Skocz do zawartości

Moja Podróż Do Polski Z Plymouth Uk

Gość Mikrus193
 Share

Rekomendowane odpowiedzi

Z Plymouth UK wyjechałem w środę 18.30 drogą do Dover nic szczególnego A30 potem A303 ,M3,M25 i na koniec M20.Godzina 12 w nocy jestem w Dover i już mam za sobą 459km prom do Dunkierki płynął o 2 w nocy wiec moto na centralkę i relaks.W Dunkierce jestem około 3 nad ranem i szok wjazd na autostradę a tam oprócz mgły to zero świateł na autostradzie tak trwam do Velno w Niemczech krotki postój na stacji i kolejny szok pilot od alarmu postanowił mnie olać i nie działa po małej konwersacji z obsługa stacji benzynowej po Angielsku przyjechał serwis naprawił mi pilota a wystarczyło zlutować połączenie i mogę jechać dalej co mnie to kosztowało 115 EURO a miałem zapłacić 150 no nic już jestem w Niemczech prawie polowa drogi za mną.Autostrada w Niemczech nudy nudy i jeszcze raz nudy droga się ciagnie jak flaki z olejem na wysokości Hannoveru zmęczenie dawało mi w kość postój co 100km. Magdeburg już zaczęło mnie się spać no nic wytrwam bo kolega czeka w Polsce za mną zdjołem podpinkę i jadę dalej.Wreszcie granica na granicy zatrzymałem się w celu zmycia owadów z szybki no I jadę do Międzyrzecza k**wa droga po h*j jak to Polskie drogi wytrwałem w Międzyrzeczu byłem około 21 w czwartek i już mam 1696 km na kulane.W Międzyrzeczu spałem u kolegi z forum Diabołka moto zabezpieczone, mała kolacja po gadane i odjazd jak po dżoincie.Śniadanie z Diabolkiem i na miasto kupiłem co trzeba i czas wyjezdrzać dalej kierunek Łąck okolice Płocka kolejne kilosy 330 tym razem Polska autostrada spotkanie z kolegami z forum ZZR.Weekend nad jeziorem, Niedziela czasz się zwijać do Grudziądza a tu mała niespodzianka pilot od mojego IMO odmówił posłuszeństwa wymiana baterii pomogła.Łąck-Grudziądz przez Działdowo bo kolegę odprowadzałem to tylko 239 km w Grudziądzu byłem około 16 a wyjechaliśmy po 12 w południe.Wreszcie w domu u cioci ale jednak pifko drink czas spać.W poniedziałek miałem jechać do Poznania niestety brak świeżej energii w pilocie od moto zmieniły moje plany.Wtorek rano wyjazd do Poznania to tylko 203 km odwiedziłem rodzinkę i o 18 wracałem do Grudziądza kolejne 203 km i na tym zakończyłem jazdę po Polsce. Do UK wracam w sobotę a po drodze jadę do Międzyrzecza pożegnać się z kolegą. CDN. PS Z góry chciałbym podziękować naszej koleżance NIKAMO za to ze dzięki niej w ciągu chwili załatwiła mi nocleg u Diabołka DZIEKUJE NIKAMO I DIABOLKU

Edytowane przez Mikrus193
  • Upvote 2

Nie ma co dziękować, po to tu jesteśmy ;)

W sobotę musisz lecieć dalej? wieczorkiem zimno a w lubuskim dużo lasów i zwierzyny... przemyśl to :D

przyjezdzaj w piatek :D i jak mowi panicz Diabel najwazniejszy z miedzyrzecza :P - nie ma za co :)

Wróciłem.

Dokończę ale jak dojdę do siebie. Nie ma co muszę odespać swoje.

No oo czekamy na dalszą część wyprawy

Ps. Sorki za spóźnienie :( :(

Powrót.

Wyjazd z Grudziądza o 12 w południe przez Bydgoszcz,Gniezno ,września do Międzyrzecza 326km, w Międzyrzeczu 4.30.

Kolacja u Diabełka i czas na mnie,Wyjechałem parę po 18tej bo na promie mam być na 6 rano we Francji, ostatnie tankowanie przed granica i Niemcy.W Dunkierce byłem niestety spóźniony 1042 km zajęły mnie ponad 12 godzin a to ze od Holandii do Francji mglą i ziąb.

Jestem w Dunkierce zmęczony zmarznięty głodny i na dodatek cholernie śpiący,następny prom mam dopiero o 10 nic idę w kimę.

Jako pierwszy wjezdrzam na prom zaliczam ławeczkę i ide spać dalej,wreszcie w Dover,a w Dover niespodzianka zjazd na pobocze i kontrola graniczna a ze niczego nie mam bo nie szmugluje niczym szybki wypad na stacje i szukanie jakiegoś zajazdu z jedzonkiem.Trasa Dover Plymouth niczym sobie korek był tylko na obwodnicy Londyńskiej a reszta drogi spoko 17 Angielskiego czasu w Polsce 18 jestem w domu obolały i zmęczony szybka kąpiel i spać bo rano cza wstać do pracy.

No nic w przyszłym roku znowu na motongu do Polski ale już nie w maju i nie we wrześniu.

Ogółem zrobiłem około 5tyś km niezłe jak na 1 tydzień.

Edytowane przez Mikrus193
  • Upvote 1

We wrześniu to wlatujesz na Nietoperek 2012 :D :D

Ps. Odbiór z lotniska "Ławica"

Majówka, ale jak na razie nie wiem co mnie w pracy czeka, różnie to bywa, natomiast wrzesień to jeszcze będę na urlopie ;)