Skocz do zawartości

Kolor Suzi

diabelok
 Share

Wybierz kolor po uprzednim zapoznaniu siÄ™ ze zdjÄ™ciami w galerii diabelok  

33 użytkowników zagłosowało

1. 1. Jaki kolor?

• czarny
      16
    • srebrny
      1
    • chrom
      2
    • oryginalny
      2
    • dopasowany do pozostaÅ?ych elementów
      8
    • BiaÅ?a perÅ?a
      4

Rekomendowane odpowiedzi

Mam mały dylemacik, otóż po zakupie moto stwierdziłem że plastiki są po małej wojnie światowej, postanowiłem oddać je do malowania dokładnie do hydrografiki włączając w to zbiornik (całość wyszła dużo za jasna w stosunku do ramy), wszystko fajnie wyszło oprócz koloru tj. malowane wszystkie elementy oprócz ramy, w mojej galeri widać różnice i tu mam problem mam nadzieję że mi pomożecie jaki kolor ramy wybrać? Liczę na Wasze głosy :)

Swojego wyboru nie piszę bo nie chcę sugerować :)

Edytowane przez diabelok

Moim zdaniem chrom robiłby wrażenie, pytanie tylko czy byłaby rama chromowana czy tylko malowana w kolorze chromu. Bo jeżeli to drugie to raczej bym odpuścił.

jak rama to i fele musi być jakiś akcent... tak mi się wydaje

Pod kolor moim skromnym zdaniem ewentualnie uniwersalnie na czarno.

Dzięki Szymon001 czarny zawsze pasuje, powie szczerze że to nie lada problem :)

No racja czarny pasuje zawsze (chociaz masz srebrny piec), dopasowany do plastikow wiadomo ze by bylo ladnie... A eksperyment z chromem? Jak to bedzie sie prezentowac? Jak bym sie znal to bym przerobil na kompie i ocenial.

Szkoda ze Ci nie podszedl ten kolor plastikow bo niebieski na ramie jest miodzio :)

Edytowane przez Manitou

Miało być tak jak na ramie ale ciężka gadka z gościem i wyszło .....szydło :(

taka jak reszta elementów.. zdecydowanie ! B)

Zaskoczę może swoją odpowiedzią.

Ja bym pomalował na Białą perłę

Zaskoczę może swoją odpowiedzią.

Ja bym pomalował na Białą perłę

Biały by pasował jak bycoś  jeszcze było w tym kolorze lub kontrastowało z kolrem moto( czarny) tylko wtedy mogło by aż "razić"

Teraz moto niebieski rama biała troche czerni i masz jarmark jak się patrzy.

Pod kolor głosuje

nie bardzo wiem z tego postu twojego czy chcesz malowac tylko rame ,czy rame i zbiornik , ale jak sama rame i nie chcesz extreme to pojedz albo na czarno albo na bialo jak mowi Tomek. do tego bialy kask i juz masz pod kolor cos.biale fele to bylby juz wypas ,ale jak masz mozliwosc.

wszystkie elementy są w hydrogafice typu krople wody, rama została w oryginalnym kolorze, kask niestety mam czarny mat( jeszcze na gwarancji) :)

wszystkie elementy są w hydrogafice typu krople wody, rama została w oryginalnym kolorze, kask niestety mam czarny mat( jeszcze na gwarancji) :)

no to machnij ten kask tez na biało :)

wszystko na czarno ale tylko w komplecie z rama.

Jak nie chce Ci sie malowac tez rame to wroc do oryginalu.

wszystko na czarno ale tylko w komplecie z rama.

Jak nie chce Ci sie malowac tez rame to wroc do oryginalu.

też nad tym myślałem ale trochę szkoda tej hydrografiki, prędzej sprzedać plastyki i kupić nowe(używki) a poprzedni kolor był ok. Miało byc tak pięknie.... :)

też nad tym myślałem ale trochę szkoda tej hydrografiki, prędzej sprzedać plastyki i kupić nowe(używki) a poprzedni kolor był ok. Miało byc tak pięknie.... :)

latwo ich nie sprzedasz bo skoro kolorem to Twojego motonga nie pasuja ani do oryginalnego tez nie, to kto Ci je kupi?

Malowanie Ci zostaje.

A nawet jesli jak juz kupisz uzywki to tez beda porysowane.

I znow malowanie zostaje.

Dokładnie zgodzę się z Jackiem - więcej roboty a efekt i tak osiągniesz ten sam.

Ja bym na czarny mat zrobił ramę (kask czarny i fele...).

I tak już masz 3 kolory (niebieski-hydro, srebrny piecyk i czarne kółka) więc dodawanie kolejnego koloru zrobi z bandziora niezły odpust.

Ja w sumie lubię surową prostotę, ale jak kompozycja jest ok, to też ujdzie. Trzy kolory to już dużo - zleży co się chce osiągnąć w sumie. Powiadają, że o gustach się nie dyskutuje, każdy robi jak mu się podoba w dziedzinie wystroju i kolorystyki. Jak masz niebieski kolorek - piec srebrny - to rama możne być czarna, będzie odbijać, jak dasz srebrną to stopi się z piecem, a jak niebieską to ze zbiornikiem. Zawsze możesz poeksperymentować w jakimś programie graficznym i zobaczyć jak to wychodzi.

malowanie w krople wody miało być wykonane nie ingerując w kolor, na obecną chwilę szkoda zmieniać koloru plastików i zbiornika bo wyniosło mnie trochę dużo kasy :)

Osobiście poleciłbym albo pod kolor plastików albo na czarny mat.

PS

Szkoda że na zdjęciach nie widać dokładnie malowania

Wg mnie jasne felgi (czy to białe czy srebrne) pasują tylko do motocykla który jest cały ciemny, wtedy kontrastują. Natomiast gdy rama jest jednego koloru, plastiki i bak w innym to felgi wcale nie muszą być podobne, mogą zostać czarne. Przykładowo Paprykarz ma srebrne moto z bordową ramą - kompilacja zajebista, a przy tym fele ma czarne (z tego co pamiętam). Jak tak pomyśleć to jasna rama - ciemne elementy i na odwrót ciemna rama - jasne elementy. No ale to pod warunkiem, że chce się mieć "oryginalny" motocykl. Bo jednokolorowy to... jednokolorowy (co wcale nie umniejsza jego urokowi) ;)

Na Twoim miejscu w ogóle ramy bym nie lakierował, zostawiłbym tak jak jest, a jak Cię to drażni to powrót do oryginału. Jakoś do tego odcieniu niebieskiego chyba zaden kolor ramy nic nie wniesie..biała perła owszem chyba najlepiej by się komponowała, ale jak dla mnie wyszedłby wtedy damski motocykl.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
 Share

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Korzystając ze strony akceptujesz regulamin oraz politykę prywatności.Regulamin Polityka prywatnościUmieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.