Skocz do zawartości

Propozycje 2012

BAN
 Share

Rekomendowane odpowiedzi

Temat powstal jako baza pomysłów do dyskusji i odsiewu aby wybrać fajny wariant wyprawy łączący kilka zainteresowanych osób.

Macie jakieś pomysły na wyprawy większego i średniego zasięgu w roku 2012?

ja mam takie typy:

- wschód -poradzieckie republiki +Czarnobyl

- północ -Skandynawia ( to sie robi banalne, ale nadal ciekawe i pociągające)

- zachodnia Europa (Szlakiem związanym z Inwazją w Normandii).

Jakieś inne trendy -Zapraszam do dyskusji.

Edytowane przez bandziorro

• Odpowiedzi 58
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

• BAN

8

• MarianAwaryjny

4

• Wiking

5

Top Posters In This Topic

Posted Images

Przygotowania powoli zaczynam na trase:

- Wrocław -> Austria -> Szwajcaria -> Francja (Marsylia) -> Hiszpania (Barcelona) -> Hiszpania (Valencia) -> Hiszpania (Malaga)

przeloty zwykłymi drogami żadne autostrady.

jakby się ktoś wstępnie się zainteresował to zapraszam, dużo noclegów u znajomych po drodze, w maladze mam siostre więc mieszkanie na tydzień tanio zalatwi.

przywidywany czas 20-25 dni (5 dni odpoczynku w maladze i okolicach)

dla marudnych plecaczków (np. moja żona - samolot z wro do malagi za grosze, zabiera mój bagaż z ciuchami na zamiane na miejscu :) )

proponuje wstrzymać sie od ocen..

Norwegia banalna? ja to nie wiem nawet jakie tam sa ograniczenia predkosciowe

--------------------------------

co do planów propozycji marzeń to

wschód --->Ukraina, Rosja Gruzja i dalej na ..stany

południe --->Czarnogóra Serbia Mołdawia Rumunia

europa zachodnia to :

Włochy

absolutne marzenie to wyprawa na Syberie...

:mario:

Macie jakieś pomysły na wyprawy większego i średniego zasięgu w roku 2012?

- Chorwacja + Czarnogóra

lub

- Lazurowe Wybrzeże i powrót przez Szwajcarię aczkolwiek tutaj jeśli Euro nie spuści z tonu to będzie ciężkie w realizacji.

absolutne marzenie to wyprawa na Syberie...

hehehe to jeśli chodzi o takie marzenia to przejazd przez całą Afrykę :D ale coś mi się wydaje ze na B6 nie wykonalne :lol:

A mi takie długodystansowe pomysły w głowie siedzą:

- Słowacja > Węgry > Rumunia > Ukraina,

- Litwa > Łotwa > Rosja (Sankt Petersburg > Murmańsk) > Gamvik (Norwegia) > Finlandia > Estonia > Łotwa > Litwa,

- wspomniana Islandia

- i marzenie podobnie jak Mario: Rosja - Bajkał, Mongolia, Kazachstan.

Poza pierwszym reszta nie na Bandziorze :)

I jak na razie na 2012 to chyba tylko pierwszy do zrealizowania.

Edytowane przez Tomo

Ja nie piszę że Norwegia jest banalna, tylko że temat się robi banalny, bo z samego PBC co roku jest kilka równoległych wypraw do Norwegii. Nie ma roku bez "wyprawy na nordkapp". oczywiscie -sam tez to planuje ;P.

Nie norwegia sie robi banalna tylko ciagle gadanie o tym ;)

Jałta, Odessa, Krym na 100 %

Druga wyprawa Słowacja, Węgry, Chorwacja, Bośnia i Hercegowina, Czarnogóra :)

Ja mam w planach Wrocław-> Berlin -> Amsterdam [lub inne holenderskie]-> Paryż -> Barcelona [masz na camp nou] a powrót do domu to juz obojętnie, spontan. Ważne by w każdym mieście spędzić 2 noce. Plan na ok 2 tyg :)

Portugalia :D

Banan z malagi do portugali jest rzut beretem wiec... moze zakombinujemy razem ? tylko czy to wylacznie pomysl z ta portugalia czy myslisz realnie ?

