Skocz do zawartości

Szyba Turystyczna Do Bandita S-Ki - Jaka?

Gość Christos
 Share

Rekomendowane odpowiedzi

Dobrze rozumiem, że oryginał lepszy niż loster ?

Pewno w loosterze wiatr uderza prosto w kask powodujac halas? Oryginal pewno powietrze uderzalo nizej i nie bylo takiego uderzenia w 1 punkcie?

wszytko trzeba przetestować. Bodzio a przy jakiej prędkości jest tak głośno?

Co racja co racja, w poprzednim bandicie 600n wszystko brałem na klate i w sumie.. jakoś to było:) w cbr XX z wysoką szybą waliło mi po głowie i mojtało nią na boki.. sam nie wiem, zaraz się okaże że lepiej już zostać przy ori ..

Co racja co racja, w poprzednim bandicie 600n wszystko brałem na klate i w sumie.. jakoś to było:) w cbr XX z wysoką szybą waliło mi po głowie i mojtało nią na boki.. sam nie wiem, zaraz się okaże że lepiej już zostać przy ori ..

No dla mnie ori nie była do zaakceptowania , dokupiłem deflektor z ADV najwyższy i było lepiej ale nie idealnie, teraz widzisz jak mam i na razie jestem zadowolony. Po to kupowałem moto z szybą żeby była osłona przed wiatrem.

W moim przypadku z losterem było o niebo ciszej, ale ja mam 170cm wzrostu.

• 1 month later...

Ja mam lostera turystycznego, kupionego w maju 2016, mamy kwiecień 2017 szyba ma nawinięte 12kkm i pęka zaraz przy wyjściu z owiewek po prawej stronie.

Przy 192cm wzrostu do szyby dołożony darojack duży i powietrze mi wali w czubek garniaka ;)

bez tego powietrze lądowało mi na gębie i wrażenia takie sobie.

Nie wiem jak z hałasem itd.. bo mam tę szybę od nowego więc nie mam porównania.

Właśnie się zastanawiam co mam kupić, czy kolejnego lostera a tego reklamować, czy innej firmy.

• 2 weeks later...

Czy ktoś może wrzucić zdjęcie szyby turystycznej MGG na GSF 650 SA 2008r lub równoważny? Mam oryginała suzuki z deflektorem ale...znudziła mi się i chcę mieć jakiś zamiennik na niedzielne przejażdżalki :)

Na stronie producenta jest szyba pod ścianą ...dużo mi to nie mówi

Edytowane przez Troph

Czy ktoś może wrzucić zdjęcie szyby turystycznej MGG na GSF 650 SA 2008r lub równoważny? Mam oryginała suzuki z deflektorem ale...znudziła mi się i chcę mieć jakiś zamiennik na niedzielne przejażdżalki :)

Przewiń parę postów wstecz to zobaczysz

Wysłane z mojego D5503 przy użyciu Tapatalka

Przewiń parę postów wstecz to zobaczysz

Wysłane z mojego D5503 przy użyciu Tapatalka

no i pięknie u Ciebie wygląda ale to nie ta sama skorupa Bandyty 2005 od 2008 się różni.

U mnie jest MRA touring + delfektor                                                                                                                                                            dsc1366.jpg

• 2 weeks later...

Wreszcie mogę powiedzieć coś o MGG - w oryginalnej powietrze wpadało mi pod kask, robiąc hałas który znikał trochę jak podniosłem ramiona do góry. Teraz w MGG ten efekt zniknął całkowicie, i w wygodnej pozycji siedząc prosto jest bardzo dobrze, jak się złożę tak do 1/2 - 3/4 to robi się mega huk w kasku, na oryginalnej musiałem właśnie tak jechać żeby był spokój. 

Póki co jestem zadowolony, jeżeli chodzi o spasowanie (montaż) - nie jest źle, wszystko pasowało plug&play, chociaż mogłoby być minimalnie luźniej. 

Na oryginalnej musiałem dać uszczelki pod szybą bo na obrotach imitowała stado os, nowa bez żadnych podkładek jest cicha :)

a wygłada tak: 

ihost_1490824228__dsc08310.jpg

Ile masz wzrostu ? :P

Ile masz wzrostu ? :P

1,75 :) i przy przeróbce kanapy wycięte zostało ok 1cm gąbki :)

• 2 weeks later...

https://polishbanditcrew.pl/uploads/imgs/ihost_1494857102__received_1327764270626413.jpeg

Ale jak chcesz sobie zmieniac te szybki co jakis czas to nie polecam. Są tam takie gumki z nakrętkami. Powiem Ci że poebany system.

