Skocz do zawartości

Szyba Turystyczna Do Bandita S-Ki - Jaka?

Gość Christos
 Share

Rekomendowane odpowiedzi

ja mam deflektor ustawiony na maxa (bo duży jestem)

raz ustawiony - potem nie tykany (więc regulacja to pic na wodę)

Ja mam takie same moto jak Syku (lub odwrotnie,ha,ha)

i też jeżdżę z deflektorem na max w pionie.A jak zapewne zauważyłeś

w Ojcowie też jestem duży,przynajmniej w pionie ,ha,ha.

Oczywiście eksperymentowałem z innym ustawieniem deflektora

i tu potwierdzam opinie Krzysztofa o skutkach różnych ustawień.

Ja wybieram większe turbulencje zamiast mocniejszego naporu na kask.

Ale i tak przy większych prędkościach (w odróżnieniu od Syku)

składam się i chowam za szybą.Ty masz jeszcze dodatkowy problem

bo musisz to uzgodnić z Żoną!!!

te ceny deflektorow mnie troszke przerazaja, bo trzeba dac tyle praktycznie co za cala szybe. Jakieś propozycje może deflektora w wersji budżet, żeby podszedł do mra touring ?

Może, któryś z deflektorów firmy Loster? Dobierał już ktoś i wie jaki rozstaw tam trzeba mieć?

Szyba dokładnie taka sama jak na foto:

http://www.mv-motorrad.de/cosmoshop/default/pix/a/n/1300451721-32310.jpg

1300451721-32310.jpg

Edytowane przez Emwu96

te ceny deflektorow mnie troszke przerazaja, bo trzeba dac tyle praktycznie co za cala szybe. Jakieś propozycje może deflektora w wersji budżet, żeby podszedł do mra touring ?

Może, któryś z deflektorów firmy Loster? Dobierał już ktoś i wie jaki rozstaw tam trzeba mieć?

Szyba dokładnie taka sama jak na foto:

http://www.mv-motorrad.de/cosmoshop/default/pix/a/n/1300451721-32310.jpg

1300451721-32310.jpg

Z czystym sumieniem mogę polecić to co kupiłem ostatnio od Albina

szybka wygląda solidnie, dobre mocowanie, sensowna możliwość regulacji, nie jest to badziewny plastik,  ciesze się że kupiłem ten deflektor niż firmy MRA :)

rzuć okiem tutaj

http://motolancuchy....URANCE-PARTS/72

noo ogolnie deflektory są dostępne, na stronie lostera również (link poniżej) tylko kwestia dobrania odpowiedniego pod szybę, którą mam (MRA Touring)

http://www.szybymotocyklowe.pl/index.php?option=com_virtuemart&view=category&virtuemart_category_id=730&Itemid=102&select_item=307_730&select_item_307_730=0

noo ogolnie deflektory są dostępne, na stronie lostera również (link poniżej) tylko kwestia dobrania odpowiedniego pod szybę, którą mam (MRA Touring)

http://www.szybymotocyklowe.pl/index.php?option=com_virtuemart&view=category&virtuemart_category_id=730&Itemid=102&select_item=307_730&select_item_307_730=0

http://motolancuchy.pl/pl/p/Poliweglanowy-DEFLEKTOR-szyby-przedniej-z-regulowanym-katem-wsokosc-12-cm-PRZYDYMIONY/1142

albo 14 cm, ta krzywizna prawię taka jak w twojej szybie (chyba :) )

rzuć okiem na post 190 na poprzedniej stronie, tak w realu wygląda wysokość 12cm, ale wiadomo, moja szybka zupełnie inna

Edytowane przez lelon

no właśnie i cały czas jest to "chyba" hehe, dlatego po cichu liczę na to, że może ktoś się znajdzie kto dobierał deflektor tez do takiej szyby co ja.

jak ja szukałem deflektora to przeglądając wiele, wiele zdjęć w Internecie nie zauważyłem ze dopasowanie krzywizny szyby i deflektora było aż tak istotne i wcale to źle nie wygląda a czasem nawet poprawie wygląd motocykla jak deflektor ma inny kształt niż szyba :)

ale to tylko moja opinia :)

• 2 months later...

i jak tam mnipu, zdecydowałeś się może na tego ermaxa? czy może coś innego przykuło Twoją uwagę?

• 3 months later...

Mam 187 cm wzrostu i org. szybę w moim B6. Wiatr idealnie zacina mi po szyi, zaraz pod kaskiem co sprawia, że już przy 100 km/h zaczyna huczeć jak cho*era :D Może ktoś o podobnej posturze testował szyby turystyczne lub deflektory i może podzielić się opinią ? Póki co bardziej skłaniam się ku deflektorowi+org.szyba.

Ja przy 185 cm używam szyby kappa/givi. D*py nie urywa ale jest trochę lepiej. Niestety nie mam porównania z innymi rozwiązaniami typu deflektor

Wytapatalkowane...

post-5667-0-70635000-1467571897_thumb.jpgJa mam 185cm i na początku sezonu przerzuciłem się na MRA z deflektorem xp niestety nie jestem zadowolony xp całe powietrze w zależności od prędkości uderza we mnie w przedziale od podstawy szyji po kask na wysokości wizjera, zatem jak łatwo się domyślić słaby interes :dobani:

attachicon.gifsuzuki bandit.jpgJa mam 185cm i na początku sezonu przerzuciłem się na MRA z deflektorem xp niestety nie jestem zadowolony xp całe powietrze w zależności od prędkości uderza we mnie w przedziale od podstawy szyji po kask na wysokości wizjera, zatem jak łatwo się domyślić słaby interes :dobani:

Bono mogę tylko potwierdzić .

MRA z.... I 190 cm wzrostu.

attachicon.gifsuzuki bandit.jpgJa mam 185cm i na początku sezonu przerzuciłem się na MRA z deflektorem xp niestety nie jestem zadowolony xp całe powietrze w zależności od prędkości uderza we mnie w przedziale od podstawy szyji po kask na wysokości wizjera, zatem jak łatwo się domyślić słaby interes :dobani:

W sumie to i ja mogę potwierdzić powyższą opinię. Może w mniejszym stopniu bo mam tylko 175 cm ale i tak oczekiwałbym czegoś więcej. Choć to moje pierwsze doświadczenia z takimi szybami bo nie ma co jej porównywać do tej którą miałem w gixxie :D

• 4 weeks later...

Ja mam 173cm i szybę MRA VT i w zasadzie nie jest źle, pęd powietrza ładnie rozprasza , ale kieruje mi go pod kask, w którym robi się bardzo głośno. Jak wstanę podczas jazdy unosząc głowę ponad szybę, czuć napór wiatru ale za to nastaje błoga cisza. Pomyślałem więc o czymś takim, by zdemontować ori deflektor, a w jego miejsce założyć dorobiony, dużo wyższy deflektor np. firmy loster. Wiem, że to znowu nie mały wydatek, ale gdyby miało poprawić komfort podróży, to może warto? Co myślicie? Jak mógłby się taki powiedzmy 20 cm deflektor zachować na oryginalnym mocowaniu tej szyby?

• 1 month later...

Normalnie przy tym wzroście to wszystko jest do .. niczego . Ja mam 190 cm i MRA z deflektorem . Napewno lepiej jak oryginalna , no i wyglada lepiej.https://uploads.tapatalk-cdn.com/20160831/69af3d2c7f89e030c7d0f2b7d0654095.jpg

Albo

mk1152.jpg.1693507.jpg

Jasek dla pasazera i na bagaznik. ;)

Ja z ciekawości napisałem dziś do Suzuki ile do dziorka szybka z deflektorem kosztuje, może jakoś taniej niż MRA, bo planuję na przyszły sezon sobie zakupić. 

Jakbyście podali jakiegoś linka z dobrą szybą i może dodatkowo deflektorem to byłbym wdzięczny

Pierwsze testy moto za mną, wszystko jest super ale tak do 110-120 potem łbem rzuca niemiłosiernie, konieczna szyba, proszę o linki