Banan z malagi do portugali jest rzut beretem wiec... moze zakombinujemy razem ? tylko czy to wylacznie pomysl z ta portugalia czy myslisz realnie ?

ostatnio na "pożegnaniu sezonu" w Wińsku padła taka propozycja...why not???

niestety nie miałem okazji a chciałbym

najdalej to Kijów Krym itp...

w przyszłym sezonie cos uskutecznie ze wschodnich klimatów

Ja byłem osobówką parę razy w Moskwie 500 km za nią i w Piterze , szczerze mówiąc motorem bym tam nie pojechał sam , jak by się zebrała grupa minimum 10 motocykli to może się bym skusił , no ale wielu motocyklistów jeżdzi w tamte strony i sobie chwalą , ale tak naprawdę 70 % tam nie chce wracać . Korupcja , Bandytka i bezprawie , trzeba mieć dużo euro lub dolców na łapówki ....

No wlasnie Czarnobyl. Oczywiscie do Zony nie wjedziemy, ale mozna zostawic motocykle na parkingu strzezonym gdzies na dzien i wybrac sie dalej z Czarnobyl Tour lub inna firma... Druga sprawa to termin: powinien byc mozliwie odległy od Euro 2012.

proponuje przenieść dyskusje

o mieście Czarnego Piołunu do watku o tym

a tutaj zostawić miejsce na propozycje wypadów

KR-->DW--->Jelenia góra--->Praga-->Brno-->Wiedeń-->Bratysława (może nie)-->Budapeszt-->KR

miało być w maju, ale raczej będzie w wakacje. Czas to ok 2 tyg, żeby w każdym miejscu trochę pobyć

a czy ktoś z was był kiedyś w Rosji??? nie pytam o Kaliningrad, chodzi mi o daleką Rosję np. Moskwa , Niznynowogorod ,Jaroslav ...??

siema ja w tym roku byłem w petersburgu miasto naprawdę wypas nie jest tanio po za paliwem. Ale setki kilometrów jedziesz prosto i prosto nuda na maxa , drugi raz tam nie pojadę motocyklem , Drogie wizy... w przyszłym roku plan Chorwację .

Co do Chorwacji to ja też planuje z dudim (bandit 600n) i cy3erm4nem (bandit600n) oraz boczkiem (honda VFR 800) i moja żona jako wsparcie techniczne w VW golfie III TDI + motorówka na lawecie :) OBY SIĘ UDAŁO POŻYCZYĆ OD KUZYNA a jak nie to bez golfa same moto.

Plan pokrótce : generalnie na spokojnie z racji kilometrów i wiekowych już nieco sprzętów i jak znam życie jeba..go pecha.

Wyjazd w okolicach 01.08 2012rok na około dwa tygodnie.

Jedziemy : Gliwice - Ostrawa - Brno- Wiedeń- Graz- Maribor- Zagrzeb- RAB (wyspa docelowo) - 1040 km. dlatego będę chciał zabrać motorówkę żeby pośmigać na nartach wodnych itp...

pełna dowolność w ramach rozsądku :)

ewentualnie przez Węgry :

Gliwice-Ostrawa-Brno- Bratysława- Budapeszt- coś po drodze... - Zbagrzeb- coś po drodze...- Rab(wyspa) 1084 km.

Jeśli są chętni to proszę pisać na razie plan wyjazdu jest w wielkim szkicu ale sama chęć jest także będziemy jechać na pewno.

Piszcie , radźcie może jakieś inne pomysły dowolność pełna generalnie byle na Chorwację się do kulać.

P O Z D R O

Jałta, Odessa, Krym na 100 %

Druga wyprawa Słowacja, Węgry, Chorwacja, Bośnia i Hercegowina, Czarnogóra :)

Jak Odessa, to proponuję powrót przez Rumunię, Węgry i Słowację. Z tym, że trzeba uważać w rejonie Nadniestrza, bo tam siedzą sobie pijani ruscy trepowie. Łapówki w dokumentach, inaczej są problemy. Ale trasy piękne, jest fajny zlot pod nazwą "Dosięgnąć niebios" odbywający się w Jałcie na wysokości 1234 metrów n.p.m. Dobry plan Maćku :)

Kilka pamiątek z mojego wyjazdu:

wyprawa4_3.jpg

wyprawa4_2.jpg

wyprawa4_4.jpg