Edytowane przez luk137

No i fajnie wyglada ;) Masz ciemny czy jasny grafit? Jak z glosnoscia?

Wysłane z mojego SM-J510FN przy użyciu Tapatalka

Ciemny grafit, ale za wiele to Ci o niej jeszcze nie powiem bo zrobilem z nią dopiero 150km. Wstepnie moge tylko napisac ze jest lepiej niż na oryginalnej ale do lostera w moim poptzednim b6 to pod wzgledem ochrony przed wiatrem ma daleko.

Edytowane przez luk137

Nowa szyba MRA Touring , zastąpiła oryginalną. Przy moim wzroście 180 cm jest o niebo lepiej . Wiatr zaczyna być lekko odczuwalny  dopiero przy górnych dozwolonych prędkościach autostradowych. W niedalekiej przyszłości mam zamiar zamontować jeszcze deflektor i wtedy powinno być już w pełni komfortowo.

3f7805276c4695b5.jpg

Edytowane przez blublu1

Ciemny grafit, ale za wiele to Ci o niej jeszcze nie powiem bo zrobilem z nią dopiero 150km. Wstepnie moge tylko napisac ze jest lepiej niż na oryginalnej ale do lostera w moim poptzednim b6 to pod wzgledem ochrony przed wiatrem ma daleko.

Jak się trochę objeździsz to daj znać....głownie chodzi mi o odgłosy...

Są tam takie gumki z nakrętkami. Powiem Ci że poebany system.

Wczoraj zakładałem szybę Kappy. Osobiście uważam, że Japończyk, który wymyślił system mocowania szyby w Bandicie jeśli będzie już umierał to śmiercią jak najmniej naturalną....

• 1 month later...

Zakupiłem szybę MGG. Przeleciałem ok 100 km i tyle mi wystarczy. Wzrost 180 cm. Od 130 km/h dostaje takich wibracji na głowie jak pijak na delirce, im szybciej tym są one mocniejsze, na oryginalnej szybie tego nie ma. W kasku (HJC IS17) tak samo głośno jak w ori, albo nawet trochę głośniej.

Jak kto by chciał zaraz będzie w dziale do sprzedaży.

• 1 month later...

Witam.

Zastanawiam się nad wymianą szyby w gsf650s.

Posiadam oryginalną wraz z deflektorem. Niestety za szybą muszą pojawiać się jakieś zawirowania powietrza bo hałas jest bardzo duży, bez względu na to jakie jest ustawienie deflektora. Hałas jest już od prędkości 60-70 km/h. Przykładowo jak stanąłem to przy 120 km/h gdzie pęd powietrza uderzał prosto w kask było dużo ciszej niż na siedząco przy 80km/h.

Położenie się na baku i schowanie za szybą niewiele pomaga, na stojąco jest ciszej

Co byście polecili żeby pozbyć się tego dokuczliwego hałasu?

Mam 178 cm wzrostu.

Pozdrawiam

Łukasz

Polecam przeczytać regulamin i udać się do przywitalni. Pozdrawiam kazek

Edytowane przez kazek

• 2 weeks later...

Witam.

Po zdjęciu całkowicie deflektora jest ciszej, czyli ewidentnie deflektor deflektor powoduje jakieś zawirowania powietrza.

Zastanawiam się czy to wina tego konkretnego deflektora czy z każdym innym jest tak samo.

Czy ktoś z Was ma lub miał taki deflektor i może się podzielić swoimi spostrzeżeniami?

post-12688-0-18810200-1503248559_thumb.jpg

post-12688-0-83977400-1503248559_thumb.jpg

Zastanawiam się na kupnem szyby turystycznej mgg lub właśnie innego deflektora.

• 2 weeks later...

Też jestem ciekawy, czy faktycznie daje coś ten deflektor ze zdjęcia powyżej w przypadku montażu jego na oryginalnej szybie? Wcześniej montowałem dość wysoki deflektor, około 20 cm i szału nie było, praktycznie nic się nie zmieniło, więc oddałem go. Ale teraz zmieniłem kask i na samej szybie oryginalnej jest lekko lepiej, ale gdy tylko nie za dużo głowę opuszczę, to znaczy nie ja cały, tylko takie skinienie głową w dół, to następuje błoga cisza. I właśnie taka myśl mi naszła, czy ten niski deflektor mi w tym może pomóc?

A w ogóle to ktoś ma taki i mógłby mi na momencik udostępnić z województwa lubuskiego lub dolnośląskiego, bym podjechał oczywiście.