Skocz do zawartości

Kończycie Sezon? Czy Jeszcze Nie?

mlac
 Share

Rekomendowane odpowiedzi

MetalBeast juz nie mow ze tak zimno :lol: Powiem wam znowu bylem sie brykac na dziorze i im wieksza predkosc tym zaczelo robic sie cieplej, w okolicach 180-200 juz zimna nie czulem.

Absolutnie nie przesadzam. Było paskudnie zimno. Chyba wilgotność i 3C swoje zrobiło...

ps. Ponoć jak się zamarza to już się zimna nie czuje :lol:

ps. Ponoć jak się zamarza to już się zimna nie czuje :lol:

Z doświadczenia tamtej zimy przyznam Ci rację. Najgorsze są własnie temperatury koło 0, Ręce ani zamarzają, ani to ciepło. Lepiej już jest przy okolicach -5/-10 gdy palce dość szybko zamarzają, a z dodatkiem dobrych rekawiczech wciąż mamy nienajgorse czucie.

Jedna wada tylko kiedy po długiej trasie wraca się do ciepłego pomieszczenia - uczucie jakby wkładało się ręce do piekarnika. Trwa to ok 10 minut ;]

to ja tak z nudów zapodam taką informacje :

bnca.jpg

Ta skala bezużyteczna dla nas. Nie ma >100km/h :P

To dla pieszych :D

haha to trzeba sobie wyliczyć :lol:

Jest na sali ksiegowy/a?? To poprosze wyliczyc dla 180-200 przy 5 stopniach :) Jak sobie przypomne swoje wojaze, na tatowej WSCE 10 lat temu. 40 km/h mroz -15 stopni wokolo snieg, bez rekawic- po kilometrze sprzegla nie moglem nacisnac :lol: Ale kuligi sie robilo- 2 pary sanek i motor :vroom:

Chyba ostatni weekend posmigam dziorem coby sie rozgrzal dostatecznie dobrze i pojdzie spac, ale hym hym hym Jak by tu dozbroic opony w kolce- zna ktos jakis patent?

Za równo 2 tygodnie odzyskam PJ i jade dziorkiem do serwisu (regulacje , synchronizacje itd, itp..). I to by bylo na tyle w tym sezonie, a moto stoi juz prawie miesiác.

Szron, mróz, ziąb... Chyba dzisiaj postawię moto na klockach :( :(

Szron, mróz, ziąb... Chyba dzisiaj postawię moto na klockach :( :(

Ja się niestety przyłączam. Co prawda w tym tygodniu jeszcze dało rade przelatać ale temperatura w okolicach 0 rano (kurs do roboty) to już trochę zimnawo. Na przyszły sezon trzeba w oxfordy zainwestować i może jakieś ciut lepsze rękawiczki :D Mam nadzieje że ten śnieg co go tam panienki z pogody wywołują nie przyjdzie w przyszłym tygodniu bo muszę jeszcze do serwisu przed zimą podjechać :P

Mogę już z całą pewnością powiedzieć, że sezon 2011 zakończony!

Motocykl stoi na klockach i przygotowany do napraw.

Silnik już rozebrany, więc nigdzie nie pojedzie.

Teraz tylko zrobić co trzeba i byle wiosny!

p1080704600.jpg

Edytowane przez toooomelo

Ja tez juz definitywnie dziekuje za sezon 2011 ;D I z niecierpliwoscia czekam na ... kwiecien.

Wczoraj 200km w jedną, dziś 200km w drugą... U mnie sezon w pełni :lol:

Mam jeden współczynnik który mówi mi, że czas odstawic bandziora na zimę-śnieg...dwa współczynniki- jak nie odpala za trzecim razem na ssaniu...trzy wspołczynniki-alkohol(chociaż to ma mniejszy związek z zimowaniem) :D

Tomek widzę, że poszedłeś w moje i Kuby ślady z rozbieraniem bajka :lol:

Mam jeden współczynnik który mówi mi, że czas odstawic bandziora na zimę-śnieg...dwa współczynniki- jak nie odpala za trzecim razem na ssaniu...trzy wspołczynniki-alkohol(chociaż to ma mniejszy związek z zimowaniem) :D

Ja mam prostszy - wstaję ciemno, wracam ciemno... Jak tu jeździć? Temperatura to swoją drogą. Co to za przyjemność jechać z zesztywniałymi palcami i wszystkimi mięśniami, a później grzać się przez następne 2h.. no dobra grzanie jest przyjemne, ale na zmarznięcie jest dużo sposobów.

