Skocz do zawartości

Bandit Nie Pali - Problemy Z Elektryką - Akumulator, Rozrusznik, Świece, Przewody I Czujniki

Gość Kamil Krawczyk
 Share

Rekomendowane odpowiedzi

Jak nie przytykam do cyl to iskra pojawia sie na elektrodach, natomiast jezeli przytknę do cyl to iskra jest miedzy cyl a swieca, nie na elektrodzie..

Edytowane przez eveneme

A na nowych świecach próbowałeś?

tak mam 2 komplety nowych swiec NGK i Denso dedykowanych do GSF

Poprzedni właściciel (niemiec) wymieniał całą wiązkę elektryczną... może coś skubaniec źle podłączył? ;/ bo już nie mam sił..

Zaraz. Ale trzymasz świecę za fajkę. Nigdzie nie dotykasz i masz iskrę ?

Świecą jest włożona w fajkę i trzymam tak 3mm nad cylindrem i iskra jest ładna mocna, a jak przytkne do cyl to iskra robi się słabiutka

• 3 weeks later...

hmm ciekawa sprawa. Jeżeli dajesz ssanie i zwiększasz ilość paliwa to iskra ma większy opór aby przeskoczyć na elektrodach w mieszance. Więc teoretycznie na ssaniu powinno być gorzej, jeżeli są problemy z iskrą, a jest zupełnie odwrotnie.

Ja bym stawiał na problemy z paliwem (gaźniki itp.) ale to tylko ślepy strzał.

Jakiego koloru jest iskra w obu przypadkach ??

• 2 months later...

Pany proszę o pomoc bo niewiele brakuje, bym zaczął sobie włosy z głowy wyrywać. Bandit palił ładnie, po tym wymieniłem dźwignie hamulca i sprzęgła przy manetkach i...dupa, nie odpala. Wszystko działa, światła, klakson, kierunki, bezpieczniki, aku naładowane. Po prostu nie reaguje na przycisk zapłonu, 0 reakcji. Czytałem, że przekaźnik rozrusznika może być winny. Wyczyściłem klemy w nim i przewodach, podłączyłem i cały czas 0 reakcji. Kurw$$ przed wymianą palił elegancko, wymiana rączek coś spierdzieliła? Litości :<

czujnik sprzegla , jesli zmieniales na chinskie klamki to go zmostkuj , a jesli Ci sie chce to mozesz zalac dziurke na niego w klamce sprzegla i wypilowac tak jak potrzeba .moj nr w profilu zadzwoni to powiem co i jak 

Edytowane przez benywariat
  • Upvote 2

To zostawię sobie tą robotę ewentualnie na jutro, dzisiaj już mi się zwyczajnie nie chce. Coś czułem, że tak gładko z tymi podjebami nie pójdzie. A powiedz mi czym to zalać najlepiej? 

ja nie pamietam czym ale powiekszylem sobie ten element czujnika wchodzacy do klamki. mozna zewrzec jak mowi beny i tez to rozwiaze problem.

Jeszcze rozwazam zrobic u siebie patent yamahy ze na luzie odpala bez sprzegla a na biegu ze sprzeglem ale nie wiem czy bedzie mi sie chcialo :D

Zwierać nie będę, zrobię to należycie tj. postaram się. Dzięki za pomoc  :beer:

Zwierać nie będę, zrobię to należycie tj. postaram się. Dzięki za pomoc  :beer:

ale jaja plusa dostaje od Darka  a nie od zainterewsowanej osoby hhahah

ale jaja plusa dostaje od Darka  a nie od zainterewsowanej osoby hhahah

nalezy sie to dostajesz :) niech sie ucza :P

Zabij mnie , ale za chiny ludowe nie widzę tego "+" do kliknięcia w ramach podziękowania. Nie żydzę, zapomniałem po prostu, że jest to tutaj możliwe :). Co do tematu to oczywiście zwarłem żeby sprawdzić czy odpali i krzyczy jak wściekły. 

Zabij mnie , ale za chiny ludowe nie widzę tego "+" do kliknięcia w ramach podziękowania. Nie żydzę, zapomniałem po prostu, że jest to tutaj możliwe :). Co do tematu to oczywiście zwarłem żeby sprawdzić czy odpali i krzyczy jak wściekły.

A taki zielony button z biala strzalka w gore widzisz?

musi byc pod postem z prawej.

Edit

Nie w kazdym dziale mozna ale tu akurat da sie.

Edytowane przez pioter

Tak ale on może jeszcze niemieć takiej możliwości, ma za mało postów.

no to ma problem 5bd6953640a40e4fb93193fa857511a3.jpg

Wysłane z mojego SM-G925F przy użyciu Tapatalka

• Upvote 1

• 4 months later...

Hej. Dziś ja nie odpaliłem 😒 Umówiłem się z kumplem na trasę,  moto normalnie odpalił. Podjechałem do kumpla zgasiłem i już nie odpalił. Na pych pali jak nowy. Wszystkie kontrolki, światła wszystko swieci, jak przekręcę kluczyk wskazówki lecą do końca  a jak cisne starter to tak jakby prądu nie było. Sprawdziłem bezpieczniki pod zadupkiem i ten główny pod osłoną z lewej strony - ok. Kabel na rozruszniku (masa?) siedzi dobrze. Teraz mam takie pytania: czy mogę jakoś sprawdzić czujnik sprzęgła (ogólnie w zeszłym sezonie był wymieniony na nowy)? Czy mogę sprawdzić czujnik nóżki,  włącznik prądu (czerwony) na kierownicy i czy można jakoś sprawdzić miernikiem przekaźnik rozrusznika to co wchodzi kabel plusowy z akumulatora? Byłbym wdzięczny za jakieś rady bo nie wiem co mógłbym jeszcze zrobić samodzielne, żeby nie odstawiać sprzęta do mechanika. Aha i od czego to jest?

218C2EAD-9110-49DF-B3A6-8D2531D0207F.jpeg

Edytowane przez lunatiC

Zewrzyj przewody czujnika sprzęgła, wygląda że to on zrobił Ci psikusa. 

• Upvote 1

To przekaźnik od kierunków, i jak kolega kazek pisał sprawdź czujnik sprzęgła.

• Upvote 1

A czujnik sprzęgła wydaje dźwięk klikania w obie strony czy tylko przy puszczaniu klamki? Przeszło mi to dziś przez myśl bo klika tylko w jedną stronę jak puszczam klamkę i takie dziwne mi to było ale nie pamietam jak chodził wiec chwilowo to olałem. Jutro sprawdzę bo już mi się nie chce schodzić. Dzięki koledzy 

Edytowane przez lunatiC