Skocz do zawartości

Kierunkowskazy Akcesoryjne - Led - Jakie?

mercyful
 Share

Rekomendowane odpowiedzi

Panowie elektronicy, czy to jest to co potrzebuje?  - http://automatyka.elstat.com.pl/p37858,modul-przekaznika-z-ukladem-czasowym-opoznienie-wylaczenia-do-10s-styk-10a-250vac.html

pytanie czy takie pojedyncze mrugniecie kierunkowskazem zdazy zalaczyc ten przekaznik i wystarczy to pradu do utrzymaniu zalaczenia przez 1 sekunde (do nastepnego mrugniecia) - tak zeby utrzymac ciaglosc zalaczenia.

no i czy to sie nadaje pod automotiv?

Edytowane przez Daniel

• 4 weeks later...
  • Odpowiedzi 133
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

• Daniel

18

• pioter

15

• Matras

7

• darekb1

9

Kumpel elektronik robi mi puszeczke dzieki ktorej kierunki beda dzialaly jak np w vw czyli jedno szybkie nacisniecie 3 sygnaly kierunka i sam sie wylacza to bedzie zbawienie dla ludzkosci ;)

Edytowane przez Cirus

Jak juz przetestuje to dam znać :D

Kumpel elektronik robi mi puszeczke dzieki ktorej kierunki beda dzialaly jak np w vw czyli jedno szybkie nacisniecie 3 sygnaly kierunka i sam sie wylacza to bedzie zbawienie dla ludzkosci ;)

Ty, w moim Passku jest 5 sygnalow! :D

Masz zepsutego sprzedaj :D

Ooo to jest patent, byłbym chętny na to!

Mały stay tuned :)

• 1 month later...

w koncu mam swoje wymarzone kieruneczki

najpierw po takim maly ukladziku na kazdy - 

IMG_4938.jpg

i efekt

https://www.youtube.com/watch?v=pbV3WoyBwFI

[media]https://www.youtube.com/watch?v=UnvRfJz1lt4[/media]

te plywajace jak cos to chetnie sprzedam :)

Edytowane przez Daniel

te plywajace jak cos to chetnie sprzedam :)

Jaka cena za te "pływające" ?

Możesz zrobić zdjęcie jak są przymocowane (obecnie moje ledy Trutilowe muszą mieć dodatkowo małą przejściówkę aby nie latały w ramie) i wysłać na PW?

Panowie, 

ja też stoję przed kupnem kierunkowskazów wszystkich czterech bo jestem świeżo po malowaniu a te stare były już tragiczne i znalazłem "uniwersalne" ledowe takie w dobrej cenie:

ihost_1514130895__kierunkijak-zmniejszyc

Pytanie tylko czy te uniwersalne kierunki nic więcej nie wymagają ? Na przykład rezystorów? 

Są w dobrej cenie bo kosztują tylko 35 zł :P.

Chyba że sprawdzić na Ali :D.

Jeśli miałeś zwykłe kierunki, to musisz kupić przerywacz.

Miałem kiedyś tego typu kierunki, to w pierwszym sezonie użytkowania zaczęły parować i szybko padły.

Jaka cena za te "pływające" ?

Możesz zrobić zdjęcie jak są przymocowane (obecnie moje ledy Trutilowe muszą mieć dodatkowo małą przejściówkę aby nie latały w ramie) i wysłać na PW?

o sorry, nie zauwazylem. 

plywajace kosztowaly mnie jakos ze 160E, wiec za polowe ceny moge oddac - 350zl z wysylka? dorzucam adaptery i przerywacz regulowany. 

montowane jak kazde akcesoryjne - maja takie adapterki dociskajace z obu stron owiewke/ogon/stelaz... 

IMG_3889.jpg

IMG_4812.jpg

IMG_4814.jpg

IMG_4816.jpg

Edytowane przez Daniel

No to teraz przypatrz się jednym i drugim po 16 razy, zobacz jak działają i daj znać czy dalej myślisz ze są podobne ?

jak nie pojda do konca stycznia to mysle ze lykne

Daniel powiedz mi czy podejdą bez większych przeróbek? 

Obecnie mam LED'y od Trutila (niestety tylko 2 sztuki, pozostałe kupiłem "podobne" na allegro a okazała się ch**nia jak ich mało) na przerywaczu dostosowanym do LEDów.

Twój podejdzie pod standardową wymianę plug&play? Czy będzie trzeba coś dodatkowo kombinować? 

Zaklepuję zestawik ! :) 

Edytowane przez Matras

pod wzgledem instalacji wszystko rozchodzi sie o te adapterki, ktora moga miec rozne ksztalty w zaleznosci od marki, modelu i typu moto. mam ich troche wiec dorzuce je wszystkie i napewno cos spasujesz.

odnosnie przerywacza jesli juz masz i Ci dziala to nic nie musisz go zmieniac. ten, ktory ja daje jest 2 pinowy, a nie pamietam jaki jest w suzuki. 

jak chcesz moge Ci je wyslac, zobaczysz sobie i jak bedzie ok to zaplacisz albo odeslesz.

Słuchaj ja mogę podjechać do Ciebie, daleko nie mam :) i je zobaczę osobiście co i jak, pogadalibyśmy jak podłączyć etc wszystkie ważne szczegóły.

Opcja z wysyłką także wchodzi w grę jeżeli nie masz ochoty na pogawędki :)

Nie będę ukrywał, że wyglądają kozacko.

Właśnie ja nie pamiętam jaki mam przerywacz, musiałbym zobaczyć co i jak wcześniej ale wydaje mi się, że też jest 2 pinowy ale bez regulacji prędkości mrugania.

• 4 weeks later...

Bardzo fajne.

Pierwsze Ledy które widziałem i mrugają w odpowiednim rytmie :)

• 1 month later...

Jeśli miałeś zwykłe kierunki, to musisz kupić przerywacz.

Miałem kiedyś tego typu kierunki, to w pierwszym sezonie użytkowania zaczęły parować i szybko padły.

A jak momtuje się takie kierunki ? Przerywacz podłącza się do akumulatora czy jak ? W elektryce jestem dosyć zielony.

przerywacz masz w moto. kierunki w sobie musza miec odpowiedni uklad lub wczesniej na kabelku po przerywaczu.

Strone wczesniej masz wyjasnione : https://polishbanditcrew.pl/topic/10234-kierunkowskazy-akcesoryjne-led-jakie/?p=499888

Edytowane przez darekb1