Skocz do zawartości

Wydech - Tłumik Akcesoryjny - Jaki?

VooR
 Share

Rekomendowane odpowiedzi

Szukam wydechu do swojego bandziora i trafiłem na coś takiego:
wydech dominator

Ktoś to widział/słyszał/miał?

to dopiero licytacja od 400 jest kup teraz i tam jest filmik jak jest podpięty do Hondy.

za 400 zl to juz wolał bym chyba kupic cos z montii..

Powinno być tam jeszcze zdjęcie Pudziana.. :D sam w sobie nie jest zły tak z zewnątrz ale tak jak mówi Wojtek...za taką kase lepiej miec coś sprawdzonego przez innych Banditowców..:

• 3 months later...

Powitac :D

Zmieniajac dalej swoja osobistą suke :P czas dodac jej jakas pierdziawke lepsiejsza niz orydźinal :D . Qnerka juz tak mecze ,ze mi go szkoda wiec czas pomeczyc i Was :P . Wiec do roboty . Ponizej kilka sztuczek z allewiocha . Moze ktos ma ktoregos z ponizszych i sie podzieli wrażeniami (ewentualne sugestie mile widziane). Cenowo to tak zakładam do 8 paczek ale zawsze jak sobie cos zakladam to pozniej emocje biora gore i trace dwa razy wiecej :D

Micron Mój odnośnik

Shark Mój odnośnik

Laser Mój odnośnik

BOS Mój odnośnik

Akrap Mój odnośnik

Laser 2 Mój odnośnik

Gianelli Mój odnośnik

Devil Mój odnośnik

Scorpion Mój odnośnik

i Ixil (faworyt) Mój odnośnik

chyba nie musze pisac ,ze tlumik czarny lub carbon. Inny nie interesuje. A moze podpowiedz z ktorym bylo by najmniej roboty przy montazu.

• Upvote 1

Ja bym kupił dedykowany do modelu w najlepszym stanie. Każdy akcesoryjny bez killera będzie łupał jak trzeba.

jestem za ..........ale bryndza w necie <_<

widziałem kolego niedawno na allegro nówke Devila za bodajże 600 złotych dedykowana do bandziora B6. Poszukaj może jeszcze leży.

jest Mój odnośnik ale ja chce czarny lub carbon :D ot taka fazka :P

Edytowane przez dzichad1 - �ysy

scorpion to wiesz jak chodzi u mnie :) ten co podesłałeś pewnie podobnie...

też mam karbonowego skorpiona jeno nie owal=] hałasuje zdrowo, chociaż nigdy nie miałem problemów żeby był za głośny..ale może po prostu na zbyt wielu ostrych koncertach się było=D

nie mam db killera i na pierwszym przeglądzie nie sprawdzali jak jest głośny, w sumie aż jestem ciekawy

generalnie mocny basowy dźwięk + fajnie strzela przy redukcji

wykonanie też niczego sobie

będziesz się musiał pobawić w dorobienie rury dolotowej, ale to już zupełnie inna historia..

scorpion to wiesz jak chodzi u mnie :) ten co podesłałeś pewnie podobnie...

eeeeeee to bez szalenstwa :D :D :D :D zarcik :P

• 7 months later...

Typowe dla mnie pytanie. Ale gdzie mam pytac najpierw jak nie tutaj :)

Chcę wymienić swoją rynnę. Chcę być słyszany w korkach. Nie maltretować przechodniów ale żeby samochodziarze mnie słyszeli. No i teraz mam zagwozdkę.

Mianowicie wymieniacie tutaj różne nazwy tłumików i firmy... ale skąd mam wiedzieć, który będzie pasował do GSF 650 '08?

Może macie jakieś podpowiedzi dla mnie? Wolałbym wydac ok 500zł. Pytam ziomka z roboty co GSXem się wozi, ale z nim gadka kończy się na tekstach "kup oryginały, dedykowane, za kupe siana... bo tu jakieś komputery pokładowe bedą się do mnie pruły"... taka jałowa gadka jak dla mnie.

(szukałem na forum ale nie przekopywałem wątków)

To dla tych co mają zamiar zacząć się pienić moją niewidzą:

kwiaty2.jpg

Edytowane przez gigant

Generalnie chodzi o dolot - to ta krutka rura od połączenia kolektorów do tłumika. Tłumik (puszkę) możesz kupić jaką chcesz, ale większym problemem będzie jej dopasowanie.

Można kupić zestaw z dolotem dedykowany do motocykla, który posiadasz. Można też dorobić sobie dolot, jeśli masz dojścia.

