Skocz do zawartości

Szyba Turystyczna Do Bandita S-Ki - Jaka?

Gość Christos
 Share

Rekomendowane odpowiedzi

wydaje się że  ten loster będzie lepiej chronił

Mgg jest 8cm wyzsza i ma podgiecie na koncu :)

wyższa? A na zdjęciu loster właśnie wydaje się być wyższy :)

Ciężko powiedzieć ale napewno sporo. Ja sibie chwaliłem lostera a kumpel sobie chwali mgg. Loster jest wyższy co zapewnia lepszą ochronę przed wiatrem ale obie szyby są o niebo lepsze niż oryginał. W przypadku lostera powietrze opływające motocykl omija kierowce ale pasażer dostaje prosto w kask. Nie wiem kak jest przy mgg. Wybierz tą która Ci się bardziej podoba :)

wyższa? A na zdjęciu loster właśnie wydaje się być wyższy :)

Chyba chodziło o 8cm wyższa od oryginału. Loster jest sporo wyższy od mgg

Hej,

Moim zdaniem sprawa szyb jest mocno indywidualna. W moim przypadku ( 170 cm ) oryginalna szyba jest idealna, ponieważ powietrze przepływa na wysokości szyi i ramion nie uderzając w kask ( pozycja wyprostowana). Ponieważ też kombinowałem z wyższą szybą zacząłem od deflaktora i sutek jest taki, że powietrze wali mi prosto w kask powodując masakryczny szum a plecak to ma już w ogóle przesrane.  Zasadniczo żadna pozycja deflektora nie poprawia sytuacji. Dlatego też przy wyborze szyby/deflaktora trzeba wziąć po uwagę wzrost, pozycję na moto oraz czy jeździ się z plececzkiem czy solo - to tyle z moich doświadczeń.

Ja za pewne będę jeździł więcej solo jednak z drugą połówką również planuje wypady a ona to już nie może mieć wiatru w twarz bo za szybko się zniechęci:)) mój wzrost to 182

Hej,

Moim zdaniem sprawa szyb jest mocno indywidualna. W moim przypadku ( 170 cm ) oryginalna szyba jest idealna, ponieważ powietrze przepływa na wysokości szyi i ramion nie uderzając w kask ( pozycja wyprostowana). Ponieważ też kombinowałem z wyższą szybą zacząłem od deflaktora i sutek jest taki, że powietrze wali mi prosto w kask powodując masakryczny szum a plecak to ma już w ogóle przesrane.  Zasadniczo żadna pozycja deflektora nie poprawia sytuacji. Dlatego też przy wyborze szyby/deflaktora trzeba wziąć po uwagę wzrost, pozycję na moto oraz czy jeździ się z plececzkiem czy solo - to tyle z moich doświadczeń.

No widzisz ja przy moim wzroście 186 cm to właśnie dostawałem nieprzyjemny strumień powietrza prosto w  szyje, dlatego dołożyłem wysoki deflektor, teraz zakupiłem szybę ale i tak mocno wieje, więc dołożę jeszcze wspomniany deflektor. Wiadomo że w upały to lepiej jak trochę wieje, ale tak jak teraz to nie jest to wskazane

No widzisz ja przy moim wzroście 186 cm to właśnie dostawałem nieprzyjemny strumień powietrza prosto w  szyje, dlatego dołożyłem wysoki deflektor, teraz zakupiłem szybę ale i tak mocno wieje, więc dołożę jeszcze wspomniany deflektor. Wiadomo że w upały to lepiej jak trochę wieje, ale tak jak teraz to nie jest to wskazane

Czyli jest tak jak pisałem na początku - sprawa bardzo indywidulana. Ja wolę powietrze na ramiona i szyję niż na kask. Jedno jest pewne, osłony przed wiatrem takiej jak w Vstrom-ie czy BMW GS-ie na pewno w Bandicie nie zrobimy.

