Skocz do zawartości

Wydech - Tłumik Akcesoryjny - Jaki?

VooR
 Share

Rekomendowane odpowiedzi

Hej planuje założyć sobie taki tłumik do Bandita 600 S:

https://moto-freak.p...x1-p-17213.html

Pytanie czy ktoś może słuchał jak to gra i czy montaż nie jest sprawia trudności - chodzi mi o rozłożenie starego pod silnikiem, tam jakieś specjalne zabiegi są potrzebne?

Czy wymagana jest regulacja gaźników czy czegokolwiek oraz nie ma może ktoś instrukcji albo czy może ktoś to zmieniał na własną rękę?

Zobowiązuję się do zrobienia videorelacji ;)

Edytowane przez herlok

W tej kasie znajdziesz jakas sprawdzona firmowke w zajebistym stanie, a montaz to nic trudnego jak sie nie rozwali tulejowej siatki w kolektorze

Przecież to jest firmował właśnie:) montaż slip on, brzmi fajnie. Regulacja wslazana

Sprawdzona firmowka to akrap yoshimura two brother mivv termignoni xill scorpion czyli cos co niszczy reszte konkurencji jakoscia i dzwiekiem, a mozna to dostac w podobnych pieniadzach

Edytowane przez Cirus

Tyle że to jest MIVV bo w ofercie tego producenta nie wystepuje inny tlumik do tego moto.

No to jak na produkcji mivva z ich logiem to spoko myslalem ze to jakis nowy wytwor robiony na wzor bo teraz tego pelno

"STORM RACING PARTS is a trademark of MIVV S.p.A.
Zona Industriale – 64027 S.Omero (TE) – Tel.+39 086
1.8120237 – Fax +39 0861.8120240
    Cap. Soc. E 312.000 i.v. – Reg. Trib. Teramo n. 14
57 – C.C.I.A.A. Teramo n.56355 – Part. Iva  0006129
0672"

Takie info w karcie porduktowej: http://xentrox.home.pl/Allegro%20Motofreak/produkty/Schematy%20STORM/SUZUKI/74.S.003.LX1.pdf

Ale promocja zajebista. Obniżyli cenę z 920 na 911 zł. Nic tylko kupować bo taka okazja się nie powtórzy :zeby:

Masz kasę kupuj , wymiana to nic trudnego robiłem to u siebie jakbyś miał problemy , dla teoretyków wiem że miałem MK1 ;)

Nie ważne czy obniżka 9zł...ja po prostu potrzebuje wydech.

Z dominatorem jest różnie - raz flaki wylatują dwa spawy pękają - ogólnie jakość wykonania jest taka sobie - niby 5 lat gwarancji z tym że samym darciem "ryja".

Mivv to jednak sprawdzona marka dlatego mój wybór na tym się kończy poza tym - podoba mi się, jest w OVALu tak jak chciałem, podobno gra mega basowo więc biere!!

• 1 month later...

Ktoś ma w B12,5 założonego Huzara? Na stronie producenta jest tylko do B12 Jakieś doświadczenia z tym tłumikiem?

Ktoś ma w B12,5 założonego Huzara? Na stronie producenta jest tylko do B12 Jakieś doświadczenia z tym tłumikiem?

Znajomy ma w Inazumie 750 Huzara już bodajże 3 sezony - Zamontowany ma ten krótki model- drze się to ładnie i nie wygląda jakby miało zamiar się rozsypać:P

Dzięki. na zaprzyjaźnionym forum jest człowiek co to produkuje. Pewnie jakbym mu podesłał fabryczną "armatę" to by wystrugał do B12,5.

• 2 weeks later...

Stałem się posiadaczem takiego tłumika jak na fotce. Jest sens adaptacji tego tłumika do B12,5? Jest to prawdopodobnie tłumik fabryczny (nieprzelotowy) od Yamahy - tylko jakiej?

Jest bardzo lekki jak piórko w porównaniu do oryginału. Alu plus rura z tytanu? Z drugiej strony nie jest tez jakiś mały w stosunku do fabrycznego działa?

Co sadzicie?ihost_1516643956__t1.jpgthumb_ihost_1516643987__t2.jpg

Ja kupiłem ixila . Promocje mieli na alledrogo z 1100 na 699 więc warto było . O dominatorze słyszałem same złe opinie , nigdy go nie mialem więc nie wypowiem się .

Ja kupiłem ixila . Promocje mieli na alledrogo z 1100 na 699 więc warto było . O dominatorze słyszałem same złe opinie , nigdy go nie mialem więc nie wypowiem się .

Ja teraz słyszę same dobre

Gdzie ta promocja?

Dziś spojrzałem i cena wróciła do normy , kupowałem 2 tyg temu , zamieszczę w niedzielę jakieś zdjęcie

• 1 month later...

Zmieniając tłumik jest konieczność użycia pasty uszczelniającej ? Czy bez tego tez bedzie super ?

• 1 month later...

witam czy Remus wyjęty z CBR 929 będzie pasował do mojego bandziora 1200 S z 2005 roku?