Skocz do zawartości

Przerabianie Kanapy

kefirek
 Share

Rekomendowane odpowiedzi

Qnerk dzięki za namiar. Jutro będę dzwonić do niego. Ktoś jeszcze z forum może coś dodać w temacie?

Dodam tylko, że ja też mam od Wijalisa. Zadowolony jestem (chociaż miała być cała obita skórą). Gość faktycznie mocno zarobiony i zakręcony. Pilnować i wysyłać kanapy z dokładnym opisem jak ma być przerobiona. Kto nie widział kanapy, to jest w grudniu na kalendarzu PBC (ale laaans) B)

http://polishbanditcrew.pl/gallery/image/3847-rudno-kolo-tenczynka/

Wojcie podaj adres tej stronki z tymi kanapami co mówiłeś na spotkaniu, oblukamy czy to to samo czy niet ;)

Stronka z tego co 'pacze' to już nie istnieje. Z maili jednak wyciągnąłem info. Coś mi się musiało popierdzielić z Poznaniem, bo to Gryfów Śląski - mówiłeś, że on przy granicy Niemieckiej, więc domyślam się, że to ten sam :)

MAIL: lisu18 na onecie

FIRMA: Wijalis, Wieża 46A, 59-620, Gryfów Śląski

no czyli to dokładnie ta sama osoba :) to przynajmniej wiem na 100% gdzie będę przerabiał ,bo Tobie zrobił na wypasie :)

No to kanapa zawieziona do przeróbki do firmy http://www.mgmaxstyling.net/ jak się okazało firma znajduje się 500 metrów od mojego domu :D jak widać na stronie głownie zajmują się samochodami ale motocykle także przerabiają. Co ważne po wstępnym wyprofilowaniu kanapy, dostanę telefon i będzie można odbyć jazdę próbną jeszcze nie obszytą kanapę i ocenić czy wszystko pasuje i gra. Cena za wszelkie przeróbki, wyprofilowanie, testy ;) to ~200 + 60/80 PLN za haft Bandit. Także biorąc pod uwagę niezaprzeczalny atut, że kanapę będzie można sobie przetestować podczas przeróbki cena myślę b. dobra :)

Wow! Dzięki Kefirek za cynk! Muszę w takim razie zabra kanapę do Krakowa i też iśc do nich. Pokazywałeś im jakieś zdjęcia jak chcesz miec zrobioną kanapę, czy tylko im tłumaczyłeś na czym Ci zależy?

Pokazałem im zdjęcie kanapy przerobionej przez mariomoto i powiedziałem co chce. Z tym ze z tego co mi powiedział, jeśli ktoś chce wymienić sobie całą piankę na miększą to się nie podejmują bo to trzeba mieć odpowiednie formy, ale podłożyć miejscami coś miększego można.

• 2 weeks later...

Jeszcze jedna firma do weryfikacji: "PPHU AGMI"

Znalazłem ich na Allegro. Ktoś z Was spotkał się wcześniej z nimi i ma jakieś zadanie na temat ich prac?

Z góry dzięki za pomoc.

• 2 weeks later...

to kanapa jest już u mnie :D jakieś pół godziny temu tapicer podrzucił mi ją do domu. Pierwsze wrażenie - zajebioza. Jakość wykonania 1 klasa, haft wyszedł idealnie. Na motocykl jeszcze nie mierzyłem, no bo już późno troche i do garażu nie chce mi się iść, ale jutro będą przymiarki i myślę że w końcu otworzę sezon 2012 :D Dla dociekliwych, nie sugerujcie się tym, że materiał na siedzisku się świeci czyli jest śliski, jest wręcz przeciwnie ma bardzo słaby poślizg także tyłek nie powinien latać po kanapie :P

także jeśli ktoś się zastanawia nad przeróbką kanapy polecam kontaktować się z firmą www.mgmaxstyling.net aczkolwiek terminy teraz mają mocno odległe. Pytałem się Karbiker o Twoją przeróbkę to powiedzieli tak jak Tobie, że są zawaleni robotą tak, że w maju możesz się dopiero do nich odzywać i pytać co i jak.

poniżej kilka zdjęć jak kanapa wygląda po przeróbce.

img9393s.jpg

img9396u.jpg

img9394d.jpg

ile taka przyjemność cię kosztowała ???

220 obszycie/przeróbka + 70 haft + 10 za "fatygę" :P Było by taniej tylko firma która robi dla nich hafty nie miała jeszcze takiego wzoru i musieli programować maszynę od początku.

fajowe, trza bylo sobie walnac kefirka zamiast bandita :P

a i krzeslo by tez sie przydalo obic na nowo bo juz wypierdziana dziura jest widoczna :P

Pięknie Kefirek! :oki: Pozazdrościć!

a i krzeslo by tez sie przydalo obic na nowo bo juz wypierdziana dziura jest widoczna :P

hahaha kolego to krzesło pamięta czasy mojego LO czyli jakieś 10 -12 lat do tyłu :P sam się dziwie że jeszcze się nie rozleciało :P