Skocz do zawartości

Wydech - Tłumik Akcesoryjny - Jaki?

VooR
 Share

Rekomendowane odpowiedzi

Szukam krótkiego, bo chętnie bym posłuchał jak drze ryja :D A chiński bo tańszy. Ale Krynio pomyślę w takim razie jeszcze.

• 4 weeks later...

Chciałbym zapytać czy ten wydech będzie pasował do GSF 600 2004 ? Sprzedawca podaje że tak, ale kształt dolotu jest troche inny niż oryginalny

leo2.thumb.JPG.897a9165ecabd3587874b25925c2e3b9.JPG

Tłumik będzie przy zadupku, jednym się podoba innym nie.

• 2 weeks later...
W dniu ‎2018‎-‎10‎-‎22 o 12:05, Wojciech napisał:

Pioter, Dziekuje za odpowiedź, nie bez powodu jesteś weteranem :)

Płaskownik jest w folii, gdyż go z niej nie wyjąłem, bo sie zastanawiam cały czas czy nie zwrucić wydechu. Ma długość 15cm, 3mm grubości i jak to z płaskownikami bywa jest płaski :) i nie mam pojęcia co z nim zrobić. W instrukcji i na schematach nie jest ujęty.

Na mojej rurze są przyspawane tylko zaczepy do sprężyn do slipona. Teoretycznie brakuje podpórki pod centralkę i na początku rury uchwytu żeby przykręcić śrubę 

https://photos.app.goo.gl/P11ammYvLSXrxgYV9

Wszystko pasuje i pięknie gra. Płaskownik, nad którego funkcja się zastanawiałem, zamontowany jest (zdjęcie) do silnik i centralka się na nim opiera. Dziękuje wszystkim za chęć pomocy i za zainteresowanie ;)

https://photos.app.goo.gl/C3S97jk3TzCWkiwYA

Posiadam gsf600s 2000 r. kupiłem już z przerobionym tłumikiem na przelot. 

Czy jest duża różnica pomiędzy takim przelotem a np. leo vince sbk itp.?

Może jak będzie cieplej to kogoś z Warszawy lub okolic złapię do porównania :D

Polecam Dominator i jestem bardzo zadowolony 

• Upvote 1

Dominator nie ma homologacji drogowej.

3 godziny temu, luk137 napisał:

Dominator nie ma homologacji drogowej.

giphy.gif

• Upvote 3

10 minut temu, lelon napisał:

giphy.gif

Tak tylko mówie :D

chłopaki mam pytanie , padł mi wydech w moim grzechtniku rozsypał się w środku jest to 600s z 1997r. a więc przed liftowy za free dostałem chińskiego akrapa i teraz za cholerę nie wiem jak to mądrze poskładać ktoś ma może to założone u siebie  

2 godziny temu, misieq napisał:

i teraz za cholerę nie wiem jak to mądrze poskładać ktoś ma może to założone u siebie  

ale z czym dokladnie problem? brak mocowania, trzeba dorobic dolot czy jak?

dolot musze jakos dorobić, zastanawiam się czy można coś z oryginału wykombinować czy szukać czegoś innego

• 3 months later...

Noszę się z zamiarem wymiany swojego oryginalnego seryjnego wydechu na coś z lepszym brzmieniem. Na razie wpadł mi w oko Leovince one evo 8415e

Czy to będzie dobry wybór? Celuje raczej chyba w coś nowego, ale skąd by zamówić, żeby zapłacić taniej, niż na naszych portalach aukcyjnych po 1600 zł? 

Lub może coś innego dobrego i cichego polecicie do tej kwoty? Cichy, mam na myśli z db killerem.

Z wydechem to trzeba niestety pod siebie dobrać dźwięk. Każdego inna częstotliwość meczy.

Only MIVV

No ale jakieś konkrety, model, cena i skąd zamówić? 

Z tym dobieraniem dźwięku pod siebie to trochę ciężki temat...

Dlaczego. Na zlocie miałeś dość konkretny przegląd wydechów. Można było sobie posłuchać ;)

Posłuchałem, pooglądałem i nawet miałem okazję powąchać topiącą się obejmę :D

Może Scorpion oval? Kilka osób słyszało mojego Bandita, mi się wydaje w sam raz bez db kilera nie męczy, fajnie prycha, chociaż i nasze dominatory co raz ładniejsze, nie wiem jak brzmienie :) ogólnie na xlmoto jest trochę promocji, ciekawe co wybierzesz 😛

• 3 weeks later...
W dniu 30.05.2019 o 19:32, Tomek napisał:

Dlaczego. Na zlocie miałeś dość konkretny przegląd wydechów. Można było sobie posłuchać ;)

W dniu 30.05.2019 o 20:06, shaggy130 napisał:

Może Scorpion oval? Kilka osób słyszało mojego Bandita, mi się wydaje w sam raz bez db kilera nie męczy, fajnie prycha, chociaż i nasze dominatory co raz ładniejsze, nie wiem jak brzmienie :) ogólnie na xlmoto jest trochę promocji, ciekawe co wybierzesz 😛

Ja mam scorpiona. Gada fajnie, pluje ogniem i do 5kprm mozna za mną jechać, nie męczy. Powyżej 7kprm demon, tylko nie znam modelu.

Ja mam scorpiona. Gada fajnie, pluje ogniem i do 5kprm mozna za mną jechać, nie męczy. Powyżej 7kprm demon, tylko nie znam modelu.
To już na zlocie chyba wszyscy widzieli :D

• 3 weeks later...

Jeśli kupię wydech stąd: https://fgmotostore.com/producto/silencioso-leovince-one-evo-para-suzuki-gsf-650-bandit-07-08-8415e/

to co finalnie do mnie przyjdzie? Cały komplet, czy tylko puszka? Szukam po zagranicznych stronach i wychodzi dużo taniej, niż kupić u nas w Polsce. Tylko nie wiem czy to cena za komplet, czy tylko pucha, a w sumie wg katalogu Leovince nr 8415E występuje jako komplet. Ale cholera wie...

• 2 weeks later...

Ok, wydech założony, wszystko cacy. Tylko została mi taka jakby podkładka, która w ogóle nie ma zastosowania wg schematu montażu. Gdzie ona powinna być?

A drugie pytanie: z czego zrobiona jest obejma tłumika? Nie jest to metal, ale podobne do plastiku. Karbon?34afcaba9e089f47288779bed7fbf1bd.jpg41c5428d6af9c5071e8c531402da36dd.jpg

Wysłane z mojego SM-G930F przy użyciu Tapatalka

W dniu 19.07.2019 o 20:27, seebst napisał:

Ok, wydech założony, wszystko cacy. Tylko została mi taka jakby podkładka, która w ogóle nie ma zastosowania wg schematu montażu. Gdzie ona powinna być?

A drugie pytanie: z czego zrobiona jest obejma tłumika? Nie jest to metal, ale podobne do plastiku. Karbon?34afcaba9e089f47288779bed7fbf1bd.jpg41c5428d6af9c5071e8c531402da36dd.jpg

Montujemy między tłumikiem, a dolotem. To zastępuje przegrody w tłumiku.

A co się stanie, jak tego nie założę i będę bez niej jeździć?