Skocz do zawartości

Wydech - Tłumik Akcesoryjny - Jaki?

VooR
 Share

Rekomendowane odpowiedzi

Witam :) ja tez zastanawiam się już od poprzedniego sezonu na tuning tłumika u Edzia w moim B6. Czekam na filmiki :)

Kolego co do tego tłumika Rm-motors to na kumpla gixxie 600 to cud miod i orzeszki :D gdybyk nei kupil vipera do b12 to zastanawial bym sie nad rm-motors :P

witam,

czy ktos ma wydech montii zalozony u siebie w 600tce, i moglby to jakos zaprezentowac ?

Ja przerabiałem u siebie na przelot,wyszło mnie może 120zł i brzmi pieknie:):)

To muszę kiedyś podjechać posłuchać jak to buczy :P a został coś ucięty czy nie?

• 1 month later...

a ja powiem tak bo mam ixila brzmi nie za cicho i nie za głośno w sam raz, ale musiałem stary oryginał rozciąć i z rury łączącej kolektor wydechowy z tłumikiem zrobić łącznik. Sprawa jest o tyle ważna, że rura z oryginalnego tłumika jest odpowiednio wygięta. Dorabiałem też do B6 i zawsze musiałem zastosować rurę z B650 bo inaczej nie chciało dobrze pasować chyba że ktoś dysponuje giętarką to wtedy dorobi z nierdzewki.

Ma ktos jakies pomysly na sciagniecie oryginalnej takiej podkladki co jest na rurze dolotowej w miejscu gdzie ona wchodzi w kolektory?

ps. nie przerobilem u Edzia, mam zrobiony przelot - pusta pucha z oryginalu i jestem b. zadowolony - slychac mnie jak nadjezdzam.

o to Ci chodzi ?

jkqk.jpg

co do wydechów to najlepiej jak by postawić moto na hamowni przed założeniem i po założeniu i wtedy widzisz różnice co ci dorobili bo może się okazać że owszem będzie ryczeć a mocy będzie mniej od fabryki albo będzie wydech w całkowicie innym zakresie miał ustawiony max moment. Przy źle dobranym wydechu i długości może się okazać, że owszem wszystko będzie ok ale poza naszymi obrotami i w tedy wielkie rozczarowanie moto raptem więcej pali przestaje jechać itp.

chodzi mi o ta obejme czy tam podkladne, na tym schemacie jest oznaczone numerem 4. Wie ktos jak ja zdjac z oryginalnego?

Bo dolot mam od dominatora, no i troche lata. Oklejalem juz 2x tasma do tlumikow z K2, ale znow troche klej sie przytopil i lata. A z oryginalnego nie chce zejsc cos - mocno stawia opor. Jakies pomysly?

• 5 months later...

Siema, naskrobie tutaj bo to jedyny otwarty temat o Edku, choc najlepiej byloby przeniesc post tutaj . Teraz mam mozliwosc nagrac czyms sensownym, ale dziora braklo :P wiec wrzuce to co mam od Wikinga z toru w Radomiu:

nr1

http://www.youtube.com/watch?v=Czm81x4QGuc

nr2 porownanie z S1000rr i litrogixem K5/K6

http://www.youtube.com/watch?v=ZB4aNo1w-xM

nr3 jade ostatni :P

http://www.youtube.com/watch?v=WFeGdgl4j4Q

na zywo brzmi jeszcze troche inaczej, ale nie ma tragedii na tych wideło. Ja z efektu bylem bardzo zadowolony - do tego stopnia, ze jutro zawoze mu kominy z hondy. "Po znajomosci" zaproponowal 500zl za obie koncowki, wiec niezle. Wywali katalizator, wstawi zwezke na wlocie, komore rozprezajaca i przelot pewnie z 4,5 cm średn i ok 40 cm dł. pzdr B)

podziekowal za przeniesienie ;)

Edytowane przez kacper1r6
otworzyłem i przeniosłem wg.życzenia

Jako że poznałem świetnego człowieka postanowiłem dorzucić tutaj info od siebie - może ktoś sprawdzi i skorzysta.

W Siemianowicach jest mały warsztacik w podwórku kamienicy, w którym nie ma fury do której nie było by dla nich problemu wykonanie lepszego układu dolotowego i wydechowego.

Firma MG Motorsport zajmuje się głównie samochodami ale wykonanie wydechu do motocykli też mają w ofercie. Przerabiają, wykonują nowe, jak się chce i z zaskakującym efektem. Nam do projektu PWR Racing Team wykonywali układy wydechowe do silnika od CBR 600 RR - PC40. W pierwszym przypadku całkowicie z nierdzewki, natomiast w drugim z nierdzewki i pucha z tytanu - to dla nich też nie jest problemem bo mają odpowiedni sprzęt. W obu przypadkach wykonywali kompletny układ od kolektorów po puche i mocowania - z racji budowania prototypu. To jak prowadzą kanały i jaki makaron im z tego wychodzi przechodzi najśmielsze oczekiwania.

