Skocz do zawartości

Wydech - Tłumik Akcesoryjny - Jaki?

VooR
 Share

Rekomendowane odpowiedzi

Nie chodzi mi o żadne ulepszenia osiągów, bo moc mi wystarcza, to moej pierwsze szosowe moto. Chcę tylko, aby miał bardziej rasowy dźwięk, bo na niskich obrotach jest taki sobie. Btw. nie mam zamiaru szpanować pod remizą.

Ja bym na twoim miejscu nie wybebeszał tylko czekał na jakąś okazje na PBC albo allegro. Ja ostatnio kupiłem ładnego Hurrica za 100zł!!! :tancze:

Ja bym na twoim miejscu nie wybebeszał tylko czekał na jakąś okazje na PBC albo allegro. Ja ostatnio kupiłem ładnego Hurrica za 100zł!!! :tancze:

Kolega dobrze mówi. Jeśli zależy Tobie na fajnym dźwięku to spokojnie trafisz jakiś fajny akcesoryjny wydech. A oryginał został cały wrazie czego będziesz miał, a różnie to w życiu bywa.

Podepnę się do tematu - czy muszę cokolwiek robić/regulować/zmieniać po założeniu czegoś w stylu micron czy inny scorpion do mojego sprzęta? 650 z 2007roku(na wtrysku)

Zapytam grzecznie czy wy się wszyscy z ch***mi pozamienialiście na rozum?

W olejakach wymiana tłumika na taki wolno oddychający przynosi poprawię i momentu obrotowego i mocy. Wydawało mi się, że każdy na tym forum to powinien wiedzieć, chociaż ostatnio spotkałem gościa na B650 (woda), który w ogóle nie wiedział, że "kiedyś" Bandity były chłodzone powietrzem, to może i tutaj jakieś otępienie.

Generalnie odrobina, odrobina wiedzy podczas wypowiadania się w tematach techniczny wystarczy.

I tak napiszcie mu, żeby kupił wydech za 2kPLN do moto za 5.

Jak Ci przerobi ten wydech na przelotówkę to się tylko zastanów czy wytrzymasz głośność w trasie (jeśli robisz, ja osobiście bym głośnego nie założył) i zakładaj.

@ Krzysztof jak wzbogacałeś mieszankę do przelotówki to wcale się nie dziwię, że świece szlag trafiał i moto było mułowate. :)

Przy wymianie wydechu na przelot, spalanie nie wzrośnie. Jeżeli założysz przelot i filtr K&N to wtedy będziesz musiał wzbogacić skład mieszanki.

Tutaj masz do poczytania lekturę http://polishbanditcrew.pl/topic/4381-wymiana-filtru-powietrza-na-kn/page__hl__przelotowy%20wydech

Powodzenia

Edytowane przez Lukasz

ja kupiłem swojego bandziora z wybebeszonym oryginałem, ze spalaniem zszedłem nawet do 4l/100, przy normalnej jeździe 5l/100 więc raczej więcej nie pali, co do głośności to chyba powyżej 120 km/h nie słyszę motocykla tylko szum powietrza, kask AGV K-3 MULTI EVIL

A jak będziecie wybebeszać seryjne tłumiki, to ja zacznę rzucać z okna balony ze zużytym olejem to wam się odechcę. Pomieszkajcie trochę nad ruchliwą ulicą, a potem się zastanawiajcie nad takimi pomysłami.

(no dobra, niczym nie będę rzucał, ale załóżmy, że przesłanie pozostaje aktualne;P)

W temacie dodam, że sporo najezdziłem z oryginalną puszką i od początku tego sezonu z dedykowanym przelotowym.

Po założeniu przelotu i najechaniu około 800km kumpel sprawdził mi synchro. Po kolorze świec wychodzi, że nie trzeba nić regulować, wzbogacać itd. Wszystko jest ok, a spalanie mam 4,7 na trasie.

Ja mam wybebeszony tłumik i mam nie lada problem................ciężko znaleść szybszego bandziora :)

Zap.....la jak zły,pali 6,5l , fajnie mruczy, czasem strzeli :gun3:(dokładnie przy 3000 obr. na zejściu z gazu)

To samo sie tyczy zamiany na inny model.

Ból głowy co dalej - jedynie Kawa ZZR albo Haja

Same problemy z tymi przeloami -zastanów się dwa razy:)

• 2 weeks later...

Witam!

Mam zamiar po sezonie zmienic tłumik i zastanawiam sie na jaki. Mam taka prośbe do was.

Nagrajcie wasze układy wydechowe oczywiście bandziorów i dodajcie filmiku :)

( napiszcie jaki to model )

Ale jak ktoś chce się pochwalić wydechem w swojej hayce lub xj też można :D

Z góry dzieki :)

Edytowane przez Krzysztof
Gramatyka w temacie

Sceptycznie podchodzę do tego tematu.

Otwierasz tubę wpisujesz "bandit exhaust sound" i masz wszystko co chcesz.

Dałem za niego 1200pln

Dwa lata temu.

Wydech posiada db-killery i jest z homologacją.

Db-killery pod kanape i heja.

Przynajmniej misie się nie czepiali.

Bajka ta sama jak zatrzymali moto w trakcie regulacji i testów

Zakładałem przy nich db-killery i po sprawie.

A dwukrotnie mnie trzymali tak zwaną ekologią

bus z wszelaką aparaturą pomiarową

Co ja moge powiedziec? Zmienilem artylerie na gej-prukacz. Nawet nie robi "prrrrrrrrrr" tylko "pffffffff"

Edytowane przez BANdziorro

Ja aktualnie mam carbon cn co moim zdanie dźwięk lepszy niż z arrowa albo akrapa .Nagrał bym dzwięk ale mam za słaby tel i źle słychać ale wydeszek polecam w Polsce go nie kupisz :)

Ja mam Buttello z końcówką Assraw, jego dźwięk aksamitnie bulgocze w niespotykany sposób jak na wyrób z metalu. Naprawdę fantastyczna rzecz. POLECAM B)