Skocz do zawartości

Irlandia-Zachodnia Francja-Hiszpania

Gość Bandzior
 Share

Rekomendowane odpowiedzi

Mam plan pojechać w przyszłym roku z Irlandii południowej przez zachodnia Francję do Hiszpanii. Czy ktoś z Was zna ten rejon Francjii, czy jest tam coś ciekawego do zobaczenia? Wycieczka ma trwać 2 tygodnie mniej więcej. Jeżeli chodzi o Hiszpanię to jest trochę łatwiej coś zaplanować dlatego głównie pytam o Francję. Do Francjii wjadę promem w Roscoff lub Cherbourgh.Na razie to tyle, za wszelkie sugestię jestem bardzo wdzięczny.

dlaczego przez UK nie pojedziesz

ponieważ nie ma tam nic ciekawego a poza tym za bardzo odbije na wschód. Ja mieszkam w galway i tak sobie wymyśliłem że dojade do promu 350 km w Rosslare,prom płynie jakies 15 godzin do francji przez noc i wtedy wypoczęci lecimy przez francję. Chciałem poprstu jak najwięcej zobaczyć po drodze. Może nie mam racji ale chyba tak mi najbardziej pasuje.

Ja się nie znam, ale cytuję "Turystów do zachodniej Francji przyciągają piękne plaże nadmorskie, spokojne wsie oraz okazałe zamki nad Loarą. " i jeszcze http://www.francja.pl/francja-zachodnia.xml

:offtopic:

A czym będziesz jechał, bo w profilu "nie posiadasz motocykla"? Rekomenduję również zmianę Warszawy na Galway B)

Jechałem w lipcu przez Francje w Alpy. Płynołem własnie do cherburga, na Twoim miejscu odpusciłbym sobie zachod Francji a skupiłbym sie na Andorze(pireneje).

Jesli nie wypali mi wyjazd na Islandie to nastepne w kolejce są Pireneje i Hiszpania.

P.S. Mój bandzior jest na sprzedaż :P

Jeżeli chodzi o motocykl, to posiadałem 600 S z 2001 roku w PL. Przed wyjazdem go sprzedałem. Teraz zbieram kasę na nowy używany. TomekGSF wiem że Twój jest na sprzedaż ale jak zapytaliśmy ile chcesz za niego to nie odpisałeś w dziale sprzedam. Ale szukając motocykli na Dondealu znalazłem Twoje moto ale niestety cena troszke wygurowana jak na ten rocznik :P. Ale fakt jest taki że GSF 1250 SA jak najbardziej mi pasi, jak zejdziesz troche z ceny to można rozmawiać bo ta jest troche za wysoka jak na ten rocznik oczywiście bez obrazy :). Jeżeli chodzi o trasę to tak naprawdę wszystko jest do ustalenia bo nie mam żadnych konkretnych punktów we Francji.

Mam plan pojechać w przyszłym roku z Irlandii południowej przez zachodnia Francję do Hiszpanii. Czy ktoś z Was zna ten rejon Francjii, czy jest tam coś ciekawego do zobaczenia? Wycieczka ma trwać 2 tygodnie mniej więcej. Jeżeli chodzi o Hiszpanię to jest trochę łatwiej coś zaplanować dlatego głównie pytam o Francję. Do Francjii wjadę promem w Roscoff lub Cherbourgh.Na razie to tyle, za wszelkie sugestię jestem bardzo wdzięczny.

Witam :)

Ja mieszkam w pld-zach Francji, wpisz w mapie googla Gourdon 46300.

Na twojej trasie bedziesz jechac przez ladny region Bretagne(pln-zach) potem zjezdzajac na pld warto wpasc na wyspe Ile de Re, z kontynentem laczy go piekny most. Jadac dalej na poludnie Bassin d'Arcachon z polwyspem Cap Ferret, a ciut ponizej warto wejsc na Dune du Pyla, jest to najwieksza pod wzgledem objetosci piasku i wysokosci wydma w Europie. Byc moze po drodze sa jeszcze inne miejsca warte uwagi, ja podalem tylko te ktore widzialem. Nastepnie zapraszam do mnie, na week to zwiedzimy okolice, a naprawde jest co. :vroom: W jakim miesiacu planujesz jechac?

• 6 months later...

Ja zwiedziłam całą Irlandię dwa lata temu i mam kilka miejsc do ktorych z pewnościa wrócę. Co do FranTo zalezy na co się nastawiasz konkretnie- architektura? zwiedzanie? Czy ladne widoki i troche spokoju od zgiełku miasta ?