Skocz do zawartości

Kolejny Bandyta Nas Opuścił:(

frikothc
 Share

Rekomendowane odpowiedzi

tego roczne statystyki nie są za ciekawe

zaciekawiło mnie jedno zdjęcie zobaczcie co dzieje się z kaskiem tej klasy

post-845-0-76466300-1316001321_thumb.jpg

to ze kask ma wgniecenia o niczym nie swiadczy. Wlasnie o to chodzie zeby kask sie powgniatał, popekał itd.wtedyprzejmuje najwiecej sily udezenia. Chociaz fakt, te wgniecenie jest za duze... ;/

przykra sprawa :(

ale tak jak dział jest opisany...

W tym dziale opisujemy TYLKO I WYŁĄCZNIE własne upadki ku przestrodze innych.

chyba, że kolega należał do PBC...

Edytowane przez piotrekg

zaciekawiło mnie jedno zdjęcie zobaczcie co dzieje się z kaskiem tej klasy

mysle za kazdy inny by wygladal podobnie, nie ma co sie oszukiwac

to ze kask ma wgniecenia o niczym nie swiadczy. Wlasnie o to chodzie zeby kask sie powgniatał, popekał itd.wtedyprzejmuje najwiecej sily udezenia. Chociaz fakt, te wgniecenie jest za duze... ;/

nie do końca .Owszem,powinien się wygiąć ale następnie powienien powrócić do poprzedniego krztałtu na tyle na ile jest to oczywiście możliwe.Tutaj centralnie się odkrztałcił jak papierowy .Dobrej klasy kask gdy walniesz nim o glebę powienien zachować się jak napompowana piłka,powinien się odbić .Ten zachował się jak piłka bez powietrza .

To był ktoś z forum ??

Czy za duże to ciężko dywagować nie wiedząc z jaką siłą i w jaki sposób uderzył.

Dopiero teraz sobie zdałem sprawę, że właśnie wczoraj przejeżdżałem w tym miejscu parę minut po wypadku, aż mnie jakieś dziwne ciarki po plecach przeszły. :(

Stworzył się całkiem spory korek i wyprzedzałem powoli samochody pasem awaryjnym, nawet się zastanawiałem co się stało bo jak dojechałem do policji to nie mogłem dojrzeć żadnego rozbitego samochodu.

Szkoda człowieka :(

Tylny kapeć jak dla mnie się na śmietnik nadaje, wzglęnie do spalenia.

Mnie to wpienia, jak pismaki czy policja piszą "Przyczyną wypadku była nadmierna prędkość".

To nie nadmierna prędkość jest przyczyną śmierci, tylko nagła jej utrata.

"uderzył w barierki na remontowanym odcinku drogi", wjechał pewnie tym slikiem ja jakieś żółte strzałki, albo jakiś piach i tyle.

Niech mu ziemia lekką będzie.

13 września o godzinie 17.45 na drodze krajowej numer 1 w miejscowości Poraj w gminie Wola Krzysztoporska miał miejsce tragiczny wypadek drogowy. Ze wstępnych ustaleń policjantów wynika, że 33-letni mieszkaniec Bełchatowa kierujący bez uprawnień motocyklem suzuki, na remontowanym odcinku drogi w kierunku Katowic nie zachował należytej ostrożności podczas wyprzedzania pojazdu. Motocyklista najechał na tablicę kierunkującą i utracił kontrolę nad jednośladem. Motocykl zarzuciło, po czym zjechał na lewe pobocze i uderzył w barierę energochłonną. 33-latek poniósł śmierć na miejscu. Piotrkowscy policjanci z zespołu wypadkowego prowadzą czynności wyjaśniające okoliczności tego wypadku.

źródło: policja

Jak sie nie ma kasy na porzadny ciuch to sie nie powinno kupowac moto. A faktycznie tylna opona to slick jak nic.

Daro to bardzo rozsadny chłopak był,mimo wszystko wydaje mi sie, ze brak doswiadczenia i pewnie brawura. Kask Naxa raczej tylko ladnie wyglada,a w testach pewnie ma 1 gwazdke.Wiadać,ze musialo byc spore uderzenie w głowe-gdyby byl dobry kask sytuacja mogla byc inna.Jak widzicie opona-tragedia,wjechał na piach stracil przyczepnośc przy dochamowaniu albo ostrym manewrze.Tak wiec starajmy sie nie ułatwiać śmierci roboty,nie dbajac o podstawowe rzeczy wplywajace na bezpieczeństwo, jak ubiór oraz stan techniczny motocykla.Darek nie był na forum a bandita mial chyba 2 lata,jak bede wiedział coś wiecej to napisze.

Dla DARO

http://www.youtube.com/watch?v=H3aeMkeLr-c&feature=related

Edytowane przez frikothc

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
 Share

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Korzystając ze strony akceptujesz regulamin oraz politykę prywatności.Regulamin Polityka prywatnościUmieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.