Ogólnie polecam zestaw, jeśli nie chcesz się bawić. a dodam, że już za 800zł jest kompletny nowy IXIL z dolotem. Zakładasz i jedziesz (ewentualnie grzebiesz w gaźnikach).

Nie mam dojść. Jedynymi moimi kolegami od motocykli jesteście wy. (łoo... brzmi smutnie troszkę, ale nie martwcie się, mam z kim pić :) ). To jak tu ludziska kupują? Sami te doloty klepią w swoich zakładach kowalskich? Bo kurde jak szukam to ceny wydechów chodzą ok 1000zł a na forum padają ceny typu: "Ojej, kupiłem wydech taki to a taki za 300zł... polecam". To ja myślę: gdzie znajduje się to Eldorado tłumików?

Edytowane przez gigant

No ja też się zastanawiam gdzie :)

Ale poczytaj tematy bardziej i okaże się, że dorabiają dolot. Można ucharatać oryginalną puszkę i na rurę nałożyć nową (rzeźba). Pozostaje albo zestaw,albo używany z dedykowanym dolotem, albo jakiś inny i zabawa w sztukowanie.

Sam szukam czegoś, ale pewnie na IXILa odłożę i kupię zestaw. Zobacz w RIDER Kraków - mają cały cennik różnych typów z dolotem, ale faktycznie jak szukasz czegoś za 500zł to lipa.

1) albo chcesz głośny albo cichy..zdecyduj sie

2) na allegro pełno jest puszek za dobrą kasę

3) było przynajmniej 5 tematów w którym przejawiał się problem dorobienia dolotu..to nie jest problem, kwestia tylko żebyś znalazł gdzieś w wawie miejscie gdzie zrobią Ci to porządnie i za normalną kasę

1) albo chcesz głośny albo cichy..zdecyduj sie

2) na allegro pełno jest puszek za dobrą kasę

3) było przynajmniej 5 tematów w którym przejawiał się problem dorobienia dolotu..to nie jest problem, kwestia tylko żebyś znalazł gdzieś w wawie miejscie gdzie zrobią Ci to porządnie i za normalną kasę

1) głośny

2) że puszki są, to wiem (ale nie wiedziałem, że dolot trzeba dorabiać do nich)

3) teraz jak już wiem, że musze doloty dorabiać to poczytam o dorabianiu.

Coś takeshi mi napomniał o dorabianiu, ale mam zakładać, że każdy dorabiator dolotów jest w stanie dorobić mi dolot do każdego wydechu, który kupię? Czy mogę wstawić jakikolwiek wydech i dorabiać do niego dolot nie martwiąc się o pracę motocykla? A co z uchwytami tłumika? Jakieś obejmy? Tak bym mógł go przykręcić jak swój oryginalny.

Jedziesz do Motowydech o TU i wszystko dorobią przerobią doradzą.Ceny rozsądne.

tel 0504-127-497 ul.Klonowa II 9 Konstancin-Jeziorna

Jedziesz do Motowydech o TU i wszystko dorobią przerobią doradzą.Ceny rozsądne.

tel 0504-127-497 ul.Klonowa II 9 Konstancin-Jeziorna

Dziękuję, dobranoc.

BTW: śliczne okulary Tomku :)

Panowie a może z innej strony. Jak wypada jakość dźwięku wydobywającego się z np. ixila za 1k zł w porównaniu do np dominatora albo monti za 300-400. Oczywiście nie wspominam tu o jakości wykonania itp, chodzi o sam dźwięk. Sam chcę wymienić wydech i nie wiem czy inwestować taką kasę w ixila. Faktycznie dźwięk wydobywający się z drogich wydechów jest tak fajny i basowy, czy np monti zabrzmi podobnie ale będzie gorzej wykonane?

Dominator buczy jak pop*erdolony, i rozlatuje się po jakimś czasie. Po prostu trzeba go zmodyfikować by być zadowolonym. Jeżeli chcesz robić sieke na ulicy to polecam, ja się swojego pozbyłem, wole cisze :)

Właśnie tego się bałem, że jest za głośny. Chodzi mi raczej o wydech trochę głośniejszy od oryginału z basowym pomrukiem.

edit.

A co sądzicie o wydechach firmy takkoni?

http://www.youtube.com/watch?v=KIxuXPo5oyU&feature=related

jest do dostania w granicach 860zł do 1200. Na filmie nawet fajnie grzmi

Edytowane przez edariusz