Skocz do zawartości

Przerabianie Kanapy

kefirek
 Share

Rekomendowane odpowiedzi

Koledzy słyszeliście może aby ktoś przerabiał swoją kanapę w firmie http://tapicerstwo.wroclaw.pl/ (koledzy wrocławianie znacie tego kogoś?)

Zastanawiam się nad przeróbką u siebie, w mariomoto dostałem wycenę na 430 + 150 za wkładki żelowe (czyli w **j dużo), od tego kolesia dostałem wycenę na 300 bez wkładek. Nad stylem w jakim koleś mi odpisał nie będę się rozwodził, no ale ceną kusi i czasem wykonania, 1 dzień + przesyłka. Pytanie czy ktoś coś o tym typku wie i ma jakieś zdanie na temat jego produktów.

jakbys sie zdecydowal to daj znac -mam do typa 50m to moge po przerobce podskoczyc i zobaczyc czy ma to rece i nogi. jakkolwiek nie posiadam zbytnio wiedzy nt tapicerstwa:D

Ja bym stylu odpowiedzi nie ignorował, bo czasem jaki kto w kontaktach z klientem, taki w robocie, te 130zł są warte zachodu jeśli jakość taka sama jak w mariomoto, ale jakoś tak jest w życiu że często co tanie to drogie i już niejeden żałował, że się skusił - bez sprawdzenie dokładnie jak to wygląda ja byłbym ostrożny ;)

Właśnie to samo chciałem napisać co DeGie. Jednak osobiście przykładam wagę do sposobu wypowiedzi (ustnie, czy na piśmie) i jak ktoś mi odpisuje w stylu dziesięciolatka, to jednak już traci moje zaufanie. Owszem, może być super fachowcem, ale żeby to sprawdzić trzeba by zobaczyć jego "dzieła".

a tak całkiem przy okazji:

12.jpg

WTF? O czymś nie wiem?

Edytowane przez MetalBeast

Ja już niejednego erudytę widziałem co potem dawał dupy z robotą. Jeśli idzie się dogadać z człowiekiem przez telefon to bym w to szedł. To nie jest jakaś wybitna filozofia zszyć kilka plasterków skaju, wystarczy mieć maszynę i może odrobinę doświadczenia. Jak nie ma doświadczenia w kanapach, to będzie nawet lepiej, bo będzie się starał :D

Dzięki z komentarze :) do zimy jest jeszcze trochę czasu, pomyślę co robić :) Mam ponoć jeszcze jakiegoś super tapicera kilometr ode mnie tyle że specjalizuje się w obszywaniu aut, a motocykle robi przy okazji. Jeszcze tam zagadam i zobaczymy co wyjdzie. Ale na coś trzeba się zdecydować, żeby w przyszłe wakacje d****o nie bolało :P

a tak przy okazji HONDA jest made in USA :takaemotka:

A nie z Japonii :lol:

no to czemu napisane usa jak z japonii honda jest? :lol: :lol: :lol:

Kruk 11% - jasne, że od tapicera nie wymagamy erudycji oraz tego, żeby nas płynnie i bezboleśnie wprowadził w temat wyprowadzenia 4 stów z naszego portfela i jeśli tylko ten cham zrobi nam co trzeba, taniej, da gwarancję i dołoży do tego zaledwie te 2 k**wy i 3 szybko zmień miejsce stania (aha to na to zmieniają słowo s.p.i.e.r.d.a.l.a.j a już myślałem, że coś pomyliłem:lol:), to po taniości mogę znieść takie upokorzenie, jeśli będę miał akurat humor ku temu. Jak się jest znanym, docenianym i pożądanym artystą czy wybitnym w kosmos rzemieślnikiem, to można sobie pozwolić na chamstwo, ale jeśli mało kto o nas słyszał, to już chyba na własne (a czasem i niestety klienta) ryzyko.

Edytowane przez DeGie

no to czemu napisane usa jak z japonii honda jest? :lol: :lol: :lol:

Już w 1978 rozpoczęły się przygotowania do produkcji motocykli Honda w USA - Honda of America Manufacturing.

Prócz fabryk produkujących samochody Honda w USA, są też te produkujące motocykle - m.in. Gold Wing jest made in USA!

Więc się nie czepiajta Panowie ;)

• 1 month later...

http://allegro.pl/przrobka-siedzenie-kanapa-suzuki-bandit-95-do-05-i1896762240.html

Ktoś słyszał o nim? Znalazłem na forum Pan European parę pozytywnych opinii o nim no ale to trochu mało.

Kurrrrwa, co oni zrobili z tym alegrem?

Tylko w danych firmy mogę się dopatrzeć skąd on jest - widzi to ktoś w jakimś innym miejscu?

I z komentarzy które dostał z allegro:

Ogólnie pozytyw, ale ciężko było się dodzwonić, a jak już się udało, to moje wskazówki jak dokładnie chcę aby kanapa została obszyta zostały zignorowane, mimo że wysłałem je razem z siedzeniem. Mimo to kanapa wygląda zajebiście więc jestem zadowolony

Ale reszta komentów na pierwszej stronie spoko.

