Skocz do zawartości

Wydech - Tłumik Akcesoryjny - Jaki?

VooR
 Share

Rekomendowane odpowiedzi

Mój Akrapovic. Jak dla mnie ideał- jedyna słuszna pierdziawka. Pięknie brzmi gdy schodzi z obrotów. Jak się dobrze rozgrzeje to i 'strzeli'. Piękna sprawa

A mi się bardziej podoba głos mojego IXILLA niż Akrapovica do tego strzela prawie cały czas jak schodzi z obrotów 

http://www.youtube.com/watch?v=zhqNVEYt094

Prosił bym o poprawienie mojego linka bo nie umiem go wstawić zeby film był od razu widoczny..

Edytowane przez prymas02

Witam!

Przymierzam się do kupna nowego wydechu na wiosnę i znalazłem coś ciekawego w dobrej cenie ;)

http://allegro.pl/tlumik-ixil-suzuki-gsf-650-n-s-bandit-07-11-wvcj-i3853474275.html

Co możecie powiedzieć o tym wydechu? Zainteresowała mnie jego stylistyka, bardzo mi się podoba, no i oczywiście cena.

Niecałe 900zł za nowy wydech to nie tak dużo.

Chętnie poczytam wasze komentarze na temat tego wydechu ;)

ja myślę, że ci się jakis papier ozdobny pod silnikiem zaczepił, a już od świąt trochę czasu minęło

Lepiej bym tego nie określił :)

ten ixil ładnie wygląda :)

• 2 weeks later...

Wszystko da się założyć, trzeba mieć tylko odpowiedni dolot :P

Nie ma czegoś takiego jak przystosowanie do mocniejszych silników. Tak jak koledzy wyżej napisali - wszystko zależy od dopasowania dolotu i estetycznego widzimisię właściciela. Najgłośniejsze akcesoryjne wydechy teraz to chyba MIVV i Ixil. Mi najbardziej pasuje basik Leo i unikatowy bulgot tytanowego Akrapa. Ale Panie, to nie są tanie rzeczy. :D

Edytowane przez remki

okej ale załóżmy że dolot będzie czy ten tłumik nie jest przystosowany do mocniejszych silników czy są jakies przeciwskazania chodzi o ten konkretnie http://www.ascycles.com/images/products/leovince/bmw_k1200gt_7554C.jpg

Pasował będzie na pewno, tylko z dolotem może nie być tak hop siup do przodu - wykonanie od zera dolotu z nierdzewki i dopasowanie do moto to też znaczny koszt.

A Leo SBK polecam, mam u siebie i brzmi naprawdę zacnie.

własnie z dolotem sobie jakoś poradze, dzieki za ważne informacje

ps. a do czego służy ta sprężyna która łączy dolot z tłumikiem bo w nowym zestawie sa, ale przy używkach to ich brak

Edytowane przez berix

Sprężyny trzymają w kupie całość, bo generalnie dolot nie jest na stałe połączony z kominem. Ja akurat sprężynkę miałem, ale gość (pseudo mechanik) który robił mi dolot jej nie zamocował. Całość jest jednak tak mocno spasowana, że trzyma się bez sprężyny.

Edytowane przez zoozka

Sprężyny trzymają w kupie całość, bo generalnie dolot nie jest na stałe połączony z kominem. Ja akurat sprężynkę miałem, ale gość (pseudo mechanik) który robił mi dolot jej nie zamocował. Całość jest jednak tak mocno spasowana, że trzyma się bez sprężyny.

Ma się ten refleks.. :cfaniak:

Edytowane przez remki

Zoozka z dB killerem jeździsz czy bez? :P

Wysłane z dziewicy LG G2

Zoozka z dB killerem jeździsz czy bez? :P

Wysłane z dziewicy LG G2

Bez. Leo ma fajny basowy pomruk, nie drażni aż tak bardzo stróżów prawa :)

Z killerem gada zupełnie jak seryjny.

Hm przez miasto całkiem głośno ;P

Wysłane z dziewicy LG G2

Po długich poszukiwaniach i rozkmince jaki tłumik i za ile ,używany czy nowy wpadł mi w oko Huzar .Myślę że na wiosnę wpadnę do goście i Bandzior z Japani będzie miał wydech  Made in Poland  . Do bandziora ok 350 zł z dolotem Pan sam robi i montuje  takie piękności .Można dowolnie wybrać długość itp.

;)

068cd59756ac740amed.jpg

4d9bfa159bab0878med.jpg

Link

Cena bardzo rozsądna na pewno lepszy wybór niż używka po przejściach .

pozdro

Edytowane przez magulon

nie no ładny jest :zeby:

Ja tam mam micron i jestem zadowolony.

Sprawdzałem to przy 4 tyś troszkę w okolicy 90/100 decybeli jak sie będą chcieli czepić o te 5 decybeli to odjadę z mandatem .

Ale już kontrole miałem nawet dwie i jak narazie spokój :zeby:

oby tak dalej .Micron jest świetny

sezon na nagrywanie tłumików rozpoczęty :D