Skocz do zawartości

Wydech - Tłumik Akcesoryjny - Jaki?

VooR
 Share

Rekomendowane odpowiedzi

masz tu fajnego scorpiona (z dolotem i za dobra cene) do Twojego moto - http://allegro.pl/tlumik-wydech-suzuki-bandit-650-scorpion-i1437941583.html

http://www.youtube.com/watch?v=7mYsUoRMxns

Edytowane przez Daniel

ze swej strony polecam Montii, jest tani, i głośny, i wydaje dobre brzmienie. Montaż na obejmę. Polecam firme Moto Wydech w Konstancinie, mi dorobili dolot, zamontowali tłumik i ogólnie dopieścili wydech (polerka i wymiana uszczelek przy kolektorach) za 100 zł

A TU jest zakład, chłopaki robią szybko i dokładnie!

MSMOTORS na Bakalarskiej 22 w Warszawie mi założyli coś takiego (patrz poniżej) ale to rozwiązanie dedykowane.

Szczerze, nie zaryzykowałbym zniszczenia silnika przez dobieranie wydechu "na oko". Nie wszyscy o tym wiedzą, ale źle dobrany wydech może nieźle narozrabiać.

Podjedz do nich niech Ci doradza ;)

http://www.youtube.com/watch?v=3l1kx8A7dXE

Edytowane przez goncior

Również polecam Scorpiona. Najlepiej owalnego! (Ze wzgldów akustycznych)

Szczerze, nie zaryzykowałbym zniszczenia silnika przez dobieranie wydechu "na oko". Nie wszyscy o tym wiedzą, ale źle dobrany wydech może nieźle narozrabiać.

a jak Ci moze zniszczyc wydech silnik w moto na wtrysku z ECU i milionem sond?

Ja polecam leovince carbon

To jest mój wydech jestem z niego zadowolony , ostatnio widziałemw dobrych cenach.

Dziękuwella za podpowiedzi :) Teraz już mam jakieś pojęcie :D Czas składać czarną perłę do kupci :D

zaje.... cena za nowy, a technicznie czy do mnie podejdzie do 2010, jeżeli nie to może ktoś się orientuje co nie będzie pasować

Rombo, kupisz za ok 350- 400 zł, na allegro się czasami trafiają, wykonanie? nie ma porównanie do Dominatorów, Montii i innego badziewia ( bez urazy), wykonanie 1 klasa, homologacja, db killerek, dzwięk nie porównywalnie lepszy od droższej konkurencji, obejma z gumką,wszystko idealnie dopasowane.Jak będzie ciepło zapodam filmik z HQ dzwiękiem.

a Ty chyba masz kogoś w Łęcznej tak?? to najpierw wpadnij i posłuchaj;) jest to włoska firma, te zdjęcie już wrzucałem i chwaliłem ten tłumik ale zrobię to jeszcze raz bo warty jest tego, w motnii i dominatorze żałowali nawet w izolację gumową wkoło tej obejmy

1253735176.jpg

strona producenta, są włoskie

http://www.rombomarmitte.com/index.php?pag=prodotti

założone na bandicie=>http://www.rombomarmitte.com/index.php?pag=galleria&sub=gal16

,nówki raczej się nie opłaca kupować na ebay lub sprowadzać, raz na tydzień trafia się sztuka na allegro, ja trafiłem akurat z dolotem do 600 więc nie miałem problemów z montażem.

Edytowane przez RabuÅ›

z łęczniej to moja druga połowa jest i bywamy tam od czasu do czasu, a czasami spontanicznie, daj moze kiedyś na pw nr do siebie to jak bliżej wiosny będę się wybierał to się odezwę to chętnie podjadę i zobaczę. Czasami bardzo spontan to jest. Sorry za off topic.

Wracając do tematu pytałem gdzie to kupić bo mi wujek google za bardzo sprzedawców nie wypluł. A swoją drogą czy ktoś miał jakieś doświadczenia z tym http://cgi.ebay.co.uk/GSF650-BANDIT-BEOWULF-STUBBY-EXHAUST-SILENCER-07-09-/360335626554?pt=UK_Motorcycle_Parts&hash=item53e5ad513a w Anglii wychodzi poniżej 700pln w komplecie a w dodatku mam kogoś kto co jakiś czas jeździ z gb do pl samochodem także transport gratis. Na youtube jest tego trochę ale takie słuchanie to nie to samo co w realu. Słyszał to ktoś live

Rombo, kupisz za ok 350- 400 zł, na allegro się czasami trafiają, wykonanie? nie ma porównanie do Dominatorów, Montii i innego badziewia ( bez urazy), wykonanie 1 klasa, homologacja, db killerek, dzwięk nie porównywalnie lepszy od droższej konkurencji, obejma z gumką,wszystko idealnie dopasowane.Jak będzie ciepło zapodam filmik z HQ dzwiękiem.

Nie chce mi siępolować na jakiś tłumik a potem kombinowac z dolotem... Ten Scorpion co pokazałem jest dupowaty czy fajny?

co za gosc.. Ty chyba naprawdę nie chcesz kupic komina tylko pop*****lic jak AXEL...

dostales linka na zajebistego scorpiona, zadzwon zapytaj jeszcze o obejme - i bedziesz mial wszystko - doslownie 2 srubki przekrecic zostanie.

