Skocz do zawartości

Wydech - Tłumik Akcesoryjny - Jaki?

VooR
 Share

Rekomendowane odpowiedzi

Panowie na stronie 4Biker jest b.dobra promocja na leo vince Inox za tysiąc złotych! Ja kupiłem ma nadzieję że nie będę żałować 

Cena bardzo dobra. Tylko pytanie, czy to cena za komplet, czy tylko samą puszkę. Bo jak ja swojego szukałem nawet po zagranicznych stronach to nie było to takie jednoznaczne. Jedni tę informację mieli w opisie zawartą, a u innych opis lakoniczny jak tutaj.

Jak by nie było rurki to po co pisać że do bandziora, tłumik sportowy i tyle 

No tak, ale jak ktoś potrzebuje tylko samą puszkę, bo np. się uszkodziła, a rurkę ma? Dlatego piszę, że widziałem i takie i takie ogłoszenia, cena też się różniła. Na wszystkich było napisane, że do Bandita pasuje, ale nie było to wyszczególnione. Poza tym, mój wydech był w oznaczeniu 8415e a Twój ma inne oznaczenie - 8417. Mowa oczywiście o zwykłym inox.

Ja kupiłem ten tłumik przez allegro, na aukcji był rysunek techniczny i była rura dolotowa i bd.Killer :) no nic miejmy nadzieję że będzie w komplecie bo mam jeszcze inne wydatki na bandziora 

Ja swój zamówiłem ze strony ATM motocykle. Był tam rysunek całościowy, każdy element był wyszczególniony, ale jeszcze przed złożeniem zamówienia wysłałem zapytanie, czy to aby na pewno komplet. Nie było to takie oczywiste, gdy zapytanie wysłałem do innych sklepów, to nie potrafili mi jednoznacznie stwierdzić i odpowiedzieć na pytanie, czy to tylko sam wydech, czy komplet. Stwierdzenia, że raczej komplet, nie przemawiały do mnie optymistycznie, bo żadna mi to okazja kupić wydech 300 zł taniej, a sumarycznie wyszedł bym na tym podobnie albo i drożej, niż bym kupił gdzie indziej, ale z wyższą cena, ale za to było to konkretnie opisane. Niestety, większość sklepów to tylko pośrednicy, handlują towarem, którego nawet nie mają u siebie na stanie, więc stąd ta niewiedza. A opis skopiowany i powielany u każdego ten sam. 

Sama puszka niczym się nie różni, czy to będzie do Bandita, do CBR czy FJR. Kwestia tylko samej rury, jej odpowiedniego wyprofilowania itp. Porównywałem właśnie te same puszki na jednej ze stron i było całe mnóstwo motocykli, do których sama puszka będzie pasować.

Niemniej, gratuluję Ci dobrej ceny. Ja za swój coś koło 1400 dałem, a po paru dniach od zakupu na XL Moto była promocja za 1100 można było go kupić po rabatach. Plułem sobie w twarz, że się trochę pospieszyłem, ale z drugiej strony też mi nieco zależało na czasie, bo chciałem temat załatwić jeszcze przed wyjazdem w Alpy, aby już na nowym wydechu pojechać i sprawdzić go w teście długodystansowym. I na dosłownie parę dni przed wyjazdem paczuszka prosto z samych Włoch zawitała w mym domu :)

Tłumik przyjechał pełny komplet :) teraz czekać tylko na pierwsze testy 

a ktoś ma porównanie dominatora do tłumika robionego przez edhaust? Zastanawiam się nad zrobieniem u edhaust jak najbardziej basowego tłumika...

edek tez robi db killery do swoich produkcji?

7 godzin temu, lelon napisał:

edek tez robi db killery do swoich produkcji?

Z tego co pamiętam, to mówił że nie - bo nie ma potrzeby.

Ja do swojego edhausta na pewno nie potrzebuję :)

Nie wiem jak dominator do edhausta ale z czystym sumieniem moge polecic delkevica. Cenowo spoko a jakosc super. W przeciwienstwie do dwoch pozostalych marek delkevic ma homologacje.

http://moto.hord.pl/szukaj?controller=search&s=Bandit&order=product.price.asc

W moim moto brzmi tak:

23 minuty temu, luk137 napisał:

W przeciwienstwie do dwoch pozostalych marek delkevic ma homologacje.

Tylko żebyś się nie zdziwił podczas kontroli

Cytat ze strony dystrybutora

Tłumik nie posiada homologacji E, jednakże jest dopuszczony do ruchu na drodze publicznej według brytyjskich standardów BSAU.

