Skocz do zawartości

Wydech - Tłumik Akcesoryjny - Jaki?

VooR
 Share

Rekomendowane odpowiedzi

ja mialem blisko do niego bo jakieś 40 km więc byłem u niego zarzękał się ze to ma dolot do 600 po czym okazało się że to od 650 na podwórku wala się pełno blach perforowanych i uciętych kawałków od tłumików jak jest porysowany albo coś to koleś najzwyczajniej skraca je

My nie możemy ci polecić wydechu jednemu podoba sie basówka drugiemu dźwięk niczym z bolida musisz sam poszukać jaki tobie najlepiej leży

Dla przykładu tu masz ori vs devil http://www.youtube.com/watch?v=tXIe541dl28

Z tych wszystkich to chyba najgłośniejszy micron szotery mają i te inne zbóje z Koła :P przy swoich b6. Nie chce powtarzać tego co przedmówcy ale jedyny problem to dolot i to wszystko, a jaki komin sobie kupisz to już decyzja twojego gustu popatrz na jutubie jak co mruczy. Ja osobiście na przyszły sezon decyduje się na to zobacz może i tobie podpasuje tanio z gwarancją db kilery jakie chcesz noi oczywiście z dolotem. http://allegro.pl/wy...2717651722.html

Edytowane przez Bandziorek

My nie możemy ci polecić wydechu jednemu podoba sie basówka drugiemu dźwięk niczym z bolida musisz sam poszukać jaki tobie najlepiej leży

Dla przykładu tu masz ori vs devil

Z tych wszystkich to chyba najgłośniejszy micron szotery mają i te inne zbóje z Koła :P przy swoich b6. Nie chce powtarzać tego co przedmówcy ale jedyny problem to dolot i to wszystko, a jaki komin sobie kupisz to już decyzja twojego gustu popatrz na jutubie jak co mruczy. Ja osobiście na przyszły sezon decyduje się na to zobacz może i tobie podpasuje tanio z gwarancją db kilery jakie chcesz noi oczywiście z dolotem. http://allegro.pl/wy...2717651722.html

Co do dominatorów to słyszałem już różne opinie i często sprzeczne. Niektórzy zachwalają i polecają a niektórzy zupełnie odradzają. Znam 2 osoby które miały dominatory. W jednym wypadku dominator jeździ do dzisiaj na CBR F4i i fajnie mruczy, natomiast w drugim przypadku rozpadł się na spawach. Na CBR jak wspomniałem brzmi dobrze, a ostatnio miałem okazję słyszeć na Hornecie i krótko mówiąc dramat- brzmiało jak jelcz bez tłumika. Jest opcja ryzyka, ale z drugiej strony za niedużą kasę można mieć tłumik z dolotem i db-killerem i może się okazać że brzmi idealnie ;)

mi dorobili dolot do bandziora za 120zł z kwaskówki, ale tam nie było wielkiej filozofi żeby dorobić go :) Firma Kaliński w Chybach jak wyślesz im podane wymiary z rysunkiem technicznym to ci wycenią i dorobią taki jaki chcesz :)

ja kupilem dolot na alledrogo za 7dyszek chyba i wydech od cbr 929 który o dziwo nie był przykręcany do dolotu na sruby tylko wkłada się do neigo dolot jednak był trochę za szeroki(jakieś 4-5mm) więc kupiłem taśmę do lepienia tłumików za 12zł, owinąłem dolot i mocno skręciłem. Teraz ani rusz :D

Sam wygląd i dźwięk jaki się wydobywa z puszki to drugorzędna sprawa, wydawał by się że liczą się osiągi, spalanie, silnik czyli do jakiego modelu pucha została zbudowana.

http://www.so-produc...Auspufftest.pdf taki przykład, jest wiele ładniejszych od BOS'a, a ten pod względów podwyższenia niutków i kaemów jest tu bynajmniej the best.

I ciesze się poprzedni właściciel mojego b1250 właśnie taki mu założył, + ja K&N + irydowe świece + ATRE = 125 km i 122 Nm. :)

Poszukaj na forum jest sporo o puszkach i testy też.

Edytowane przez lukaszgeo

Dzięki za test wydechów, nie wiedziałem że są gdzieś takie rzeczy. Pozostaje chyba szukać jakiegoś fajnego wydechu a potem to już kombinować jak go zamontować- bawienie się w doloty i inne rzeczy.

W końcu cała zima przede mną :usmiech:

taa tylko zimą nie przetestujesz jak jeździ ;p wiosna pamiętaj jak zmienisz wydech regulacja mieszanki i synchro!! + zawory oczywiście na start

• 3 weeks later...

Na allegro znalazłem dosyć fajny tłumik za dobra kasę ale jest małe ALE. Tłumik ma dziury po mocowaniu.

Moje pytanie jest takie.

Istnieje jakiś sposób załatania lub uszczelnienie tych ubytków??

Edytowane przez Misza173

Na allegro znalazłem dosyć fajny tłumik za dobra kasę ale jest małe ALE. Tłumik ma dziury po mocowaniu.

Moje pytanie jest takie.

Istnieje jakiś sposób załatania lub uszczelnienie tych ubytków??

Istnieją firmy zajmujące się wymiana poszycia tłumików.

Aukcja allegro http://allegro.pl/naprawa-wydechow-tlumikow-motocyklowych-poszycia-i2782206439.html

Myślę, że po wymianie maili załataliby Ci te dziury za małą opłatą.

Obaj do kąta, klekać na grochu czy r****ć karnego jeżyka.

Misza- jesli tłumik jest za 100 to weź, będzie ładnie wyglądał na półce. Za dobrze na tej fotce nie widzę, ale carbonu nie połapiesz, chyba, że zrobisz jakieś obejmy, co Ci to zatkają. ale ogólnie dupa. Może lepiej sobie odpuść i po mikołaju kup porządny tłumol? Tak czy siak, za 200-300 bym nie wziął.

Casper- wpisz dominator w wyszukiwarkę, znajdź JEDEN post polecający firmę i jej wydechy.

Edytowane przez Magpie

Jeszcze nie kupiłem ale też nie chce żeby leżał i się ładnie prezentował na półce :)

Myślałem ze trafiłem na jakąś fajna aukcje ale skoro się nie opłaca no to poczekam do mikołaj i kupie coś konkretnego. :)

• 2 weeks later...

Witam PBC!!

Jak już wiadomo od jakiegoś czasu szukam tłumika. Znalazłem aukcje gdzie allegrowicz na duża ilość tłumików na sprzedaż. Ceny są nie wygórowane.

Coś kiedyś obiło mi się o uszy że są to tłumiki naprawiane chałupniczo. Może ktoś miał styczność z tym allegrowiczem???

Link do aukcji użytkownika

http://allegro.pl/ar...2829699840.html

Od razu proszę o ocenę tego tłumika ART (jestem zainteresowany kupnem :))

Ktoś używa tego tłumika??

:D

Pozdrawiam Misza :D

Jeśli zły dział to proszę o przeniesienie do odpowiedniego. :D

Czy mi się wydaje czy to ten gościu co ktoś w innym temacie pisał, że przerabia uszkodzone tłumiki? W dodatku z tego co pamiętam to po podwórku plątają się kawałki blach i siatek po przeróbce... No chyba, że to nie ten sprzedający to sorry. :usmiech:

Czy mi się wydaje czy to ten gościu co ktoś w innym temacie pisał, że przerabia uszkodzone tłumiki? W dodatku z tego co pamiętam to po podwórku plątają się kawałki blach i siatek po przeróbce... No chyba, że to nie ten sprzedający to sorry. :usmiech:

Też coś takiego pamiętam :P

Właśnie dlatego napisałem że coś obiło mi się o uszy na ten temat

Misza sory za dezinformację. To nie ten gościu :usmiech:

Przeszukałem forum i znalazłem temat o którym myślałem http://polishbanditcrew.pl/topic/15987-problem-z-montazem-i-doborem-wydechu/page__hl__wydech__fromsearch__1

wieszaki na wydechy ma podobne i to mnie zmyliło :oki:

Spoko:D nic sie nie dzieje.

Jaki tłumik kupiłes??

Ja wyrwałem na alledrogo Hurric'a za 100zł, zakupiłem metr kwasówki za chyba 70zł, znajomy mi wygiął, tata pospawał i mam za 170 dość ciekawie (choć troche za cicho) grający wydech :zeby: Jak to mówią: Szukajcie a znajdziecie :oki:

Jaaaa!! Czemu ja nie mam takigo szczęścia. Jeden wygrywa słuchawki inny kupi tłumik za 100 zł a ja mam pecha !! :D

To ja czekam na jakiś filmik jak to gada :D

Michał, napisz do Soliego, on da Ci posłuchać Arta jak mu przywieziesz akumulator i flaszkę :D Raczej kupisz co innego ;P

Dałem sobie spokój z tym tłumkiem. Ta flaszkę to wypijemy razem :D Tylko musimy coś zmotać :)