• Upvote 1

Swego czasu kupiłem i jeździłem z takim http://cgi.ebay.com/ebaymotors/Delkevic-18-Stainless-Silencer-Exhaust-GSF-650-BANDIT-_W0QQcmdZViewItemQQhashZitem27b36191f2QQitemZ170513240562QQptZMotorcyclesQ5fPartsQ5fAccessories kominkiem, rok temu koszt około 500 zeta, bardzo przyjemne brzmienie, po wyjęciu dbkilera bardzo przyjemny pomruk na wolnych obrotach, przy wysokich obrotach, dość głośny, ale nie "ryczący"

co za gosc.. Ty chyba naprawdę nie chcesz kupic komina tylko pop*****lic jak AXEL...

dostales linka na zajebistego scorpiona, zadzwon zapytaj jeszcze o obejme - i bedziesz mial wszystko - doslownie 2 srubki przekrecic zostanie.

No ale jaka jest różnica między jednym a drugim? Ja widzę jedną: jeden jest nowy a drugi używany. Używany jest droższy (to druga róznica). Teraz mi powiedz dlaczego miałbym wybrać ten "zajebisty".

No ale jaka jest różnica między jednym a drugim? Ja widzę jedną: jeden jest nowy a drugi używany. Używany jest droższy (to druga róznica). Teraz mi powiedz dlaczego miałbym wybrać ten "zajebisty".

ja pokazalem EDGA, a Ty znalazlem najtansza stalowke. ja Ci nie mowie co masz wybrac - Twoja decyzja.

Edytowane przez Daniel

Gigant, masz fajny motocykl, szkoda dokładać byle co i za psie pieniądze. Jeśli chcesz trzymać motocykl dłużej, to kup coś konkretnego. Jeśli jest to tylko chwilowa zachcianka i myślisz o zmianie motocykla - to szkoda kasy na to, żeby przy odsprzedaży motocykla potem się targować o kawałek rury.

Wpisz na Youtube słowa: Bandit 650 sound exhaust auspuff - i przejrzyj filmiki z różnymi tłumikami, posłuchaj brzmienia - będziesz miał jakieś pojęcie.

Kupić i zamontować pierwszą "pierdzi-rurę" nie jest problemem. Problem będziesz miał wtedy, jak będziesz jeździł i buczenie kiepskiego tłumika będzie na tyle męczące, że odbierze Ci całą przyjemność z jazdy.

Posłuchaj, jak brzmi: Yoshimura, Acrapović, Scorpion, Ixil, BOS, Hurric i wszelkie inne rury - potem kliknij na ebay.de - i poszukaj coś za rozsądne pieniądze.

PS: na drodze masz być widoczny, a nie tylko słyszalny.

Danielu (czuje, że kwiaty w pierwsyzm poście sa dla ciebie :) ) Skąd miałem wiedzieć, że Scorpion z allegro to jakis EDGE? i Skąd mam wiedzieć że to jakaś kosmiczna technologia. No ale może masz rację wiec się skłonię do jego kupna.

Krzysztof - ja bym z chęcią wpompował w tą rurę z tysiaka a motocykla tego dluuugo nie bede zmieniał. Mam jednak w planie kufry boczne i naprawa pompy paliwowej. Więc nie wiem ile to będzie mnie kosztować. A co do podpowiedzi na temad youtube.... poslucham, choc nie sądzę by dźwięki były tym samym co sie slyszy na zywca.

(...) Krzysztof - ja bym z chęcią wpompował w tą rurę z tysiaka a motocykla tego dluuugo nie bede zmieniał. Mam jednak w planie kufry boczne i naprawa pompy paliwowej. Więc nie wiem ile to będzie mnie kosztować. (...)

Jeśli masz inne koszty, to po prostu zapomnijmy o rurze. Rura nie jeździ.

Priorytety są, ale juz chciałbym powoli ogarniac temat rury by z kasą w łapie nie pytać co kupic bo źle wybiorę.

Priorytety są, ale juz chciałbym powoli ogarniac temat rury by z kasą w łapie nie pytać co kupic bo źle wybiorę.

Gigant, jak będziesz wiedział, ile możesz wydać, to wtedy pomożemy. Na razie odpuść temat, bo to nie jest żaden problem. A takie teoretyczne "gdybanie" - to jak już ktoś napisał wcześniej - tasiemiec w stylu Axela.

a tam bzdura.. rura moze i nie jezdzi, ale jest jednym z nielicznych "gadzetow" dających wielka radoche i rogala na gebie.

nie chce mi sie juz kogokolwiek tutaj przekonywac do kupna tego czy innego, ale uwazam ze za 500-600 zl mozna kupic zajebisty, trwaly i ladnie brzmiacy komin - fakt bez naklejki akrap/leo/bos.

cokolwiek kupisz gigant z polecanych w tym watku bedziesz zadowolony..

ps. dziekuje za kwiatki - to dla Ciebie

2289.jpg