Skocz do zawartości

Wydech - Tłumik Akcesoryjny - Jaki?

VooR
 Share

Rekomendowane odpowiedzi

czemu nie wezmiesz czegos innego polskiego a na bank bardziej pewnego od domiinatora?

http://montii.net/in...e&category_id=8

zwroc uwage na te dwa:

http://montii.net/in...&category_id=17

http://montii.net/in...&category_id=17

mysle, ze zawsze mozna sie dogadac jesli chodzi o dlugosc i srednice dolotu.

jakoś nie trafiłem na to wcześniej :)

ale ten wyglada ciekawie:

http://www.montii.net/index.php?page=shop.product_details&flypage=flypage.tpl&product_id=225&category_id=8&vmcchk=1&option=com_virtuemart&Itemid=61

a przedzwonię sobie do nich i sie wypytam jak to wygląda z dorobieniem dolotu.

Kiedyś zastanawiałem się nad takim http://montii.net/index.php/oferta-montii?page=shop.product_details&flypage=flypage.tpl&product_id=220&category_id=8

byłem macałem, oglądałem i powiem, że wykonanie w/g mnie zajebiste.

Koleś ma taki w SV650 i zajebiście gada, ten krótszy http://www.montii.net/index.php?page=shop.product_details&flypage=flypage.tpl&product_id=225&category_id=8&vmcchk=1&option=com_virtuemart&Itemid=61 będzie darł japę chyba za bardzo.

faktycznie z tym najkrótszym to pewnie częste rozmowy z drogówką gwarantowane :-)

dokładnie tak jak napisał MARCIN 650S zależy czego oczekujesz ja chciałem żeby było mnie słychać i bez db killera ładnie ryczy z db killerem nie zdążyłem ;) sprawdzić

co do BOS'a to kumpel ma stalowego i w porównaniu do leosia jest delikatny basik ale i tak ładniej brzmi od oryginału

Z tego co mówicie to podlece sprawdzić u tego sprzedawcy na miejscu te tłumiki, przymierzyć, posłuchać.

Mam jeszcze pytanie co do stanu - na co zwracać uwagę? Bo nowe one nie są i nie chodzi tu o jakąś ryskę czy zadrapanie. Czy w tłumiku jeśli spawy są oryginalne to wszystko jest ok ? (Bo ten koleś - jeśli wszystkie tłumiki są ok to - ceny ma dość dobre chyba co?)

krynio tego akurat już widziałem :-) fajny w sumie ale ze zwykłego skąpstwa nie mieści się w budżecie :-)

ale mam go na liście w razie co :)

Ja z takim jeżdże :) Dość fajnie drze ryja :D Słychać na pół miasta :D Tylko wykonanie okleiny carbonowej kiepskie;p Nadtopiła się haha :D Mogę zrobic fote ;p Filmik jest tu:

, chodź za bardzo w rure nie dałem więc ciezko ocenić dobrze dźwięk. Mogę Ci zrobic dokładniejsze fotki/filmik jesli chcesz Radzior ;-)

Ja z takim jeżdże :) Dość fajnie drze ryja :D Słychać na pół miasta :D Tylko wykonanie okleiny carbonowej kiepskie;p Nadtopiła się haha :D Mogę zrobic fote ;p Filmik jest tu:

, chodź za bardzo w rure nie dałem więc ciezko ocenić dobrze dźwięk. Mogę Ci zrobic dokładniejsze fotki/filmik jesli chcesz Radzior ;-)

mmmmm......brzmi niestety prawie idealnie tak jak bym chciał :-)))) nie kuście mnie bo będę musiał rozbić świnkę skarbonke!!!!! :(

Jak nie masz kasy to kup jakiś tani oryginał i przerób na przelot koszt koło 150 zł :) Nawet już ktoś sprzedawał teraz na forum musisz tylko poszukać.

Edytowane przez dzodzol

No dominatory to sie na bank zuzywaja a inne to nie wiem ja na leosiu nie obserwuje biodegradacji

Pisze z Ciapciaka wiec sory.

Jak nie masz kasy to kup jakiś tani oryginał i przerób na przelot koszt koło 150 zł :) Nawet już ktoś sprzedawał teraz na forum musisz tylko poszukać.

to to odpada..musi być coś mniejszego i ładniejszego i lepiej brzmiącego. Jak trzeba będzie to się szczypne na wiekszy wydatek ale póki co szukam oszczędności, nie spieszy mi sie, śnieg za oknem :)

Oglądając to tylko wizualnie go ocenisz :) Najlepiej byłoby założyć, posłuchać i wtedy ocenić :D A najwyżej jak trafisz na wydmuchany dasz do kalinskiego i będzie igła :D

zalezy jeszcze jak ten przelot z oryginalu mialby byc zrobiony bo jesli rozciety i po prostu wybebeszony to strasznie to brzmi w porownaniu z normalnym sportowym tlumikiem

Witam , czy mysliscie ze moto chodziło bardzo głosno na tej końcówce podpietej w wyznaczonym miejscu? ogolnie co otym myslicie?

image1vush.jpg

ta końcówka

94693950.jpg

zdjciecf.jpg

latalem V4 z rorzadem na kolach zebatych. tam faktycznie zajebiscie to brzmialo bez tlumika. nizsze obroty i miauczenie kol zebatych. tylko po dluzszym czasie tez mialem dosyc. dlatego zainstalowalem jakiegos remusa. ktory mial fajny gang do 6tys obr a potem dopiero darl ryja.

R4 nie ma tego w sobie. tym bardziej wysokoobrotowe. oszczedz bolu sobiei innym ludziom.

pomijam kwestie strojenia, utraty momentu, nierownych obrotow czy tez wypalania gniazd (bzdura).

Edytowane przez krynio

będzie bardzo głośno, ja miałem tłumik carbon bardzo skrócony i darł ryja a co dopiero taki, może być też za duży przelot jeśli nie założysz podkładek pod iglice

Witam , czy mysliscie ze moto chodziło bardzo głosno na tej końcówce podpietej w wyznaczonym miejscu? ogolnie co otym myslicie?

ja myślę, że ci się jakis papier ozdobny pod silnikiem zaczepił, a już od świąt trochę czasu minęło

Głośne nie koniecznie musi znaczyć ładne brzmienie. Wyobraź sobie, że będziesz miał to na wysokości uszu...Obowiązkowo stopery, no i misiaków też może nie zabraknąć, a wtedy nie będzie żadnego ale.

Słysząc kogoś z takim czymś w korku jadąc puszką pierwszy bym zajechał drogę. A potem muszę się przed ludźmi tłumaczyć że motocykliści wcale nie są idiotami i nie mają wszystkich w dupie.

Wysłane ze Srapatalka

• Upvote 1

matko i córko wrzuc plug w kolor moto....

Dwa lata temu kolega dorabiał wydechy do BMW w MG Motorsport z Siemianowic Śląskich.

Firma specjalizuje się w modyfikacji silników, głównie samochodowych pod kątem sportów motorowych a od pewnego czasu również produkcją wydechów do motocykli (w tym całych kompletów a nie tylko końcówek).

Dzwoniłem do nich, do Bandita robią w dwóch wersjach. Można zamówić przelotowy ale wtedy do spotkań z policją wskazany dB Killer albo w wersji soft - podobno głośniejszy od fabrycznego o ok. 15%, spełniający normy głośności i w praktyce nie wymagający grzebania przy gaźnikach.

Koszt tłumika wraz z rurą to ok. 750 złotych. Ja chwilowo zbieram na inne gadżety ale jeżeli ktoś jest na etapie wymiany tłumika to zawsze może rozważyć również ich ofertę.

Edytowane przez amfm