Skocz do zawartości

Wydech - Tłumik Akcesoryjny - Jaki?

VooR
 Share

Rekomendowane odpowiedzi

• 2 months later...

Ja również borykałem się z problemem wymiany tłumika ze standardowego na jakikolwiek inny tylko dlatego aby zwiekszyć swoje bezpieczeństwo na drodze ponieważ na standardzie jesteś całkowicie niesłyszałny. Kupiłem dominatora z dolotem, dałem coś koło 450, wymieniłem sam w 15 minut. tylko pojechałem do gienka zeby mi ze standardowego przespawał podpórke dla ponóżka centralnego. Śmignąłem na tłumiku już ponad 3000tys w tym sezonie i nic się z nim nie dzieje, nie rdzewieje ani nic, wszytsko cacy, polecam.!

Też z moim dominatorem zrobiłem ok 4000-5000km i nic się złego nie dzieje. Jedynie wkurza mnie bardzo lipny dźwięk z założonym db-kilerem. Na mieście może być głośno ale w trasie mam go dosyć po 100km.

Ja po mieście też jeżdze bez db, ale jak lece w jakąs trase, np. do babci, 250km w jedna strone to zakładam bd killer medium żeby w głowie nie huczało :]

• 2 weeks later...

Witam przymierzam się do zmiany z oryginalnego tłumika (gsf 600 - 2003r.) na inny, po głowie mi chodzą 2 w podobnym przedziale cenowymi mianowicie tłumik firmy Blueflame oraz Leovince,

Czy jest ktoś mi wstanie doradzić który byłby ciekawszym wyborem

Posłuchaj sobie na YouTube brzmienia kominów :)

Mi osobiście najbardziej podchodzą Devila wydechy, toteż w takowy zainwestowałem :)

Podpinając się pod temat,

Coś basowego do Bandita 1 gen w przyzwoitej cenie ? Microny ?

Krynio, nie chcesz, żeby Brzydalek był The One and Only?

Przecież ten GP Pro to brzydki jest, cichy i w ogóle nie sra ogniem :D

To byla taka ironia podajac link do ogloszenia bo wiem, ze nikt za taka kase nie kupi go.

Twoj jest wyjatkowy bo wiem jaka robote robi. Czyste ZUO :trzepie:

miałem flamę, jakoś głośny basowy nie jest, ale fajnie pierdzial przy schodzeniu z obrotow

Wysratalkowane z Xperia

Tu masz Blue Flame na moim b6.5.

Ogólnie brzmi fajnie na żywo. Leosia ostatnio słuchałem na Hornecie 600, taki krótki Leoś bez dbkillera i kurde brzmiał jak ori tłumik. Masakra normalnie. Ale to na Hornecie.

PS. Ten tłumiczek jest na sprzedaż :D

http://www.youtube.com/watch?v=E7_vLXzFdbc

kurwa, młodzieży kochana, patrzeć i uczyć się od starszego brata chrissa:

http://www.youtube.com/watch?v=2u4uweDW42M&list=FL8yySDjlv_eVDzUyOWHcgDA

teraz jest mój. na kolektorach o cienkiej ściance od gixxa 1.1 będzie robił robotę.

Edytowane przez krynio

kurwa, młodzieży kochana, patrzeć i uczyć się od starszego brata chrissa:

teraz jest mój. na kolektorach o cienkiej ściance od gixxa 1.1 będzie robił robotę.

Z takim jebnięciem to i grilla nie trzeba rozpalać :boje_sie: :boje_sie: A co do tematu to ja mam Leo Vince SBK który ryczy i burczy jak wściekły (nie mam db killera) jak nie wierzysz to zapytaj chłopaków z Podlasia :vampire:

Yoshimury tez robia robote, pomysl.

e, Krynio, był lepszy film gdzies na privie po szowkowym... Ale Dominika ma go chyba w prywatnych :(

a czy tłumik z 650 podejdzie do starszej 600?

Jesli chodzi o calosc to nie, dolot w 650 jest krotszy

Ja mam u siebie Yoshimure RD, jestem bardzo zadowolony, chociaz brzmi troche za mocno sportowo, wolalybm chyba troszke wiecej basu. Moze nagram niebawem jakis filmik to wrzuce. Co ciekawe w B6 mialem ten sam tlumik zalozony i dzwiek moim zdaniem nieco gorszy jak teraz w 650.

A i oczywiscie dominatora nie polecam, kupowalem tam dolot i pekl 2 razy :)

A macie pomysły na coś NAJBARDZIEJ basowego do B12 ? Na necie jest Yoshimura RS3 od Gixxa, montowana na 3 śruby tak jak oryginał B12 i się nad nią zastanawiam... Na YT patrzyłem to jednak trochę zbyt wysoko drze pape :D Miał ktoś do czynienia z tym tłumikiem w B12? Chciałbym aby moto brzmiało bardziej basowo i przy okazji miłoby było gdyby coś dodało kuniów/niutków.:)

KravMaga ma RS3. Skrocil ja o polowe bo byla za cicha.

Przy kolektorach o wiekszej srednicy jego B12 chodzi jak V8 Hemi.

Edytowane przez krynio

Jest na to jakis film?

Pisze z Ciapciaka wiec sory.

Siwy669: to ten, ale tutaj jeszcze nie bylo kolektorow i ostrych walkow. To nie hemi, ale robil robote. Poza tym dzwiek nagryany telefonem nijak sie ma do rzeczywistosci.

chriss: o tym mowiles? :D

zakochalem sie w tej puszce. drze ryja lepiej niz analna dziewica jak sie pomylisz w ferworze walki... :diabelek:

na szczescie wlasciciel kazal sobie za niego zaplacic w polskich pesos i nie zadal milosci francuskiej wiec obylo sie bez targowania. niedlugo zdjecia na nowym moto bo piec juz chodzi, zostalo strojenie i dopieszczenie sa sa sa sa.

Edytowane przez krynio

krynio pewno, że telefon czy tam aparat nie odda dźwięku tego co na żywo, tutaj mój

i też nijak się ma do rzeczywistości, a ten GP PRO robi robotę :)