Skocz do zawartości

Wydech - Tłumik Akcesoryjny - Jaki?

VooR
 Share

Rekomendowane odpowiedzi

Po co moralizować? Niektorzy mają moto dla zabawy po mieście, a inni do pokonywania bardzo długich dystansów.
Jasne jest, że taki wydech raczej kupi ta pierwsza grupa motocyklistów. Poza tym nie każdego stać na wydech za pare klocków.
i nie sądzę, żeby chodziło o lans z akrapem, a po prostu o inne brzmienie od standardowego, za niewielkie pieniądze.

Edytowane przez newmorning
  • Upvote 2

Jak coś jest dobre i tanie to tylko należy się cieszyć. A jak bedzie z tymi wynalazkami okaże się za jakiś czas. I coraz bardziej te wydechy są popularne.

• 5 weeks later...

Witam.

Zastanawiam się nad przeróbką/zmianą wydechu. Kupić jakiś akcesoryjny czy zakupić oryginał i wysłać do Edhaust by go przerobili?

Zależy mi na bassowym pomruku i niezbyt głośny.

Dominator odrzucicie zapewne, lub nie ;)

Motocykl to GSF 600 Bandit z 1998 roku.

Proszę o jakieś sugestie, w styczniu i tak najszybciej regulacja i synchro będzie.

Dzięki ;)

Ja przerabiałem u Edzia w swoim B12. Sam dokładnie nie wiedziałem jakiej głośności chcę i dałem mu w tym wolną rękę. Efekt jest naprawdę zarąbisty. Polecam. Mnie wyniosło przerobienie oryginalnego 300zeta z przesyłką. Pozdrawiam

Edytowane przez Asterix

Dziewczyny z gimnazjum nie wiedzą :mruga:

hłe, hłe powiedział właściciel 100% stockowego bandita :) :)

Przecież to totalny badziew,ale jak to mówią,są gusta i guściki. :zniesmaczony:

dla jednych badziew dla innych ciekawostka. do swojego zakładać nie musisz :)

P.S. kumpla Dominator wypluł watę po niecałym sezonie ok 8000km w Fazerze1000. chyba też wolałbym przeróbkę, jeśli coś jakiś akrap byłby poza moimi możliwościami

Edytowane przez Kam

Też polecam. :oki:

ogarnę dolot to będę też mógł wydać opinie :P 

• 3 months later...

Witam.

Potrzebuję pomocy porady. Chodzę z zamiarem wymiany tłumika i chciałbym Was prosić o pomoc w wyborze i ocenie.

Ostatnio znalazłem ten tłumik.

http://allegro.pl/show_item.php?item=6171284669&msg=Twój+e-mail+został+wysłany.&msgtoken=048a25b10f8bf5405c1e387864ffa85323220a1444b540a86acf77d00be2ff62

Tylko pytanie czy on jest oryginalny i czy może znajdę coś lepszego w tych pieniądzach albo i mniejszych? 

Witam.

Potrzebuję pomocy porady. Chodzę z zamiarem wymiany tłumika i chciałbym Was prosić o pomoc w wyborze i ocenie.

Ostatnio znalazłem ten tłumik.

http://allegro.pl/show_item.php?item=6171284669&msg=Twój+e-mail+został+wysłany.&msgtoken=048a25b10f8bf5405c1e387864ffa85323220a1444b540a86acf77d00be2ff62

Tylko pytanie czy on jest oryginalny i czy może znajdę coś lepszego w tych pieniądzach albo i mniejszych? 

za stary tłumik taka cena, kogoś poniosło. Za te pieniądze kupisz nowego ixila a za połowę nowego dominatora http://sklep.dominator-wydechy.pl/pl/p/GSF-BANDIT-650-2007-2014/85

Edytowane przez luckat

za stary tłumik taka cena, kogoś poniosło. Za te pieniądze kupisz nowego ixila a za połowę nowego dominatora http://sklep.dominator-wydechy.pl/pl/p/GSF-BANDIT-650-2007-2014/85

to pacz na to :D jeden zmasakrowany, drugi w średnim stanie, bez mocowań :)

http://allegro.pl/aprilia-shiver-750-tlumik-wydech-akrapovic-i6643799795.html

I w tych pieniądzach to nowy dominator  HP1 będzie.

Ludzie to mają bezczelność, a może się trafi naiwniak  

Ja się nie znam dlatego tu pytam. Co do ceny to Leo Vince a to chyba dużo wyższa półka niż dominator

realna cena za takiego leo, używanego w idealnym stanie 600-700 a nie 7 letni obdarty za 1200.Oczywiście leo lepsze od dominatora, ale Dominator na pewno głośniejszy :D ....

Oj HP1 w wykończeniu satynowym całkiem ładnie wygląda :) i jak się db-killera wsadzi to nawet da się z tym jeździć :P

realna cena za takiego leo, używanego w idealnym stanie 600-700 a nie 7 letni obdarty za 1200.Oczywiście leo lepsze od dominatora, ale Dominator na pewno głośniejszy :D ....

to u nas na alledrogo to się raczej nic takiego w tej cenie nie kupi. Mi na głośności nie zależy.

Ja mogę dominatora polecić ale jedynie w opcji z db-killerem ;P

Moto zdecydowanie zyskuje na audio-narowistości - na wolnych obrotach prycha, popierduje i powarkuje tudzież brzęka (przytłumiony).

Jakbym miał kupować coś takiego jak powyżej to już wolałbym nowego dominatora :).

Ziomek kupił w tym roku, u tego typa z rzeszowa, leosia do hornetki. Szybko i bezproblemowo, tłumik cacy.

Nie to, żebym go polecał, bo nie znam człowieka, ale wiem, że tłumik od niego przyszedł bajka

widać że ma w fajnym stanie no i ceny ok

Nie zapeszając właśnie prowadzę z gościem małe negocjacje jak wszystko dojdzie do skutku i będę zadowolony z zakupu masz u mnie piwo na zlocie Luckat ;)

Nie zapeszając właśnie prowadzę z gościem małe negocjacje jak wszystko dojdzie do skutku i będę zadowolony z zakupu masz u mnie piwo na zlocie Luckat ;)

:oki: