Skocz do zawartości

Promocje, Przeceny, Okazje

skins81
 Share

Rekomendowane odpowiedzi

Godzinę temu, kwinto59 napisał:

Godzinę temu, kwinto59 napisał:

Wchodzisz w link np. tych butów i przesyłka z Louis de do nas to 20 zł , będę zamawiać wózek pod centralkę , sprawdziłem co i ile mnie to wyniesie.

Sprawdź czy napewno ma dobrą nośność i czy napewno postawisz bandita tzn czy zmieści się ten "wąs" od centralki 

Edytowane przez kazek

Mój pomimo 250 kg nośności nieco się ugiął. A blacha jest gruba. Efektem tego ujęcia się jest czasami szuranie podwoziem wózka gdy jakiś piaseczek na betonie jest. Mając 125 tego problemu nie było, bo to był lekki motocykl. A pod tym klocem wydaje się być niestabilny. Ale kilka lat wytrzymał. 

I być może ja od niego mam, dokładnie taki sam wózek. Bo pamiętam, że na aukcji był ten filmik. Tylko że ja sam nie jestem w stanie sam postawić moto na ten wózek. Albo ktoś mi musi pomóc albo muszę pod tylne koło podłożyć grubszą deskę, by tył moto był w górze. Wtedy jest łatwiej. 

Ja bez problemu wstawiam tyle że kółka są odblokowane a na dno platformy przykleiłem cienką gumę. 

3 godziny temu, kazek napisał:

Sprawdź czy napewno ma dobrą nośność i czy napewno postawisz bandita tzn czy zmieści się ten "wąs" od centralki 

Tomek moder ma taki jak dałem linka , platforma jest szeroka i można z skosa postawić delikatnie i nie ma problemu z postawieniem.

https://www.louis.de/artikel/rothewald-rangierhilfe/10003235?list=f9bf7fedf9b9dba5f2dd4bfc7967628c&filter_article_number=10003235&fbclid=IwAR1jr84Nd2OMEn5pko9iqY7mQhJjYugy6iL629r46aWCn5quHBUod4PeYXE

Edytowane przez kwinto59

21 godzin temu, kwinto59 napisał:

Tomek moder ma taki jak dałem linka , platforma jest szeroka i można z skosa postawić delikatnie i nie ma problemu z postawieniem.

https://www.louis.de/artikel/rothewald-rangierhilfe/10003235?list=f9bf7fedf9b9dba5f2dd4bfc7967628c&filter_article_number=10003235&fbclid=IwAR1jr84Nd2OMEn5pko9iqY7mQhJjYugy6iL629r46aWCn5quHBUod4PeYXE

Dokładnie tak. 

Nic nie obciera, nie szoruje, nie wygina.

A działa to mniej więcej tak

received_416939342961127.jpeg

received_432903677840810.jpeg

I filmik

7 minut temu, seebst napisał:

Czyli jeszcze raz, co ta wajha robi? 

Ma dwie funkcje . 

Myk i Cyk

• Upvote 1

24 minuty temu, seebst napisał:

Czyli jeszcze raz, co ta wajha robi? 

Stawiasz jak jest oparte na podłodze i wajchą podnosisz wyżej. 

Wajcha blokuje cały wózek. Jest wtedy pod delikatnym katem ( przednie koła w górze ) i łatwo postawić moto. W druga stroną odblokowuje wózek i możesz tańcować jak ze swoim.

• 2 months later...

Fajna cena, a w połączeniu z kodem rabatowym wychodzi 269 zł WIELK4NOC

5 godzin temu, kitza napisał:

Buty Shima SX-2

https://www.4ride.pl/buty-skorzane-shima-sx-2-czarno-szare-sx-2-black.html

Błędy w pisowni sponsoruje Tapatalk.

Widze ze stare buty rozciete ale szukasz nowych 👍🏻

Widze ze stare buty rozciete ale szukasz nowych
Buty całe. Trzeba tylko suwak nowy wstawić

Błędy w pisowni sponsoruje Tapatalk.

• 1 month later...
  • 1 year later...

Na stronie SHIMA

https://shimacenter.pl/

przecena praktycznie na wszystko: buty, spodnie, kurtki itd.

