Skocz do zawartości

Wydech - Tłumik Akcesoryjny - Jaki?

VooR
 Share

Rekomendowane odpowiedzi

naprawdę iście szatański basss :)

mój Devil nawet takiego nie ma :P choć większość alarmów w samochodach się włącza jak przejeżdżam :P

Edytowane przez raffo

wrzucić bez dolotu jak na foto i bandix z wyglądu jakiś lżejszy się robi :zeby:

bandit1200nblack.jpg

Edytowane przez robzzonsky

jak kupisz to ja poproszę o wynik z badania poziomu decybeli bo może w końcu znajdzie się jakiś konkurent na B12 :D

Ja zakupiłem Blueflame nieźle gada no i mam db-killery pod kanapą (gdyby chcieli dowód sieknąć}

W dużym bandycie pewnie by więcej frajdy było z basiorem.Cena 2 latka temu 1200pln nówka.

Link do mojego komina

i

• 4 weeks later...

Który Waszym zdaniem lepszy będzie wydech do bandyty 600 95 rok??

Ten http://allegro.pl/tlumik-bandit-gsf-600-i2277334634.html

czy ten

http://allegro.pl/carbon-gp-tlumik-wydech-suzuki-bandit-600-1200-n-s-i2275698843.html

Czy po założeniu odczuję jakąś różnicę w przyspieszeniu / czy trzeba znowu stroić(synchronizować) gażniki ???

Pierwsze pytanie: to zależy czego oczekujesz?? jeśli zależy ci na osiągach i dźwięku na form znajdziesz zaje***ty opis jak przerobić oryginała na przelocik. Drugie twoje pytanie: Tak raczej na na pewno będzie trzeba wzbogacić mieszankę i tym samym synchro.

P.S Niektórzy twierdzą że jak się ma sygnowanego do modelu to nie trzeba stroić ale ja w swojej karierze ( fakt krutkiej ) zawsze spotkałem się z dziura w obrotach ( najczęściej środek ) więc zobaczysz jak będzie.

Nie miałem żadnego z tych wydechów ale z tego co widzę drugi chyba nieźle się drze gdyż ma dużą średnice wylotu (wygląda nawet na większą od dolotu) i do tego mała puszka. Nie doczytałem ale pewnie bez homologacji czyli nie dopuszczony do używania na drogach publicznych. Pierwszy podobna sytuacja a tej firmy nie znam.

PS. Jeśli chodzi o przyśpieszenie to możesz czuc lekką różnicę w dolnym zakresie obrotów.

Edytowane przez Paweł NGI

Tego Carbona GT słyszałem na Kawie, wrzeszczy okropnoście :zeby: . Osobiście podoba mi się on :trzepie: ale bym go nie kupił, kłopoty murowane już na sam widok.

Z Rombo nigdy nie miałem do czynienia :slash:

nie znam kolego tych wydechow

a nie myslales nad dominatorem ?

nowy wydech i ladnie gada i gwarancja jest na jakiekolwiek usterki ( i z kolegi doswiadczenia wiem ze naprawde z gwarancja nie ma najmniejszego problemu ) bo lubia pekac przy laczeniu puszki z dolotem :)

Pierwsze pytanie: to zależy czego oczekujesz?? jeśli zależy ci na osiągach i dźwięku na form znajdziesz zaje***ty opis jak przerobić oryginała na przelocik. Drugie twoje pytanie: Tak raczej na na pewno będzie trzeba wzbogacić mieszankę i tym samym synchro.

P.S Niektórzy twierdzą że jak się ma sygnowanego do modelu to nie trzeba stroić ale ja w swojej karierze ( fakt krutkiej ) zawsze spotkałem się z dziura w obrotach ( najczęściej środek ) więc zobaczysz jak będzie.

A jak przerobie swój na przelocik tak że wypatroszę środek i napcham wełny mineralnej, to nie trzeba będzie stroić?? W sumie to mógłbym też go skrócić o kilka cm...

nie znam kolego tych wydechow

a nie myslales nad dominatorem ?

nowy wydech i ladnie gada i gwarancja jest na jakiekolwiek usterki ( i z kolegi doswiadczenia wiem ze naprawde z gwarancja nie ma najmniejszego problemu ) bo lubia pekac przy laczeniu puszki z dolotem :)

Nie polecam dominatora. Wpisz w wyszukiwarkę to se poczytasz.

