierw rozebralem bandziorka zeby porzadnie go poskrecac (brak wyciekow) i pozaklejac komory plywakowe silikonem. Potem zabawa z colortune. Ile ja sie namordowalem zeby wykrecic dwie prawe swiece - no ale w koncu sie udalo, kolorek plomienia ustawiony w/g manuala. Na luzie tak samo szybko wchodzi na obroty jak z nich schodzi. Potem podlaczenie wakuometrow. Przedtem dorobione tlumienie na przewodach. 10 min zabawy srubkami i chodzi rowniutko -> az slychac ze jest zadowolony po wymianie swiec i tych regulacjach. Po miescie wyszlo 6,6L/100km co jest juz dobrym wynikiem. W trasie dopiero sprawdze.

Dziekuje wszystkim ktorzy wypowiedzieli sie w tym watku -> za jakis czas mam nadzieje wrzucic maly tutorial o konserwacji bandziorka.

Pozdrawiam

no i świetnie, że jest happy end

liczymy na ten tutorial :)

Pływaki chyba faktycznie lepiej byłoby cyną zalutować, wbrew pozorom spodziewam się, że masa pływaka byłaby mniejsza (ale nie widziałem jak to zrobiłeś, więc tak sobie się wymądrzam) ;)

Karv - bardzo mi brakowało Twoich trafnych uwag w temacie analiza spalania, gdzie byłeś jak Cię nie było? Tyle bzdur można było dopisać do różnych tematów, że głowa mała :D

• Upvote 1

Karv - bardzo mi brakowało Twoich trafnych uwag w temacie analiza spalania, gdzie byłeś jak Cię nie było? Tyle bzdur można było dopisać do różnych tematów, że głowa mała :D

Panowie proszę...

Dajcie sobie raz po mordzie jak faceci i nie wciągajcie w Wasze spory całego forum :)

6,6 litra w miescie cie zadowala? To duzo biorac pod uwage ze 600 potrafi spalic mniej

Sent from Tapatalk