Ceny spoko bo taniej niż na allegro, rozmiarówka niepełna ale jeszcze da się coś ciekawego wybrać. Promka jeszcze przez 8 dni (czyli do wielkiego czarnego  piątku :))

Jeśli chodzi o promocje, to ciekawostka dla zainteresowanych ode mnie.

Dzwonili do nas z SECA i powiedzieli, że wyrażają zgodę na obniżenie cen w ramach Black Week, nawet do 20%.

Ale ogólnie podsumowując, na allegro ceny spadną o 10%, u nas na sklepie, jak osobiście się stawi klient i wspomni o rabacie, dostanie rabat 20% od ceny katalogowej.

Oczywiście promocje dotyczą towarów z bieżącej produkcji, wyłączone są towary z wycofywanych modeli i obecne przeceny.

No i, żeby nam ułatwić robotę, wyrazili zgodę na rozpoczęcie promocji od dzisiaj (o ile uda się to domknąć logistycznie) i przedłużenie jej do końca grudnia. To jest też spowodowane tym, że od Listopada będzie nowy cennik, więc ceny pójdą w górę.

Także 10% na allegro, 20% jak do mnie fizycznie do sklepu przyjedziecie.

Wypraszam... Tfu, znaczy zapraszam.😁

AKTUALIZACJA: Takie same zasady przeceny będą obowiązywać na obecną linię Richa. A na Richa 20% to już grube pieniądze, przyjmując że najdroższa kurtka u nas na sklepie kosztuje 2500 zł. (czyli ponad 400 zł rabatu).

Edytowane przez maniomen

Manio, a takie pytanie - o ile ceny na przestrzeni kilku tygodni lub miesięcy wzrosły? Bo taka praktyka funkcjonuje czyli robienie z ludzi debili, że Black week, że promocje, że mega wyprzedaże, a cena sztucznie podniesiona, a na koniec wyprzedaż. Sprzedawca i tak na swoje wyjdzie.

Godzinę temu, subsd napisał:

@maniomennapisales wszystko poza linkiem do sklepu :P:P

Czekaj. Sam go muszę znaleźć, he he.

https://www.sklepikmotocyklowy.pl/

Strona sklepiku jest tutaj, ale tam nie wchodźcie, bo burdel tam jest niemiłosierny, mimo że łatam w wolnej chwili tą stronę praktycznie od początku, jak tam jestem. Lepiej wejść na allegro:

https://allegro.pl/uzytkownik/www_4fanbike_pl

Tu macie stronę allegro. Tam już od tygodnia próbuję naprawić problemy systemowe i wprowadzam dziennie z kilkadziesiąt nowych aukcji, ale Seca i Richa powinny być w miarę dobrze uzupełnione.

Chyba, he he.

Aczkolwiek serwer jest w trakcie synchronizacji, więc ceny promocyjne mogły jeszcze nie wskoczyć.

Godzinę temu, seebst napisał:

Manio, a takie pytanie - o ile ceny na przestrzeni kilku tygodni lub miesięcy wzrosły? Bo taka praktyka funkcjonuje czyli robienie z ludzi debili, że Black week, że promocje, że mega wyprzedaże, a cena sztucznie podniesiona, a na koniec wyprzedaż. Sprzedawca i tak na swoje wyjdzie.

Ogólnie, to do tej pory ceny jakoś nie szły w górę. Przez ostatnie 2 miesiące tylko HJC dało nowy cennik na kilka modeli kasków, Wilmat parę modeli LS2 podrożyło, dzisiaj dopiero dostaliśmy nowy cennik do obuwia Forma. Cardo interkomy na pewno mają iść w górę, ale nie powiem dokładnie, czy już to wprowadzili, czy zaraz wprowadzą. No i ta nieszczęsna Seca ma iść w górę od grudnia, więc taka tania już nie będzie.

Zapowiada się, że ceny mają polecieć o około 25%, z czego jedna bolesna rzecz, którą już zauważyłem, to kaski Nolana, które zajebiście pójdą w górę. Cena nolana N100.5 w tej chwili to 1499 zł, a nowa dostawa ma być na 1799 zł. Więc jak w mordę strzelił 20% (Dostawy Nolana InterCars ma zazwyczaj w marcu, więc kto jeszcze chce Nolana kupić, niech szuka po internetach tego, co zostało z obecnej partii).

