Skocz do zawartości

Gmole - Ochrona Silnika - Jakie Gmole?

Gość Snejk
 Share

Rekomendowane odpowiedzi

Godzinę temu, adi napisał:

@seebst ja miałem na początku takie samo podejscie jak ty i zahaczałem o te gmole. teraz juz mi się to nie zdaża. kwestia przyzwyczajenia :) 

Potwierdzam, z początku mnie wkurzały teraz jest okej. 

Ja tam na swoje RMG nie narzekam, a do Heedów nikt mnie nie przekona, raz kupione, oddane i tyle w temacie.

Czyli idzie się przyzwyczaić? A długo Ci to zajęło, nim przestałeś walić o nie nogami? 

pare razy walnąłem się w piszczel, ale w sumie szybko się przyzwyczaiłem, nie powiem Ci ile czasu mi to zajęło bo nie pamiętam nawet, daj im czas jak nie to zawsze możesz zmienić,

W dniu 29.08.2019 o 19:42, Caesar napisał:

Ja tam na swoje RMG nie narzekam, a do Heedów nikt mnie nie przekona, raz kupione, oddane i tyle w temacie.

A co z nimi nie tak?

Heed-y? Zbyt blisko są przy nogach i piszczelami się wali po nich. Aczkolwiek powoli zaczynam się przyzwyczajać do nich.

Wysłane z mojego SM-G965F przy użyciu Tapatalka

Z Heedami miałem problem z montażem,  przesunięte otwory montażowe, do Częstochowy blisko to chciałem podjechać i wymienić na inny egzemplarz, niestety nie zgodzili się, i osobiście też ich nie mogłem oddać, a codziennie mam auto z kierowcą w Częstochowie, tylko odsyłać przez pocztę. Pewnie nie jest to ich wyrób tylko jakaś chińszczyzna, którą firmują na naszym rynku.

Cytat

ni

A ja mam Heed'y i sobie chwalę. Zero problemów z montażem i "waleniem" po goleniach ;-)

tylko Hedziki!

klatka jest tak zrobiona, że w razie gleby wszystko jest max chronione

Przyzwyczaisz się

za to idealnie do nich pasują spacerówki z OBI!

https://polishbanditcrew.pl/topic/32043-spacerówki-najtańsze-spacerówki-w-stylu-rat-bike/

• 2 weeks later...

Czy posiadając gmole Heed, da się w razie potrzeby odkręcić lewy i prawy dekiel silnika bez demontażu gmoli? 

I jeszcze jedno... ten element , który trzymam w ręku jest elementem fabrycznym , czy dodatkowym z racji zamontowania crash padów? Pytam, bo żeby zamontować gmole musiałem tę blachę zdemontować, bo inaczej wąż od chłodnicy byłby mocno przyciśnięty. A do tego miałem przymocowany crash pad. W to miejsce tylko wkręciłem śruby, by gołych dziur nie było widać. Prawidłowo? 5a3cfa0b666d3d57acca76dc841928c2.jpg031e5e64cbded38a977065915bb08f8b.jpg

Wysłane z mojego SM-G965F przy użyciu Tapatalka

No nikt nie ma gmoli Heed'a by mi odpowiedzieć? Czy do tej blachy przykręcony jest gmol? Bo w moim przypadku bardzo mocno wąż od chłodnicy by musiał być przygnieciony, żeby móc tak zamontować.

To element fabryczny, przykrecony, do ramy i szpilki silnika, wąż jest rzeczywiście dość mocno przygniecony, umnie jakieś 0,5 cm jest wduszony. 

• 1 month later...

Jako że pomalutku kończy się sezon, to na przyszły rok planuję zamontować gmole. Paczę na Heed-y i Motech-a. Pomimo znacznej różnicy w cenie, jestem przekonany do tego z Motech-a.

Ktoś je ma zamontowane na Bandziorze?

image.png.e2af4e5b4aceed23eb145f4397fa219c.pngimage.thumb.png.7a4855843856ba393083ff0a7c0c553e.png

Edytowane przez jacek1

Moje Heedziki, niestety, bo niestety - miały już okazję się sprawdzić. Znów mi moto yebło na ziemię, nieco się poobdzierały, ale reszta elementów cała. Już myślałem, że po raz kolejny stracę lusterko, ale tym razem tylko się złożyło, na szczęście. Poza paroma rysami na gmolu nic im się nie stało, nie pękły, nie pogięły się. Ale huk był :D

Do mocno wystających gmoli już się przyzwyczaiłem, już pamiętam, pilnuję się i piszczelami o nie nie walę. Całe też szczęście, że mam wydech akcesoryjny, Leo - jest mniejszy i cieńszy - przy upadku nie zaliczył nawet ani jednej ryski. Czego nie można by powiedzieć już w przypadku seryjnej, ogromnej puszki.

Edytowane przez seebst

• 2 weeks later...

Zamówiłem Motech-a... Montaż dopiero na wiosnę 2020 i dopiero wtedy się pochwalę... :)

Ps. Pozostaję przy oryginalnym tłumiku, bo mi się mój "Bandzior" w oryginale podoba :)

Edytowane przez jacek1

• 4 months later...

No i założyłem właśnie gmole SW Motech. Wyglądają solidnie i estetycznie. Nie było żadnych problemów z montażem. Wszystkie śruby w zestawie.

20200407_110824.jpg

Wielki plus za to, że piszczele będą całe :D

Pechowe wywrotki już na trasie nie takie straszne, oleju nie zgubisz, do celu dojedziesz. I co ochrona to ochrona, tej nigdy za mało.