Skocz do zawartości

Akumulator Do Bandita - Jaki?

Gość harry1600
 Share

Rekomendowane odpowiedzi

Po pierwsze primo - mam malo miejsca pod nowym zadupkiem, po drugie primo - sam bede robil nowa rame pod siedzenie i kosz na aku, takze lepiej jak bedzie lzejszy, i po trzecie primo ultimo - tamte mozna dowolnie obracac i montowac pod kazdym katem co jeszcze bardziej ulatwi mi montaz ;)

no wlasnie, ja tez chyba bede mial ten problem.

Bo niestety we włoskich zadupkach nie ma na to miejsca

• 2 weeks later...

Kolejny temat o akumulatorach nie przejdzie :)

użyj szukajki, jest sporo o tym na forum

np:

http://polishbanditcrew.pl/topic/13109-jaki-akumulator/

http://polishbanditcrew.pl/topic/5366-akumulator-do-bandita/

• 4 weeks later...

zapomniałeś o czymś -----> Przywitalnia. Po co Ci akurat żelowy ? sprecyzuj pytanie bo może ktoś nie ma a i tak Ci odpowie na twoje pytanie.

Mam w swoim b6.5 Yuase żelową o parametrach jakie zaleca serwisówka. Aku jak najbardziej ok. Po kilkumiesięcznym pobycie aku w domu i montażu w moto, ten odpalił bez problemu. Przed montażem myślałem żeby podładować, ale po podłączeniu ładowarki ta od razu pokazała pełne naładowanie.

Do iksa kupiłem teraz Lucasa bo na Yuase zabrakło kasy. Mam nadzieję, że żałować nie będę, a Lucas został mi zaproponowany na forum iksa. Wcześniej była w nim Varta, nie wiem jak długo, ale zaczęła dawać dupy to została wymieniona. Nie potrafiła wytrzymać 2 tygodni bez podładowania będąc zamontowana w moto które stało w garażu w którym zawsze są plusowe temperatury.

Polecam ten akumulator MotoBatt, mój Młody ma go zamontowanego w Yamaha Fazer 600 i z wrodzonego sobie lenistwa, jak postawił w listopadzie pod blokiem

tak przestał nie ruszany z zapiętym aku do 18 kwietnia tego roku i odpalił od tzw. strzału. A zimę mieliśmy raczej ciężką i w Fazerze jest kupa elektroniki która pracowała całą zimę

Fakt, aku kupione na wiosnę 2012 ale mimo wszystko nie spodziewałem się że zimę przetrzyma bez doładowywania :D

Edit:

Mój błąd, akumulator ma już dwa lata czyli dwie zimy za sobą.

Edytowane przez RobRoy

RobRoy ten kosztuje przeszło 2 stówki :zdziwiony:

znalazłem coś takiego i trochę tańszego http://www.larsson.p...Ng==&bid=109969

z tego co wiem to te akumulatory mogą pracować w każdej pozycji a w motocyklu to ważna sprawa.

I tyle żeśmy zapłacili ponieważ jesteśmy za biedni na tanie rozwiązania :D

Z doświadczenia wiem że za rzeczy tanie płaci się dwa razy :(

Jeśli chodzi o pozycję pracy to każdy aku dedykowany do moto może pracować w każdej pozycji.

• 5 weeks later...

Witam,

mam b6 z 2001. Kupiony byl akumulator varty w zeszlym roku w marcu - mam paragon. Aku zdechlo, nie trzyma... ladowanie jest idealne ale wystarczy sprobowac dwa starty gdzie pierwszy nie udany to drugi od razu siada krecenie...

jakie aku kupic, model, producent i parametry

rozumiem ze do mojego motonga to tylko taki:

8Ah - 120A

ale jaki producent jest najlepszy i jaki model polecacie?

i kolejna sprawa - moglbym oddac na gwarancji ten aku co mam, ale koels powiedzial ze nie mam karty gwarancyjnej, i mnie odeslal - mial racje? Myslalem ze wystarczy wszedzie paragon,a ten sie uczepil braku karty gwarancyjnej

Yuasa robi dobre, Varta z resztą też, ale feler może się zdarzyć w każdym akumulatorze produkowanym w Chinach.

A masz kartę gwarancyjną? Paragon wystarczy - bo to jest dowód zakupu.

(...)

i kolejna sprawa - moglbym oddac na gwarancji ten aku co mam, ale koels powiedzial ze nie mam karty gwarancyjnej, i mnie odeslal - mial racje? Myslalem ze wystarczy wszedzie paragon,a ten sie uczepil braku karty gwarancyjnej

Powołaj się na niezgodność towaru z umową, a nie na gwarancję. To jest roszczenie, które na mocy polskiego prawa wysuwasz pod adresem sprzedawcy, a nie producenta. Jak Ci odmówi, wal do Rzecznika Konsumentów (wcześniej poinformuj cwaniaka w sklepie, że masz taki zamiar - powinno wystarczyć).

Edytowane przez MAGI

Potrzebuje kupic akumulator do B99' - ktory polecacie?

Stary MUSZE wymienic bo z kablami nie chce mi sie juz jezdzic :zdziwiony:

Polecam żelowy JMT. Koszt ok. 150 PLN, ale naprawdę trudno mu zrobić krzywdę. Mnie się nie udało, a zdarza mi się np. stać i gadać przy motongu z włączonymi światłami (bez włączonego silnika...), na co mi ostatnio Aarturoo zwrócił słusznie uwagę...

No i aku po wyjęciu z pudełka gotowe do użycia, jak to żelowy.

• 9 months later...

W instrukcji od JMT żelowego jest napisane żeby wykonać pierwsze ładowanie, jak wyjąłem z pudełka to miał 11,5 V ładuje się parę godzin i ma 10,5. Tak powinno być?

Ja mam M-Line YTX14-BS taki duży tani (to jest główny plus) 12Ah, ale jeździłem chwilę na malutkim (chodzi o wymiary) 8Ah, po tym jak mi w starym pękła cela i też bez problemu Rex zapalał. Ja co prawda wyciągam aku z moto na zimę, ale z Horneta900 nie wyciągamy (M-Line 8Ah) i po 9 miesiącach stania zapala od strzała.

• 3 weeks later...

Koledzy mam pytanie - jaki model akumulatora do Bandita 1200 z 2006 r. Szukam i czytam, ale wszędzie znajduję jakieś rozbieżności jaki typ aku do jakiego rocznika. Proszę najlepiej o kilka modeli lub bezpośrednich linków.

Koledzy mam pytanie - jaki model akumulatora do Bandita 1200 z 2006 r. Szukam i czytam, ale wszędzie znajduję jakieś rozbieżności jaki typ aku do jakiego rocznika. Proszę najlepiej o kilka modeli lub bezpośrednich linków.

Podpinam się pod pytanie.

Wydaje mi się, ze będzie taki sam jak od B12 II gen.

Ja też teraz muszę kupić i rozważam ten: http://allegro.pl/akumulator-unibat-suzuki-hayabusa-gsf-1200-bandit-i4043470428.html

Może ktoś coś poradzić?

Witam,

mam b6 z 2001. Kupiony byl akumulator varty w zeszlym roku w marcu - mam paragon. Aku zdechlo, nie trzyma... ladowanie jest idealne ale wystarczy sprobowac dwa starty gdzie pierwszy nie udany to drugi od razu siada krecenie..

Mam ten sam przypadek aku 31 stycznia miał 2 lata