Skocz do zawartości

Fotoradary

Gość Slayne
 Share

Rekomendowane odpowiedzi

PS. Co to jest cockslapa :P

nieprzyzwoicie mi się to kojarzyło, wpisalem w google. Nie chcesz wiedzieć :boje_sie:

Wersja hmmm, powiedzmy ocenzurowana

Co do podania, gorąco pozdrawiam, jeśli w to wierzysz :D

Jeśli to to podanie od Cejrowskiego wpadnę do Kalisza i dostaniesz cockslapa.;]

@radzior stwierdził że kawał dobrej lektury :P apropos post edytowany z uwagi na głupi ( dobra dusza) tel. :P

mysle ze odpowiedz strazy miejskiej na takie pismo, o nastepujacej tresci "kierujemy wniosek do sadu" wywolala by u mnie srake i momentalne zaplacenie. Jeszcze okazaloby sie ze seplniaja wszystkie paragrafy... :D

Tak, to te które w sieci krąży i pojawiło się już na forum.

podaj linka :P

Apropos na głowie stanę a znajde umorzenie postępowania w moich papierach z zeszłego roku :P i skan wklejony :P

podaj linka :P

Apropos na głowie stanę a znajde umorzenie postępowania w moich papierach z zeszłego roku :P i skan wklejony :P

Prosiem bardzo : http://polishbanditc...post__p__229367

Tutaj jest ciekawe info: http://moto.wp.pl/ka...,wiadomosc.html

(...) W dokumentach przesyłanych przez ITD wybór takiej opcji [niewskazanie sprawcy] łączy się ze zgodą na wyższy mandat, który nakładany jest nie za przekroczenie prędkości, ale za odmowę podania personaliów kierowcy przyłapanego na przekroczeniu prędkości. Właśnie to budzi kontrowersje coraz liczniejszej grupy osób. ...

Stronę kierowców wzięła Rzecznik Praw Obywatelskich. W piśmie skierowanym do Tomasza Połcia, Głównego Inspektora Transportu Drogowego, wskazuje na to, że w prawie o ruchu drogowym, na podstawie którego działa ITD, określono, że służba ta może karać za przekroczenie prędkości i przejazd na czerwonym świetle. Brakuje jednak zapisów pozwalających „krokodylkom” na karanie za odmowę podania personaliów użytkownika pojazdu. Jak wynika z pisma RPO, sprawa konsultowana była już z ministrem sprawiedliwości, który przyznał rację Rzecznik Praw Obywatelskich. Co więcej, okazuje się, że ITD nie jest również uprawniona do prowadzenia czynności wyjaśniających w takiej sprawie. Nie może również kierować takiej sprawy do sądu.

Edytowane przez lucas

no kurna ale sie pozmieniało wszystko, nie podam pod kogo to poszlo bo zlamie regulamin

Ale juz naprawde wykorzystuja wszystkie sytuacje aby sciagnac kaske

Najprostsze metody są zawsze najlepsze

1.jpg

Tylko trzeba uważać żeby się "powinęła noga" :usmiech:

Edytowane przez gucio

Z ciekawych informacji:

Jako, że punktów nie lubię zbierać, po otrzymaniu mandatu z SM wybrałem opcję mandatu 300 zamiast 200 pln ale bez punktów, za takie samo przekroczenie od ITD otrzymałem list, bez zdjęcia oczywiście, ale wybór bez punktów skutkował już dopłata tyko 50 pln zamiast 100.

Jestem też ciekaw jak to jest z tym brakiem zdjęć, czy możliwość uzyskania zdjęcia tylko w wyniku przekierowania sprawy do sądu jest w ogóle w jakikolwiek sposób uzasadnione, czymk**wakolwiek.

Zdjęc nie pokazują, bo to jest dowód przestępstwa (czy tam dowód w sprawie)

To jak mam ustalić kto prowadził moim autem?

Widzisz, o jest moim zdaniem problem, np historia najnowszego mandatu: pożyczyliśmy z kumplem auto znajomego z pracy i pojechaliśmy kupić inną furę do Poznania. Na powrocie prowadziłem ja, kumpel wracał swoim nowym zakupem.

No i jak on biedny ma wiedzieć kto prowadził nie mając zdjęcia?

to mogą przysłać wezwanie bez fotki???? tu mnie zaskoczyłeś..

Mogą, chociaż jest to przedmiotem dyskusji aktualnie. Już w którymś wątku pisałem, jak to u moich rodziców leżą kluczyki i samochód bierze kto chce z domowników. Już po tygodniu trudno określić kto brał kiedy i nawet bardzo chcąc nikt nie jest w stanie powiedzieć kto jechał (poza właścicielem wpisanym do dowodu -tata, który NIGDY tym samochodem nie jeździ a to na niego przyjdzie ewentualny mandat:P).

Wysłane ze Srapatalka

Mam jedno podstawowe pytanie....

Za czyje pieniadze powstaje ten system komputerowy i czy znowu będzie go robić Asseco?

oj coś czuję, że podatników :)

QQ za Twoje pieniądze a system zrobi szwagier...albo zięć, oj, kogoś tam po rodzinie znajda na pewno!

ja ostatnio jechalem 60 na tempomacie i sprawdzilem to z gps-em , fotoradar mi cyknal zdjecie ze jednak jechalem 71 (na 50). Byl to recznie ustawiany radar SM. Na miejscu uprzejma Pani powiedziala mi ze jak chce to moze mi wypisac wniosek do sadu ale to juz do mnie decyzja nalezy ... :/

jednym slowem kit ci w oko kliencie :)

ja ostatnio jechalem 60 na tempomacie i sprawdzilem to z gps-em , fotoradar mi cyknal zdjecie ze jednak jechalem 71 (na 50). Byl to recznie ustawiany radar SM. Na miejscu uprzejma Pani powiedziala mi ze jak chce to moze mi wypisac wniosek do sadu ale to juz do mnie decyzja nalezy ... :/

jednym slowem kit ci w oko kliencie :)

Nie darowalbym sk..wielom

przwecież nawet w sądzie jak zdjęcia są załączone jako dowód w sprawie to ktoś kogo ta sprawa dotyczy ma prawo do wglądu do akt, więc nie bardzo rozumiem dlaczego maja rozsyłać mandaty bez udowodnienia winy.

Dlatego by zarobić więcej. 90% ludzi oleje sąd i zapłaci mandat a to jest najważniejsze bo norma do wykonania wysoka ;)

Ojcu przyszedł jakieś 8 miesięcy temu mandat bez zdjęcia więc poprosił o zdjęcie, znajomy policjant polecił zrobić pewien numer po którym być może nie dadzą mandatu a mianowicie odesłać pismo że w danym dniu tym autkiem jeździło parę osób i wypisać ich dane. Po 2 tygodniach mandat przyszedł do mnie jako że byłem na tej liście. Ja zrobiłem to samo odesłałem następnie przyszło do mojej siostry, ona znów odpisała to samo że to nie ona i tak po 3 razach mandat więcej nie przyszedł.

Ojcu przyszedł jakieś 8 miesięcy temu mandat bez zdjęcia więc poprosił o zdjęcie, znajomy policjant polecił zrobić pewien numer po którym być może nie dadzą mandatu a mianowicie odesłać pismo że w danym dniu tym autkiem jeździło parę osób i wypisać ich dane. Po 2 tygodniach mandat przyszedł do mnie jako że byłem na tej liście. Ja zrobiłem to samo odesłałem następnie przyszło do mojej siostry, ona znów odpisała to samo że to nie ona i tak po 3 razach mandat więcej nie przyszedł.

ale wina była ewidentna? ojca w sensie?

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
 Share

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Korzystając ze strony akceptujesz regulamin oraz politykę prywatności.Regulamin Polityka prywatnościUmieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.