Zeby nie było że to papranina - warsztat prowadzi wykształcony młody człowiek - Michał G. :), który studiował rzeczy związane z termodynamiką i teorie do tego posiada odpowiednią. A dodatkowym atutem jest fakt że swoje twory do precedensowych fur sprawdzają na hamowni. (Przykład: W porsche Cayenne S - I gen. - zmieniając układ wydechowy na ichni custom dostajemy w cenie +40 KM!).

Cena wydechu wykonywanego przez nich nie jest tania, ale naprawdę warta ceny. Za nasz kompletny układ wydechowy tegoroczny - kolektory z nierdzewki pokryte ceramiką + puszka z tytanu i grawerką wyceniona na szybko została na +- 15k PLN :(.

Może ktoś się zainteresuje i skusi:). Poniżej link do stronki i galerii gdzie można zobaczyć fotki fur - oczy z orbit wychodzą czasem - i posłuchać jak brzmią ich wydechy:

http://mgmotorsport.pl/

http://www.facebook.com/pages/MGmotorsport/106602909408689

http://www.youtube.com/user/MGmotorsportpl

Poszukajcie na googlu - same pozytywy.

P.S. Nie zachwalam tutaj tylko dlatego że mam z tego korzyści, nie jest to ani firma kuzyna, znajomego ani nikogo innego z bliskiego mi otoczenia - poznałem człowieka i wiem że robi fachową robote u siebie i jest warty swojej ceny.

• 4 months later...

Oglądałem puchy do Banditów i znalazłem takiego oto potwora:] dźwięk zajebiaszczy, bass cudowny, miód na moje uchale

na ebay:

http://www.ebay.com/itm/Delkevic-Mini-Carbon-Silencer-Exhaust-GSF-1200-BANDIT-/170496473758?pt=Motorcycles_Parts_Accessories&hash=item27b261ba9e&vxp=mtr

Ma jeden minus:

Not intended for road use.

:(

Ma jeden minus:

Not intended for road use.

:(

Przecież zawsze możesz kupić i napi.... ku uciesze domowników we własnym domu ( najlepiej gdzieś w lesie ) ... sorry ale musiałem to napisać:D , lubię fajne wydechy i sam śmigam ale litości , to przecież DB Bomba a nie wydech

zapewne gdybym mial b12 i ta kase na wydech na pewno bym z tym smigal :D ku uciesze mieszkancow bloku mojej dziewczyny xD z b4 wybebeszonym juz byl problem i grozenie przez okno jak rozgrzewalem przed jazda

Zajebioza! Aż kamera od wibracji ucieka :)

Wiesz co...w sumie to co się będziesz szczypał i niepotrzebnie wydawał siano...wywal po prostu wydech całkiem...oryginalnie pod względem stylistycznym....taniej...efekt taki sam...same +

Wiesz co...w sumie to co się będziesz szczypał i niepotrzebnie wydawał siano...wywal po prostu wydech całkiem...oryginalnie pod względem stylistycznym....taniej...efekt taki sam...same +

wydaje mi się, że bez wydechu byłby cichszy niż z tym haha :zeby:

ktoś coś basowego w czarnej puszce zna? przegrzebałem neta i większość dźwięków to w ten deseń:

a ja szukam basu szatana:] najlepiej jakby ten dało się do dopuszczalnych norm przerobić... albo jakiś db killer dosztukować, i od święta bez polatać :)

ktoś coś basowego w czarnej puszce zna? przegrzebałem neta i większość dźwięków to w ten deseń:

Dobry bas to duża pojemność i mało tłoków. Niestety... :( Ale pewnie coś się znajdzie do naszych bandziorów co bulgocze ładnie.

Spróbuj może to http://www.ebay.co.u...=item256eab2041

A ogólnie rzecz biorąc to kup jakikolwiek carbonowy tłumik i ciachnij na pół. Tak przerobiony będzie i ok wyglądał i na pewno dobrze pierdział :P

Edytowane przez mikitBP

Zaiste szatański wydech:) kupuj, zakładaj, a oryginał zostaw na przeglądy

Zakładaj i śmigaj , ładnie brzmi !!!

(oryginał zostaw na przeglądy ) - o jakich przeglądach mowa ? Jeżdże moto z wydechem scorpiona (cichy nie jest) , na przeglądzie nigdy moto nie odpalałem , jedynie co sprawdzają to czy numery ramy z dowodem się zgadzają i czy stoi cały - kiedyś poprosiłem o sprawdzenie ustawienia świateł usłyszałem : coś pan zwariował a jak mam to zrobić ?

Gorzej będzie z policją jak się czepną to i wezma i dowód zabiorą panie takie tam , a i mandat wezmą i wlepią a to około 200 złociszy może być .

No ale kto nie ryzykuje tego znaczy się niema .

Kurde proste, stary wydech musisz wozić na plecach, jak się przyczepia to powierz... Oj panie władzo już zmieniam, już, już....

I po sprawie :P

:oki: