Skocz do zawartości

Wydech - Tłumik Akcesoryjny - Jaki?

VooR
 Share

Rekomendowane odpowiedzi

43 minuty temu, seebst napisał:

A co się stanie, jak tego nie założę i będę bez niej jeździć?

Wysłane z mojego SM-G930F przy użyciu Tapatalka

Pooglądaj zdjęcia ze zlotu 🤣 

Znaczy że co, że tak jak u Leona mi się może stać?

Wysłane z mojego SM-G930F przy użyciu Tapatalka

Zapytam raz jeszcze i chciałbym jakąś konkretną i przydatną informację dostać co do tej blaszki, o którą pytałem. A nie robienie sobie jaj :P Jaką ona w sumie by miała funkcję spełniać, jeśli zastępuje przegrodę z fabrycznego tłumika, o czym pisał Tomek, oraz jakie konsekwencje będą, jeśli bez tej blaszki będę jeździć? 

Będzie ciszej, głośniej? 

Jak na razie, po zmianie wydechu zauważyłem, że mi tak o niecałe pół litra więcej zaczął palić niż na fabrycznym. Co prawda dopiero dwa pełne tankowania miałem, ale nawet po kreskach na wyświetlaczu widzę, że pierwsza kreska spada po przejechaniu 100 kilometrów, podczas gdy na fabrycznym dopiero po przejechaniu 120 spada pierwsza kreska. 

Po zamontowaniu będzie deko ciszej oraz spalanie na podobnym poziomie co fabryczny. Co sie stanie. Nie wiem. Sporo osób nie wie po co ta blaszka i wywala. Tak na logike to szybciej wypalisz wygłuszenie tłumika. Niech wypowiedzą się nasi tunerzy co się stanie.

Jak na razie bardzo mi się podoba, że przy schodzeniu z obrotów fajnie sobie czasem strzela. Zarówno z DB jak i bez DB killera. Jak po założeniu blaszki przestanie to się dziać, byłoby smutno trochę :D

Moim zadaniem, ta podkładka ogranicza swobodny przepływ spalin, silnik może mieć bez tej podkładki za "sucho"  dlatego być może większe spalanie, eku podaję większą ilość paliwa. Strzela bo wypala się właśnie wyplute paliwo. 

Edytowane przez kazek

Tylko zastanawia mnie, czemu ona była dołożona luzem, a nie założona na stałe? 

A to nie będzie czasem do wersji 35kW na A2?

Edytowane przez seebst

22 godziny temu, seebst napisał:

Tylko zastanawia mnie, czemu ona była dołożona luzem, a nie założona na stałe? 

A to nie będzie czasem do wersji 35kW na A2?

Dołożona luzem, bo to właściciel decyduje czy wersja drogowa czy torowa.

Dostałem odpowiedź od polskiego dystrybutora leovince: 

"ten element zapobiega ew. wydostawaniu się iskier (wymóg niektórych rynków) gdyby ktoś jeździł po lesie, w naszych warunkach i prawie można zrezygnować z montażu tego elementu"

Tylko to spalanie mnie martwi, że tak nagle wzrosło

Pół litra na sto za te strzelanie w wydech co tak Ci się podoba... to jest 200pln/sezon? Stać Cię!! albo jesteś pijany 😬

Edytowane przez lunatiC
  • Upvote 2

Cytat

Tylko to spalanie mnie martwi, że tak nagle wzrosło

Jak przelot założyłeś to czego się spodziewasz? Na pocieszenie dodam, że jeszcze zużycie oleju ci wzrośnie:(

Rozregulowałeś "fabrykę" Ludki o małych rączkach się trudzili wiele lat, a ty to popsułeś jednym zakupem😕

Panie! Trzeba mieć takie cuda jak w moim. Cały dzień strojenia i jest cacy.

Jak ci się przestanie podobać ten tłumik to za flaszkę go przygarnę😋Kol.thumb.JPG.f2152a7015e5683099786aa260365cd3.JPG

• Upvote 1

Witam serdecznie

Co myślicie o tym wydechu :

https://www.olx.pl/oferta/wydech-suzuki-gsf-bandit-1200-CID5-IDALWFp.html#b508b93c0f

Nie jest to oryginalny akrapovic ale czy chinole były razem z takim dolotem ?? Używany ponad dwa lata, nawet na zgięciach rury w dolocie jest wewnątrz rura perforowana jak w oryginalnym... Dziwna sprawa - co myślicie ?

Pozdrawiam

Edytowane przez mpendzik

naklejki akrapovic na allegro są po 15pln.
ten wydech nie ma nic wspólnego z akrapem.

Edytowane przez krynio
  • Upvote 2

Ciekawy jestem co to jest, bo  nigdzie podobnego nie znalazłem na necie.... może to stary chińczyk z dawnych lat, jeszcze wykonany solidnie skoro tyle wytrzymał 🙂

Pozdrawiam

Jest bardzo podobny do mojego ixil.  Opaska Tak w sama i zakończenia wydechu. Tyle że ja mam jeszcze napis ixil wytłoczony na zakończeniu 

@mpendzik w ramach porządków, Twój temat został połączony z tematem o tłumikach.

No i pojechałem go zobaczyć. Dolot wygląda nieźle -  wewnątrz widać rurę perforowaną jak w fabrycznym dolocie... w odpowiednim miejscu są przyspawane: miejsce na stopkę centralną oraz otwory montażowe. Puszka jak puszka - owalna - wewnątrz rura perforowana średnicy dolotu - czyli cały przelot ma średnicę 5cm. Wygłuszenie całe, nic się nie strzępi itp.

Czy większość wydechów przelotowych ma średnicę 5cm ?? bo wydaje mi się, że to dużo jakoś... 🙂

Pozdrawiam serdecznie

Tak, 51mm to standard.

W dniu 25.07.2019 o 21:32, Kazmir napisał:

Jak przelot założyłeś to czego się spodziewasz? Na pocieszenie dodam, że jeszcze zużycie oleju ci wzrośnie:(

Rozregulowałeś "fabrykę" Ludki o małych rączkach się trudzili wiele lat, a ty to popsułeś jednym zakupem😕

Panie! Trzeba mieć takie cuda jak w moim. Cały dzień strojenia i jest cacy.

Jak ci się przestanie podobać ten tłumik to za flaszkę go przygarnę😋Kol.thumb.JPG.f2152a7015e5683099786aa260365cd3.JPG

dokladnie kazmir mam to samo ;)

W dniu 29.07.2019 o 13:35, mpendzik napisał:

Ciekawy jestem co to jest, bo  nigdzie podobnego nie znalazłem na necie.... może to stary chińczyk z dawnych lat, jeszcze wykonany solidnie skoro tyle wytrzymał 🙂

Pozdrawiam

tyle wytrzymal  , chcesz to go zalatwie w 5 minut :D

W dniu 30.07.2019 o 20:47, benywariat napisał:

dokladnie kazmir mam to samo ;)

Czy to jest miejsce na sondę? Czym stroicie?

18 godzin temu, Leon napisał:

Czy to jest miejsce na sondę? Czym stroicie?

zostalo po porzednim wlascicielu , ale takie cos chce kupic https://www.ac.com.pl/pl-produkty-autogaz/sprzet-warsztatowy/stag-afr/337/ tylko z tego co slyszalem  sondy montowane w tym miejscu szybko padaja w gaznikach 

zreszta moze w niedalekiej przyszlosci wystarczy zrobic mape a  nie siedziec godzinami nad gaznikami ;)

2 godziny temu, benywariat napisał:

zostalo po porzednim wlascicielu , ale takie cos chce kupic https://www.ac.com.pl/pl-produkty-autogaz/sprzet-warsztatowy/stag-afr/337/ tylko z tego co slyszalem  sondy montowane w tym miejscu szybko padaja w gaznikach 

zreszta moze w niedalekiej przyszlosci wystarczy zrobic mape a  nie siedziec godzinami nad gaznikami ;)

Właśnie kminiłem czy nie lepiej jest kupić coś takiego i za pomocą czegoś do analizy tego robić regulację po każdej jeździe, niż korzystać z hamowni po zabawach z gaźnikami.

• 1 month later...

Hej! Powoli przymierzam się do wymiany mojego seryjnego tłumika i takie pytanie mam czy do tysiąca złotych znajdę coś lepszego niż to?  Ixil chyba lepszy? On ma rurę przyspawaną czy dostanę sam tłumik?

933CDF9D-E2A3-46B4-8BD3-628DEA006DD2.png

80F7CA31-C46E-4C2C-99BE-8C22726D3950.png

Edytowane przez lunatiC

2 godziny temu, lunatiC napisał:

Hej! Powoli przymierzam się do wymiany mojego seryjnego tłumika i takie pytanie mam czy do tysiąca złotych znajdę coś lepszego niż to?  Ixil chyba lepszy? On ma rurę przyspawaną czy dostanę sam tłumik?

933CDF9D-E2A3-46B4-8BD3-628DEA006DD2.png

blackwidow - polecam :D   kwestia przesylki z UK, ale chyba wyjdzie mniej niz 1000. a jakosc mysle ze lepsza niz dominator