Skocz do zawartości

Wydech - Tłumik Akcesoryjny - Jaki?

VooR
 Share

Rekomendowane odpowiedzi

Porządna firma to cały wydech powinna wymienić i ładnie przeprosić.

Witam,

A ja mam trochę inny problem z ixilem, również kupiony w PL, otóż  po 500 km znacząco zmienił kolor, a po pierwszych kilometrach guma zaczeła skwierczeć i sie palić. Zakreklamowałem, dostałem nową i efekt taki sam. Kontrola parametrów motocykla nie wykazał aby coś było nie tak, pomiar temperatury wydechu i wyniki dość zaskakujace 88C w miejscu gumy 159 ! na końcu 73C. Przesłane jako reklamacja, czekam na wyniki. Dodatkowo po zdemontowaniu mam wrażenie, że moto lepiej i płynniej się zbiera i ustały wibracje, które przenosiły się na całe moto. Winą za nie obarczałem nowa gumę z przodu. Nie wiem co jest ale jak nowy wydech ma tak wyglądać to trochę to słabe :(

Edytowane przez Bastian

Jest odpowiedź i stanowisko IXIL Polska oraz mojego dostawcy wydechu...

Otwórz zdażyło się że kilka końcówek miało wadę materiałową i IXIL to reklamuje bez oporów. Mają wysłać do mnie końcówkę z innych materiałów z Hiszpanii także temat będzie rozwiązany.

Wymiana to 4 nity także może powinienem marudzić że czemu mam to robić, ale wole wymienić końcówkę sam jak wysyłać w świat wydech i czekać bez moto ;)

Powiedziałem co wiedziałem. O!

jak się to ma do dalszej gwarancji?

nie boisz się, ze jak coś się zdupczy to będą się podpierać tym że sam robiłeś?

zgadzam się z arturem - powinni wymienić i przeprosić za problem. to nie akrap z alliexpres za 2stówy

ależ chujnia z tymi ixilami, na pewno sam bym nie montował (towar niezgodny z umową - powinni dać nowy)

Bastian, a to że ci się grzeje to nie wiem czy nie za mało ma waty w środku, generalnie przelot nie powinien parzyć (no chyba że po trasie), wata tłumi i robi basik, a spalinki ziuu szybko wylatują

Natomiast co do samej pracy silnika, część modeli wymaga synchro lub jakiejś ingerencji w elektronikę żeby zagrało, poczytaj sobie na toxicmoto - koleś tam stroi motorki i generalnie założenie samego przelotu może nawet obniżyć parametry (!!!) ja tam nic nie robiłem, bo jeździło mi się dobrze i fajnie burczało

leovince gp pro, forumowa legenda. jak się nie sprzeda to na zlot go założę.

no... byl przez 10s u mnie - zbyt glosno :D

tak swoja droga ... to tam jednokierunkowa jest!

przecie to qnerk a nie ja :P

Natomiast co do samej pracy silnika, część modeli wymaga synchro lub jakiejś ingerencji w elektronikę żeby zagrało, poczytaj sobie na toxicmoto - koleś tam stroi motorki i generalnie założenie samego przelotu może nawet obniżyć parametry (!!!) ja tam nic nie robiłem, bo jeździło mi się dobrze i fajnie burczało

Czy przy wtrysku też ma to rację bytu ??

przecie to qnerk a nie ja :P

to juz wiem dlaczego go wywalili :P za te halasy z TWOJEJ RURY!

Czy przy wtrysku też ma to rację bytu ??

wtrysk jest regulowany elektronika i sie dopasowuje - chyba (?) Edytowane przez Walle

wtrysk jest regulowany elektronika i sie dopasowuje - chyba (?)

Właśnie chce rozwiać to chyba :) 

Dopasuje się tylko w pewnym stopniu i na pewno nie będzie to najlepsze dostosowanie.

Bastian, powinna ale nie musi (jest kilka czujników co dopasowują skład mieszanki), czyli ... jak czujesz że jest gorzej, to chyba masz odpowiedź

Zamontowałem dziś wydech Ixil Dual Hyperlow, no bajka. Od razu wyciągnąłem db killery i jestem zachwycony :)

post-12337-0-13485300-1497384977_thumb.jpg

post-12337-0-92293100-1497384986_thumb.jpg

post-12337-0-14676000-1497384994_thumb.jpg

post-12337-0-51626900-1497385000_thumb.jpg

Gratulejszyn to teraz czekamy na filmik  :zeby:

A jak to z db killerami chodzi? Jak wówczas to się ma w stosunku do seryjnego wydechu? Ja się tak zastanawiam nad jakimś krótkim, ale cichym wydechem, bo fabryczna puszka już mnie swoimi gabarytami zaczyna denerwować.

I jeszcze jedno - mając założony taki wydech i posiadając kufry boczne, da się je założyć, aby nie dotykały wydechu?

A jak to z db killerami chodzi? Jak wówczas to się ma w stosunku do seryjnego wydechu? Ja się tak zastanawiam nad jakimś krótkim, ale cichym wydechem, bo fabryczna puszka już mnie swoimi gabarytami zaczyna denerwować.

Z killerami jest dużo cichszy, ale głośniejszy od fabrycznego, no i sound zupełnie inny.

I jeszcze jedno - mając założony taki wydech i posiadając kufry boczne, da się je założyć, aby nie dotykały wydechu?

Też się nad tym zastanawiam, bo chcę dokupić sakwy tekstylne. Dotykał raczej nie będzie, ale wylot spalin prosto w kufry :(

Z killerami jest dużo cichszy, ale głośniejszy od fabrycznego

A dużo głośniejszy z killerem?

I ile żeś dał za niego?

• Upvote 1

A dużo głośniejszy z killerem?

I ile żeś dał za niego?

Trudno ocenić, czy dużo, ale na pewno głośniejszy. No i brzmi zdecydowanie lepiej od fabrycznego :)

http://www.legato-motocykle.pl/product-pol-55405-Tlumik-koncowy-Ixil-Dual-Hyperlow-Suzuki-GSF-1250-2007-2016l-Suzuki-GSX-1250-2009-2016.html

Edytowane przez Wilku

• 3 weeks later...

Daj Fotę jak wyglada z całym moto :) zastanawiałem się nad tym modelem ale bałem się że nie będzie ładnie wyglądał :/

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Ostatnio naszła mnie chęć wymienić wydech i znalazłem takie coś na OLX : https://www.olx.pl/oferta/tlumik-suzuki-gladius-sfv-650-leo-vince-wydech-piekny-jaknowy-leovince-CID5-IDdUCir.html# czy takie cudo podejdzie do Bandziorka K7 ???

Rura odlotowa jest zbyt krótka i pewnie wygięta nie tak jak trzeba :/ jak się uprzedź to u kogoś dosztukujesz dolot a ten obetniesz, dwa zaciski i siedzi :)

• 4 weeks later...

Daj Fotę jak wyglada z całym moto :) zastanawiałem się nad tym modelem ale bałem się że nie będzie ładnie wyglądał :/

7104ada3013e5f552a9813b33b52aec7.jpg

• 3 weeks later...

Może ktoś mi napisać, jaki wymiar tulejki jest w secie pasażera, do którego przykręcony jest fabryczny wydech, oraz jakiej średnicy są podkładki nałożone na te gumy i ile ich tam jest? Bo ostatnio zgubiłem to wszystko w czasie drogi i tłumik trzymał się jedynie na dwóch ślubach przy katalizatorze.

• 2 months later...