Skocz do zawartości

Wydech - Tłumik Akcesoryjny - Jaki?

VooR
 Share

Rekomendowane odpowiedzi

A ja mam takie cudeńko BLUEFLAME kupione w MS-motors ma homologacje db-killery wyjmowane zobaczcie sami

Gigant, zamierzasz regenerować pompę paliwa? Jak na coś wpadniesz daj mi znak, moja na wpółsprawna leży w garażu, może też ją naprawię i wystawię na allegro.

Co do wydechów, żeby nie było OT. Z własnych odsłuchań jak mówiłem, polecam Ci Yoshimurę TRS/TRC, Scorpiona, ale nie z tych klasycznych, tylko takich 'evo'. Blueflame chyba też ma takie w ofercie, można sobie je obejrzeć na Ochocie w sklepie. 0000-Scorpion-Exhausts-Carbon-Street-Extreme-Slip-On-Exhaust.jpg

Podobnie z LeoVince http://www.scootmoto...e_sbk_evo2G.jpg

Nie polecam EDHausta (człowiek który rozdziera seryjne i modyfikuje po swojemu), nie ma z tego takiego dźwięku jak z dedykowanego komina.

Edytowane przez Kaban

Dobra. dziekuwella za info. Najpierw motocykl ma zacząć jeździć a potem zacznie ładnie pierdzić :D Przynajmniej mam już jasność co do trąbek.

witam,

użytkownika pod nickiem edzio znalazłem na forum motocyklistów. Przerabia on tłumiki do wielu motocykli.

Ma filmiki swojej pracy na youtubie, niestety z przeróbek bandziora nie ma. Z tego co go pytałem robil juz w gsfie przerobki, wiec moze ktos z was u niego robil? I mialby jak pokazac jak to brzmi na youtubie?

Jeśli chodzi o cene to dostałem wiadomośc:

"Jeśli jest to standardowy boczny tłumik to po skróceniu ponad 10cm koszt 250pln a bez skracania 275pl"

wiec jesli chodzi o przerobienie to wg. mnie troche kosztuje. Takze musialbym to najpierw uslyszec.

Jesli ktos ma jakis filmik to prosze o wstawienie smile.gif

pozdr.

Z tego co wiem to człowiek robi tak głośny jaki Ci się podoba... gdybym miał 600 olejaka to szukałbym używanego markowego wydechu. Przechodziłem przez to i wiem, że nie ma jak dedykowany wydech, edek Ci tego nie zapewni.

w sumie masz racje wojtecki.

Nie ma problemu z zamontowaniem montiego?

typek ma tam ponad 20 stron tematu i chyba nie znalazlem negatywnej opinii, wiec w lato sie skusilem. Za oryginalna koncowke trzeba dac z tałzena, u "Edka" zaplacilem 350 bo jak sam stwierdzil: ogromny jest ten tlumik!, wiec poszlo wiecej materiałów niz przeciętnie. Sam wystawilem mu pozytywa na FM, kuzyna Fz6 tez przestala brzmiec jak sokowirówka choc tam szalu nie ma. Moze TwoBrothers w B12,5 brzmialby lepiej....a czy 5 razy lepiej sugerujac sie cena?:). Mi zalezalo bardziej na "basie" niz na decybelach i Edhaustowi udalo sie dobrac dlugosc i srednice(nie podniecac sie:p ) przelotu tak, ze z efektem trafil w moj gust, ogólnie jeszcze ani razu nie pozalowalem tej decyzji a w Wwie tak jakby sie szerzej zrobilo miedzy puszkami:) chcesz dzwieku to musisz poczekac na ocieplenie

znaczy wiesz..problem jest taki sam jak przy każdym innym..obecnie masz tam standard czyli nie jest on w żaden sposób odkręcany ? ..dlatego trzeba go ładnie up*****lić i zrobić ewentualną redukcje żeby wszystko ładnie pasowało..był ostatnio o tym temat jak gigant szukał wydechu, luknij sobie..

edit: Kacepr1r6 za tałjzena to masz w****any w kosmos wydech

nie mówię że wydechy robione przez tego gościa są złe albo coś..po prostu ja wolał bym kupić już nawet używkę i sprzedać swój i niż ciąć wydech który nie miał być nigdy głośny

Edytowane przez wojtecki

ok kacper1r6 chetnie poczekam, tylko ze Ty masz ponad litra a ja 600 ;) wiec to tez pewnie bedzie roznica.

