Skocz do zawartości

Porównanie Gabarytów B6 I B12

Laboko
 Share

Rekomendowane odpowiedzi

progi - luzz , na krawężnik "z czoła" podjeżdżam , czasem jak wyjeżdżam z mojego parkingu i lekko przyhamuje to haczę (ocieram) na łączeniu kolektora z wydechem , dodam że ważę niecałe 70 kg a bandzior ustawiony jest średnio . Dla mnie b12 ma wygodna zawiechę

ja do tej pory raz czymś zawadziłem, chyba właśnie przy kolektorze, ale ja ważę jakieś 90kg

A ja raz tak zawisłem, że wstałem ze sprzęta by to z boku zobaczyć, ale to oddzielny temat.

Krawężniki muszą być diabelsko wysoko by zahaczyć, bądź trzeba odpowiednio szybko wjechać by zawieszenie w przodu nie zdążyło podbić do góry z przodu. Tym nie na co się martwić

To pociągnę temat, jeśli nie Bandzior to co? Byle nie coś typowo turystycznego, (ale długie wycieczki też są w planach)

to ja dokoncze ...

jak nie bandzior to ... przerobiony bandzior.

do miasta komus pasuje naked z szeroka kiera i glosnym wydechem i jest git, a na trase zakladasz pelne owiewki , podwyzszasz kiere i szybe przy okazji z deflektorem ,kanape zelowa, oslony na raczki tudziez podgrzewane, dbkiller , olejarke , kufry i juz masz turystyka.

wg mnie ciezko wymyslec bardziej uniwersalnego sprzeta . ale jak ktos ma pomysly prosze...

Ja mam 188cm wzrostu i B12,5, wg mnie jest wygodny.

Z progami w mieście nie ma problemów, a po krawężnikach staram się nie jeździć:) generalnie sprzęt godny polecenia, swoją drogą niedługo będzie do sprzedania:)

to ja dokoncze ...

jak nie bandzior to ... przerobiony bandzior.

do miasta komus pasuje naked z szeroka kiera i glosnym wydechem i jest git, a na trase zakladasz pelne owiewki , podwyzszasz kiere i szybe przy okazji z deflektorem ,kanape zelowa, oslony na raczki tudziez podgrzewane, dbkiller , olejarke , kufry i juz masz turystyka.

wg mnie ciezko wymyslec bardziej uniwersalnego sprzeta . ale jak ktos ma pomysly prosze...

A jak już to wszystko się ma zamontowane, to chciałoby się mieć te 50kucy więcej i większy moment obrotowy :)

A jak już to wszystko się ma zamontowane, to chciałoby się mieć te 50kucy więcej i większy moment obrotowy :)

podobno stare olejaki ida jak diabel ,ze wyrywaja rece ze stawow itp ,wiec chyba jednak te dodatkowe kuce sa niepotrzebne ,ale jesli komus potrzeba to dlubac mozna do woli :)

podobno stare olejaki ida jak diabel ,ze wyrywaja rece ze stawow itp ,wiec chyba jednak te dodatkowe kuce sa niepotrzebne ,ale jesli komus potrzeba to dlubac mozna do woli :)

podobno , ale bez przesady , ten motocykl jest po prostu tak mocny jak trzeba

• 2 weeks later...

Czy ktos może mi powiedziec czy zaciski nissin z b12 podejdą do b6 w tej samej ramie? wiem ze zawieszenie jest troche inne tzn , grubsze lagi. Moze mógłby ktos zmierzyc rozstaw otworów mocujacych zacisk do goleni w b12 ?

ktoś już coś takiego chciał zrobić, ale w końcu zrezygnował jak mnie pamiec nie myli.

Tarcze w b12 mają większą średnicę niż w B6, a co do otworów to nie pamietam jak z rozstawem było.

Ja swojego podwyzszyłem kilka cm,jak siadam na innego B6 to jednak nie załuje,ze zadek poszedł w górę ,a wcale nie jestem wysoki 175 cm :rolleyes:

Mozna wiedziec jak to zrobiles?

Pozdrawiam.

Edytowane przez Dural

Nie tylko tarcze są inne, ale również mocowania. W B12 odległości między śrubami są większe. Na oko ok 1cm, w każdym bądź razie bez mierzenia już widać. Jak się uprzesz, to zejdę do garażu u zmierzę

Nie tylko tarcze są inne, ale również mocowania. W B12 odległości między śrubami są większe. Na oko ok 1cm, w każdym bądź razie bez mierzenia już widać. Jak się uprzesz, to zejdę do garażu u zmierzę

jesli sa wieksze to nie ma sensu mierzyc , czyli nici z przeszczepu , a juz myslalem ,z fajnie bedzie :lol:

Mozna wiedziec jak to zrobiles?

Pozdrawiam.

jest temat w dziale technika jak to zrobiłem , poszukaj w mojej galerii jest gdzies link do tematu .pozdro :vroom:

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
 Share

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Korzystając ze strony akceptujesz regulamin oraz politykę prywatności.Regulamin Polityka prywatnościUmieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.