Teraz tylko poczekam na odpowiedni dzień, zrobię rundkę żeby się zagrzał, zmieniam olej i przygotowuje żeby odstawić. Sezon 2011 już praktycznie zakończony dla mnie.

...ale na zmarznięcie jest dużo sposobów.

np jazda na motongu, to jeden z przyjemniejszych sposobów zmarznięcia ;)

Ja się zarzekałem że będę jeździł do pierwszego śniegu, jednak ze względu na ostatnie mandaty, zimno i powroty z pracy o ~18 jestem zmuszony zamknąć sezon. Mam nadzieję że w styczniu będzie kilka dni ładnej pogody bo ciężko będzie bez moto wytrzymać. Aż mi po głowie czasami chodzi jakiś cross albo inna zabawka na zimę.

Tomek widzę, że poszedłeś w moje i Kuby ślady z rozbieraniem bajka :lol:

Tak, skończył się czas przyjemności i "latania", a nadszedł czas pracy ;)

jak QQ powie ze koniec sezonu to bedzie koniec

i tyle dywagacji :lol:

aku wykręcone, Hayka poszła na zimowanie (do Motomikołajów:)

jak QQ powie ze koniec sezonu to bedzie koniec

i tyle dywagacji :lol:

Haha :lol:

No, ja do śniegu jeżdżę, chyba, że mi dojazd do garażu odśnieżą :lol:

Ja swoją odprowadziłem do serwisu - więc w przyszłym tygodniu muszę ją przyprowadzić z powrotem (bez względu na aurę).

Mercy - a masz możliwość intymnych odwiedzin .... bo ja sobie nie wyobrażam całej zimy bez odrobiny czułości w zaciszu garażu ...:D

Aż mi po głowie czasami chodzi jakiś cross albo inna zabawka na zimę.

Jeśli chodzi o jazdę crossem zimą. Owszem, fajnie, ale trzeba go wyregulować do zimowego powietrza, poza tym i tak jak nie masz ciepłego garażu to wszystko o kant d. rozbić, bo te sprzęty wymagają ciągłego serwisu. Zostaw takie moto ośnieżone w zimnym garażu, to gwarantuje ci kłopoty. Przerabiałem temat z crossem i zimą dogłębnie. Jazda po śniegu całkiem fajna, ale bez rewelacji, szczególnie jak się na zasypany śniegiem kamień trafi :lol:

Już trochę lepiej sprawa ma się z quadem, choć cały serwis i mycie po jezdzie obowiązuje tak samo, za to nie glebisz co chwila :D No i jeszcze dochodzi temat częstych chorób, bo wiadomo że jazda w terenie wyciska wszystkie poty, później trochę przewieje i po ptokach.

Też myślałem że sobie pojeżdżę SM w zimę ale faktycznie nie jest to takie hop-siup :]

Sama obsługa w taką temperaturę jest już uciążliwa a co dopiero ustawianie składu mieszanki i inne tego typu pierdoły

Także, już wkrótce huski idzie na stół i będziemy się bawić żeby na wiosnę wyglądał jeszcze lepiej ;p

Edytowane przez Wojtuniunia

Ja tam nigdy nie zakładam jakiegoś oficjalnego zakończenia sezonu, po prostu pewnego dnia wsiadam po raz ostatni w sezonie, jeszcze tego nie wiedząc i sru, a potem to już w lutym, jakoś nie mam parcia na jazdę grudzień - styczeń. W zeszłym tygodniu jeszcze udało się wyskoczyć 2 razy, pękło ok 150km, co prawda aku jeszcze nie wyjęte, ale coś mi się wydaje, że to może być na tyle ;]

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
 Share

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Korzystając ze strony akceptujesz regulamin oraz politykę prywatności.Regulamin Polityka prywatnościUmieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.