Ja miałem w poprzednim sezonie deflektor, ale nie dokońca się spisywał a na dodatek mi popękał. W tym sezonie założyłem szybę turystyczną MGG, na razie jedna przejażdżka 70 km. Jest dużo lepiej, ale za mało km żeby coś więcej powiedzieć. Dla porównania

8590780f1c8a5c29071cd4b55e115ab1.jpg

Wysłane z mojego D5503 przy użyciu Tapatalka

Edytowane przez meverick

Tak wygląda MGG

a28988bb3f1b4e0c66372edc57c618ca.jpg

Wysłane z mojego D5503 przy użyciu Tapatalka

Ja mam teraz kappe i duży deflektor i jest w końcu zajebiście 130 i nic, rewelacja. Bałem się że będzie głupio wyglądać, a wygląda super, fajny ryj ma teraz :D

Poślę potem fotkę

gallery_11729_1993_64859.jpg

Edytowane przez luckat

Ja to 130 na golasie z mini szybką nic nie czułem :)

130 to się na lajcie Nką leci. No ale do tego to trzeba twardym być, a nie miętkim ;)

Błędy w pisowni sponsoruje Tapatalk.

Hej,

Ja mam podobny problem z hajką.

Wcześniej ,w gsx-fie latałem na fabrycznej szybie,wtedy mi mocno wiało,

po wymianie na szybę z deflektorem ,już tak nie wiało ale pojawiły się turbulencje 

a z nimi hałas.W hajce przymierzałem się do różnych szyb akcesoryjnych,

ale z zebranych opinii wynika ,że będzie ten sam problem jak z tą z deflektorem.

Wygląda na to,że chyba zostanę przy fabrycznej,bo jednak hajka ma znacznie dłuższy

rozstaw osi,pozycja jest zdecydowanie bardziej sportowa/leżąca niż w bandicie,

co przy moim wzroście 187 cm,jestem spokojnie w stanie schować się za szybą,

z czym miałem problem na gsx-fie,gdzie na dłuższą metę nie miałem miejsca.

Fabryczna szyba przenosi idealnie opływ powietrza nad ramionami,kask nie jest

w ogóle chroniony ale nie ma turbulencji i z nimi związanego hałasu !!!

Ja to 130 na golasie z mini szybką nic nie czułem :)

Ale pewnie masz co najwyżej 147 cm wzrostu :D:P;)

Chopy co tu dużo pisać, wygoda przede wszystkim.Znam takich co na DRZ-cie całe Bałkany oblatali, ale to nie dla mnie. :D:hahahaha:

Ale pewnie masz co najwyżej 147 cm wzrostu :D:P;)

Mizerne 183 cm...

Polataj n-ką to jak wrócisz do s-ki to na orginalnej szybie będziesz zadowolony! ;)

zawsze alterntywą może być szyba regulowana elektrycznie :D

Wbrew pozorom na N'ce bywa ciszej niż na S'ce. U mnie był problem z hałasem. Wiatr trzepał nie miłosiernie, przejechałem się N'ką kumpla i dopiero wtedy cała aerodynamika kasku się sprawdziła i nie huczało jak na S'ce :P

Odnośnie szyb - zgubiłem podkładkę gumowo-metalową pod deflektor i zastąpiłem ją zgiętym kawałkiem papieru (foto). Gdzie można coś takiego dokupić?

post-10798-0-93452400-1488658122_thumb.jpg

Jeździłem N-ką i jak już napisał DaWidMB na S miałem gorsze odczucia bo wiatr wpadał mi pod kask, turbulencje tragiczne.Na n-ce jest opór powietrza ale na całe ciało, a tu się kumuluje. 

Odnośnie szyb - zgubiłem podkładkę gumowo-metalową pod deflektor i zastąpiłem ją zgiętym kawałkiem papieru (foto). Gdzie można coś takiego dokupić?

attachicon.gif17105799_1331761136912562_456872246_o.jpg

market i zobacz wkręty EPDM, to są podkładki pod takie wkręty ( przykręca się blachę na halach na elewacji)

ewentualnie sklep hilti lub z essve gunebo itd..

Podoba mi się ta szyba MGG, w sumie to tak bardzo jak Loster, ktoś jeszcze miał może do czynienia z tymi dwiema? Przejść z oryginału na jedną z nich, to mój cel , jednak , która będzie lepsza..

Podoba mi się ta szyba MGG, w sumie to tak bardzo jak Loster, ktoś jeszcze miał może do czynienia z tymi dwiema? Przejść z oryginału na jedną z nich, to mój cel , jednak , która będzie lepsza..

Ja mam loostera, tylko 60 km nawiniete i... chyba mi łeb rozwali. Zobaczymy jak deflektor jeszcze pójdzie. W oryginale dużo ciszej.