A jak przerobie swój na przelocik tak że wypatroszę środek i napcham wełny mineralnej, to nie trzeba będzie stroić?? W sumie to mógłbym też go skrócić o kilka cm...

stroje murowane... skrócenie hmmm dobry projekt ale będzie darł się w niebo głosy:p

Nie doczytałem ale pewnie bez homologacji czyli nie dopuszczony do używania na drogach publicznych.

pokaż mi przelot bez silencera ( z silencerem zreszta tez) który jest dopuszczony do ruchu, te wszystkie homologacje mozna sobie w d. wsadzić ;) czesto sie zdarza ze nawet seryjne tłumiki nie wyrabiaja normy głośnosci a co dopiero mówić o tłumikach przelotowch.

pokaż mi przelot bez silencera ( z silencerem zreszta tez) który jest dopuszczony do ruchu, te wszystkie homologacje mozna sobie w d. wsadzić ;) czesto sie zdarza ze nawet seryjne tłumiki nie wyrabiaja normy głośnosci a co dopiero mówić o tłumikach przelotowch.

:oki: dokładnie tak !

Jak ma byc głośno to trzeba się liczyć z konsekwencjami, a jak ma być legal to po kiego dzwona zmieniać, zostawić seryjny i wszystko.

Nawet jeśli masz homologacje a policjant wie że jest głośny zabiera dowód rej. i homologacja go nie interesuje !

Mój SHARK ma homologacje ale i tak jest głośny :) zawsze można przyświrowac przy władzy. Fakt jest taki że jak będzie chciał się przypitolic to i tak to zrobi i dowód zarąbie.

Edytowane przez Paweł NGI

Mój SHARK ma homologacje ale i tak jest głośny :) zawsze można przyświrowac przy władzy. Fakt jest taki że jak będzie chciał się przypitolic to i tak to zrobi i dowód zarąbie.

dokładnie panowie:)

homologacja sonometru nie oszuka ;)

Czy po założeniu odczuję jakąś różnicę w przyspieszeniu / czy trzeba znowu stroić(synchronizować) gażniki ???

To zależy, co założysz. Zakładając tłumik dedykowany pewnie nie będziesz musiał nic robić, co opisywałem w moim wątku o tłumiku beowulf. Ale jak jakieś kombinacje i super przeloty to może coś będzie trzeba pokręcić. I tak trzeba sprawdzić synchro po takiej przekładce, a po jakimś czasie świece, czy mieszanka nie za uboga.

Po zmianie ja od razu odczułem lepszy dół. Góra chyba bez zmian/cięzko okrećlić.

Panowie czy jest taka opcja, że przez wymianę wydechu (nie chwaląc się Yoshimura tri oval) również należy robić synchro etc ? Model dedykowany... A czy możliwe jest to, że przez wydech mam problemy z układem paliwowym ?

frirajd

pierwszy "spotrowy" wydech da pewnie parę koni więcej, ale tylko w twoim subiektywnym odczuciu..

drugi...

Każdy wydech jest opracowany specjalnie do konkretnego motocykla tym samym daje natychmiastowy wzrost mocy

w stosunku do serii o ok. 4 %.

Do konkretnego motocykla znaczy tyle, że prawdopodobnie będzie pasował do Bandita.

Ok 4% przyrotu mocy w B6, to jest mniej więcej 3KM, czyli przyrost mocy żaden. Czysty marketing...

Odpowiadając na twoje pytanie... po założeniu któregoś z tych wydechów, nie zauważysz przyrostu mocy twojego motocykla.

Przy zmianie seryjnego wydechu na jakikolwiek inny wydech, konieczna jest regulacja mieszanki.

Hmmm, to widzę że chyba szkoda kasy, a za głośno też niedobrze, szczególnie że chce kilka grubszych wypraw po Polsce w tym roku zerobić... Chyba spróbuje najpierw rozciąć swój seryjny i pokombinować co z tego wyjdzie... Dzięki wszystkim za opinie i wypowiedzi :usmiech:

A co byście polecili do mojego BANDZIORA rocznik 2005 650s ??? Bo ostatnio zauważyłem, że wydech przy wyższych obrotach wpada w jakiś zezonans i brzęczy.