Kurrrrwa, co oni zrobili z tym alegrem?

Tylko w danych firmy mogę się dopatrzeć skąd on jest - widzi to ktoś w jakimś innym miejscu?

O faktycznie. Chyba im się coś zrypało, bo wszystkie tak wyglądają. Może trzeba zgłosić do nich błąd, żeby to naprawili :lol:

O faktycznie. Chyba im się coś zrypało, bo wszystkie tak wyglądają. Może trzeba zgłosić do nich błąd, żeby to naprawili :lol:

Ktoś z góry wpadł na pomysł by się upodobnić do amazona, ebay'a . Podobno "tak jest lepiej"

Ktoś z góry wpadł na pomysł by się upodobnić do amazona, ebay'a . Podobno "tak jest lepiej"

Z tym że na ebayu w ogóle nie widzisz danych sprzedającego :angry: Ale co do wyglądu stron z aukcjami to spie**olili całkowicie. A i jeszcze co do samego upodabniania się to niech się upodobnią co do rozwiązywania problemów ze sporami sprzedający-kupujący, gdzie np. towar był niezgodny z opisem itp. ebay w tej kwestii jest naprawdę super.

A żeby nie było OT to ciekawe czy w okresie od 24.12.2011 do 11.01.2012 dali by radę mi tak kanapę zrobić. No i ile jest dopłaty za żelik B)

• 3 months later...

Panowie i Panie również chciałem Was prosić o poradę i pomoc w temacie przerabiania siedzenia.

Od dłuższego czasu zastanawiam się nad przerobieniem oryginalnej kanapy. Moje oczekiwania to: zmienić wyprofilowanie, tak żebym ja miał większe oparcie dla pleców, siedział niżej i nie przesuwał się na bak, a pasażer również żeby miał lekkie podparcie i nie przesuwał się na mnie. Czyli żeby miał siedzenie w takim lekkim zagłębieniu. Jeżeli cena nie będzie kosmiczna to również pokusiłbym się na wkładki żelowe - ma ktoś może z Was taki bajer i może się podzielić swoją opinią na ten temat po dłuższym użytkowaniu?

Przechodząc do meritum, również proszę Was o pomoc w wyborze zakładu do przerobienia siodła. Co o nich wiecie, czy je znacie, czy może robiliście u nich, itd. ?

Wiadomo, że Mariomoto znają wszyscy i większość ich chwali, ale jako pierwsi wybili się na rynku i mają spore ceny, straszne terminy, dlatego zastanawiam się nad którymś z tych zakładów:

1. Janusz Chojnowski GORJAN-BIS - Grodzisk Mazowiecki,

2. Zakład Tapicerski Ryszard Fijał - Wrocław,

3. Firma_wijalis znaleziona na Allegro.pl, kontakt: wijalis_design@vip.onet.pl, tel. 699 183 710.

Z góry dziękuję za pomoc i wszelkie informacje w tym temacie. Pozdrawiam.

ja będę w końcu wysyłał do wijalisa (tak wiem wiem, temat z września a ja jeszcze nie przerobiłem kanapy). Znalazłem trochę opinii o nim na necie i jakość jak i cała reszta jest w porządku. Na chwilę obecną ma ponoć roboty do końca lutego i jeśli nie pojawią się jego aukcje na allegro to nie przyjmuje nowych zleceń. i jakby nie patrzyć ma ofertę najtańszą, u niego przeróbka 250 a u całej reszty >400.

we wro też jest koleś co przerabia - napewno tańszy od mariomoto - chcesz to dam Ci na niego namiary

W mojej galerii znajdziesz fotę siedzenia przerobionego przez firmę Wijalis.

* Jestem zadowolony z efektu końcowego.

we wro też jest koleś co przerabia - napewno tańszy od mariomoto - chcesz to dam Ci na niego namiary

Poproszę o kontakt. Jak również, czy możesz coś więcej o nich napisać? Jakie mają opinie, robiłeś coś u nich lub ktoś z Twoich znajomych i ich poleca?

W mojej galerii znajdziesz fotę siedzenia przerobionego przez firmę Wijalis.

* Jestem zadowolony z efektu końcowego.

Wygląda dobrze, a jak się sprawuje pod względem wygody użytkowania? Jak jakość materiałów, spasowania, obszycia?

Zmieniałeś wysokość, zmieniałeś gąbki? Ile Cię to kosztowało i jak długo trwał proces przerabiania?

Gdybym miał zastrzeżenia to bym się nie odzywał i nie polecał ich.

Płaciłem jeszcze 200 zł + koszt przesyłki (ostatnio było 250 zł). Nie zmieniałem wysokości siedzenia. Czas oczekiwania około 5 dni mieli wtedy.

Ja mu podrzucam co jakiś czas zwykłą kanapę motocyklową do obicia jak robię jakieś powypadkowe moto. Takie zlecenie odbiera ode mnie rano i popołudniu mam już siodło u siebie. Widziałem fotki przerabianych kanap i sobie ludzie chwalą. OSobiście jego prac przerabianych nie widziałem, albo nikt się specjalnie nie chwalił że to od niego. Nr dostaniesz na pw