Czyli ogólnie rzecz biorąc, niewiele marek podniosło ceny przed czarnym piątkiem, ale istnieje bardzo duże prawdopodobieństwo, że od grudnia zacznie się lawina rosnących cen.

Coś u mnie szef przebąkuje, że jeszcze chce obniżyć ceny, bo promocje klientów do zakupu nie przekonały zbytnio.

Dzisiaj nadal pracuję nad dodawaniem kolejnych aukcji z rzeczy, które wywaliło allegro, na przykład rękawice Shima i jakieś torby GIVI. Jeszcze kombinezony 4SR wystawiłem, bo był w nich bajzel.

Podobno dzisiaj mamy zrobić wcześniej synchronizację danych i od jutra miałyby być albo jeszcze niższe ceny, albo na większą gamę produktów.

Się zobaczy, co szef wymyśli. Jak coś, to po jakiejś 20:00 dzisiaj powinny ceny się zaczytać i będzie można zobaczyć, czego ceny pójdą w dół, także zaproszę ponownie do linku powyżej.

Edytowane przez maniomen

Już się synchronizacja skończyła podobno.

Przecena jest różna, ale głównie tyczy marek:
- Shima

- Seca

- Richa

- Kriega

- Redline

- Shoei

- 4RS

- TCX

- Forma

Oczywiście przypominam, że kupując towary w przecenie, tracimy możliwość przedłużenia gwarancji w niektórych markach (Shima/Seca/Shoei), ale zostajemy przy bazowej gwarancji.

• 3 weeks later...

Tu się powtórzę i przekleje ogłoszenie:

https://allegro.pl/uzytkownik/www_4fanbike_pl

Będzie dzisiaj nocna promocja na kaski Shoei. Neotec II, NXR2 i GT-Air 2 będą na promocji - 15%, do rana do godziny 10:00. Oczywiście kupując kaski w tej cenie, zostaje wam gwarancja dwuletnia, więc ostrzegam.

Promocja zacznie się od około 17:00 dnia dzisiejszego.

PS. Chyba szefowi się zapomniało. Miał zaktualizować ceny. A mogłem to zrobić ja, zanim wyszedłem z pracy.

Edytowane przez maniomen

• 1 month later...

W ramach walki ze zmową cenową🙃, i z przyczyn różnych, będzie przecena u nas na allegro.

Ogólnie rzecz biorąc Shoei Polska ma nas głęboko w poważaniu, bo gania nas, żebyśmy płacili za faktury na czas, a sami w zamian nie robią nic, żeby nam ułatwić robotę. Na przykład od miesiąca czekamy na decyzję, co zrobić z interkomem, który okazał się być uszkodzony fabrycznie (zaraz po wypakowaniu z pudełka nie działał jeden głośnik, mimo że jeszcze nie założono interkomu do kasku), oni udają, że zapominają o tym fakcie, mimo że dwa wnioski już wysyłaliśmy. Zaczynają zlewać ludzi, którzy chcą oddać kaski na zimowy serwis. No i oczywiście z jednej strony każą trzymać ceny katalogowe produktów, a jednocześnie wielcy gracze, jak Liberty, czy RRmoto, w najlepsze obniżają ceny. Dystrybutor ogólnie ma to gdzieś, bo on i tak na tym zarabia.

Dlatego robimy promocję na kaski Shoei, które mamy wystawione na allegro (czyli w tej chwili wszystkie).

Na pewno dzisiaj w nocy, od około 18:00 będą przecenione, nie wiem, czy zostaną na cały weekend. O ile będą przecenione, dokładnie nie wiem, nie ja się tym zajmuje, ale planowane jest obniżenie ceny mniej więcej o tyle, żeby nadal łapały się na 5-letnią gwarancję. Czyli jeśli chcecie sprawdzić, czy dany kask łapie się w gwarancję, to od ceny katalogowej należy odjąć 8%. Jak będzie cena na aukcjach powyżej tej ceny, to złapie się w gwarancję, jeśli poniżej, to już tylko 2 lata gwarancji.

Przykładowo: NXR2 kosztuje teraz w detalu 2299 za biały połysk i czarny połysk. 2299 - 8% = 2115,08 zł Co poniżej to 2 lata, co powyżej, 5 lat.

Edytowane przez maniomen