Tylko żebyś się nie zdziwił podczas kontroli
Cytat ze strony dystrybutora

Tłumik nie posiada homologacji E, jednakże jest dopuszczony do ruchu na drodze publicznej według brytyjskich standardów BSAU.
Powinno wystarczyc, jeżeli był dopuszczony w jednym z krajów UE w innym kraju raczej nie mogą tego podważać.

Wysłane z mojego SM-N950F przy użyciu Tapatalka

Jednak UK już nie należy do UE, więc różnie to może być. 

A ja chciałbym dopytać z czystej ciekawości - czy owalny kształt tłumika w porównaniu do okrągłego wpływa na cokolwiek oprócz wyglądu ??  Czy owal np. bardziej wycisza hałas, lepiej tłumi ??

Pozdrawiam

A jak ma się homologacja do samochodów osobowych kupiłem zamiennik tłumika i tam nie ma zadnej homologacji. wejda mi.pod samochod?

p.s.  widziałem że dominatora kupują też na zachodzie i na wyspach też zakładają do różnych motocykli jakoś się nie przejmują

Edytowane przez Maryusz

Pod samochód raczej nikt nie wchodzi. Zrobią co najwyżej pomiar głośności o tyle. Co innego w motocyklu - tam wszystko jest na wierzchu i homologację jeśli jest - można bez problemu odczytać. Leo, nie wiem jak inni producenci, dają taką kartę z nr homologacji i dla konkretnego motocykla, także nie ma lipy. 

Mam Leo i homologacja E i jej nr. Jest na opasce zanitowanej dookoła tłumika na jego końcu

mam kuerownice lucasa z homol. kartke dali i tyle.. nic nie jest nigdzie na bite. a to przeciez kierownica

A widzisz, a ja na wydechu mam nabitą homologację, mam ją nas papierze i na plastikowej karcie wielkości karty kredytowej, którą wożę w portfelu. Jest też na niej wpisany motocykl, do którego homologacja została zatwierdzona. 

no tak a mi przyslali paszport polsatu🥴

przypomina mi sie jak nabijalismy w poprzedniej pracy nr nadwozia na uaz 469 452. bo nie bylo  a jak juz to namalowane gdzies na ramie..   ... nie wiem dla mnie to naciagane..   to samo tyczy zabytkowych moto.. nozna kupic tabliczke i se nabic.. to co jest w dow. rej.. . wiec...     mam chinski kufer w skut. tam nie ma zadnej homo.. nikt tego nie sprawdza

p.s... mam chinski skuter z chinskim oryginalnym tlumikem.  nikt mi nc nie sprawdzal..  mam rozumiec ze mam kupc i wymienic z hologacja?.. mam zamiar nim jechac do niemiec.. to co?  zabiorą i dowod.  wedlug naszegonprawa przeszedl przeglad.. jest dopuszczony.   apropos mialem przeglad tuv niemiecki na auto ktore kupilem. ananaszym przegladzie okazalo sie  ze wyjeb...e tuleje wachacza z obubstron. wiec ?

• 1 month later...

Ja właśnie założyłem tłumik Dominator HP1

Co do jakości wykonania, to na pierwszy rzut oka jest bardzo dobrze.

Z montażem nie było żadnego problemu.

Dźwięk z db killerem jest rewelacyjny, niski i basowy, bez, to jak dla mnie za bardzo drze mordę, fajne na chwilę ;)

Wygląd zdecydowanie na + w stosunku do seryjnej armaty.

Jak się będzie sprawował, czas pokaże.

32 minuty temu, Leon1250 napisał:

Ja właśnie założyłem tłumik Dominator HP1

Co do jakości wykonania, to na pierwszy rzut oka jest bardzo dobrze.

Z montażem nie było żadnego problemu.

Dźwięk z db killerem jest rewelacyjny, niski i basowy, bez, to jak dla mnie za bardzo drze mordę, fajne na chwilę ;)

Wygląd zdecydowanie na + w stosunku do seryjnej armaty.

Jak się będzie sprawował, czas pokaże.

Chętnie bym zobaczył jak to wygląda na moto i posłuchał ;) czyli dawaj fotyyyy i filmik

Tak to wygląda na motocyklu. 

Filmik nagram jak będzie ku temu sposobność. 

spacer.pngspacer.pngspacer.png

Ale straszna jakość fotek wyszła. Nie ma tu na forum możliwości edycji postów?

Teraz lepiej  ;)

04b9dbe9eed2f03bmed.jpg

3aae5ba99e2f0501med.jpg

5925500432bef730med.jpg

754fb89d91e5906emed.jpg

• Upvote 1