Mi tez raczej by zalezalo na basie bardziej.

nie bede nikogo przekonywal, kazdy robi jak uwaza i na co go stac. Dla mnie to byl najwygodniejszy sposob bo nie chcialem przeznaczac na to duzo kasy, nie musialem przerabiac mocowania, czy martwic sie pozniej jak zalozyc kufry bo zmieniona koncowka skierowana jest bardziej do gory itp.. Zdjalem komin na 3 dni, zalozylem z powrotem i po problemie. Jak wyciagne dziora po zimowaniu to postaram sie dorwac cos odpowiedniego i nagrac (te niektore filmiki na YT nagrywane lodowkami to nawet do yoshi potrafia zniechecic) pzdr

Edytowane przez kacper1r6

nie bede nikogo przekonywal, kazdy robi jak uwaza i na co go stac. Dla mnie to byl najwygodniejszy sposob bo nie chcialem przeznaczac na to duzo kasy, nie musialem przerabiac mocowania, czy martwic sie pozniej jak zalozyc kufry bo zmieniona koncowka skierowana jest bardziej do gory itp.. Zdjalem komin na 3 dni, zalozylem z powrotem i po problemie. Jak wyciagne dziora po zimowaniu to postaram sie dorwac cos odpowiedniego i nagrac (te niektore filmiki na YT nagrywane lodowkami to nawet do yoshi potrafia zniechecic) pzdr

a powiedz na czym polega dobranie sobie poziomu dzwieku (długośc i szer przelotu itd.) - on podaje jakas skale mniej wiecej dzwieku, czy Ty mu mowisz jak chcesz zeby brzmialo?

czy bandit brzmi w miare podobnie do:

http://www.youtube.com/watch?v=Q5rK-M0P-qc&feature=related

czy bardziej cos pod to:

(tu np. dzwiek mi sie w ogole nie podoba, brzmi jak moj gs z przewierconym tlumikiem - i jesli bym takie cos dostal za 270zl to bym sie zalamal ;) )

nr 2 ma sam przelot "na oko" z 45mm

nr 3 z tym killerem to jakas pomylka, poza tym filmy nagrywane w pomieszczeniach nie oddadza rzeczywistego dzwieku

dzwiek 1250 nie jest pod zadnym wzgledem podobny do sv 650:)

przelot dobiera w zaleznosci co chesz uzyskac, kontakt bez problemu

czy bandit brzmi w miare podobnie do:

http://www.youtube.com/watch?v=Q5rK-M0P-qc&feature=related

czy bardziej cos pod to:

(tu np. dzwiek mi sie w ogole nie podoba, brzmi jak moj gs z przewierconym tlumikiem - i jesli bym takie cos dostal za 270zl to bym sie zalamal ;) )

moim zdaniem porażka

no i teraz, porównajcie to z montii za 300 parę złotych

http://www.youtube.com/watch?v=4uwHqyuYdaA (akurat taki tylko znalazłem, ale zobaczcie jak brzmi SV na każdym innym wyedechu a jak na tym od Edhausta) - chociaż przy 4 cylindrach mogą brzmieć fajnie

Edytowane przez wojtecki

na Bandziorze 600 brzmi o niebo lepiej !!! :P :P Ja jeszcze nie kończyłem swojego montować (brakuje mi obejmy dolnej) i jazda ....

Koszt dorobienia dolotu - polecam Dominatora (tego z Aledrogo) i za 100 zł dorabia pod konkretny model i wymiar puszki :)

pozdrawiam

Mam wydech od Edzia - czeka na założenie do b6.5 olejak - jak tylko się uda pochwalę się na forum.

Widziałem proces produkcji, widziałem jakich materiałów używa, widziałem kilka rozbebeszonych końcówek znanych producentów i wiem jedno - nie wydam nigdy tyle ile życzy sobie LeoVince czy inny znany producent. Nie warto...

a ten montti z db killerem to przejdzie badanie techniczne ?

plywak czekam na jakies konkretniejsze info dot. tlumika od edzia :)

najlepiej wrazenia po zalozeniu :)

znalazłem takie cudo Blue Flame co sądzicie o nim ? firma godna polecenia ? gdzie w wawie mogę kupić ixila ?

jak mi dorobisz dolot i założysz to mogę kupić :)

no prosze Cie, dorobienie dolotu to kwestia kilkudziesięciu złotych, założenie to chyba żaden problem.

Z dolotem oddam za 550 zł.

Jeszcze jakieś życzenia ?!

Tutaj jeden kolega ma blue Flame'a powiem szczerze ze brzmi elegancko. Ixil oczywiscie to bardzo dobra firma i tez bedziesz zadowolony wiec jak kto woli.

pzdr