Skocz do zawartości

Szyba Turystyczna Do Bandita S-Ki - Jaka?

Gość Christos
 Share

Rekomendowane odpowiedzi

Ja posiadam wysoką szybę firmy Loster. Kasa i kasa tylko dlatego ją wziąłem - jest słabo wykonana, nie precyzyjna, miota nią jak szatan, w łeb napiera powietrze i głośno jak sam skurczesyn - ale poza hałasem plus jest taki że 2oo i prosto siedzieć można.

A z kasą było smiesznie, fundusz miałem mały akukrat, kupiłem lostera zamiast MRA, wsiadłem na moto i na prostej 200m od domu 200zeta i 6 pkt :/

• 1 month later...

Przeczytałem cały wątek już dwa razy i dalej nie wiem co kupić. 

Ogólnie najbardziej mnie zastanawiają: Givi D232S, mra touring i mgg turystyczna. I tutaj mam pytanie do użytkowników o jakość wykonania, spasowaniem ochronę przed wiatrem itd.

Najlepiej gdyby Ci użytkownicy mieli około 177 cm wzrostu :D

Przeczytałem cały wątek już dwa razy i dalej nie wiem co kupić.

Ogólnie najbardziej mnie zastanawiają: Givi D232S, mra touring i mgg turystyczna. I tutaj mam pytanie do użytkowników o jakość wykonania, spasowaniem ochronę przed wiatrem itd.

Najlepiej gdyby Ci użytkownicy mieli około 177 cm wzrostu :D

U mnie przy podobnym wzroście Givi kompletnie się nie sprawdziła. Wiało idealnie na szczękę. Lepiej było na Losterze, a paradoksalnie najlepiej na org + deflektor

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Zakupiłem szybę turystyczną Loster do Bandita 2 gen z 2000 roku i przy moim wzroście 173 szum jest tak głośny że aż bolesny. Wróciłem do fabrycznej Ale ta z kolei kieruje strugi na ramiona i klatę. Ktoś podpowie jakieś rozwiązanie do tego modelu (2 gen) co by obyło się bez deflektora? Może jakaś szyba Givi albo Mra??

Ja ma 176cm i mam szybę od MGG, jestem z niej zadowolony. Wcześniej przy oryginalnej wiało mi pod kask, prosto w szyję, a teraz strumień powietrza dotyka tylko czubka kasku. Teraz podniosłem sobie kierownicę na oryginalnych riserach i też jest nieźle.

Która szybę masz bo na stronie MGG znalazłem dwie szyby normalna 35cm i turystyczną 43cm. Czy strugi na czubku kasku nie powodują hałasu?

Edytowane przez Radson

Panowie i Panie. Musicie jeszcze wziąć poprawkę na pasażera. No chyba że jeździcie tylko sami.

U mnie wszelkie podwyższenia na ta chwile kończyły się strasznym dyskomfortem dla pasażera. Duże zawirowania powietrza. Jazda przez to był i dla mnie i pasażera mało komfortowa. Inaczej mówiąc musiałem prostować się ,co by strumień powietrza nie miotał pasażerem.Za to ja miałem strasznie duży hałas i byłem bardzo zmęczony już po 300-400 km (ból karku ,pleców).

Dlatego wróciłem do fabrycznej.

A może tak dwa w jednym? Szyba podwyższana wyprofilowana w górnej części jak deflektor? Mam już parę lat i jest super. Zdjęcie w mojej galerii.

Latam bez pasażera. Deflektor mocno szpeci.. Lostera się pozbędę bo się nie da jeździć a oryginalna muszę wymienić ze względu na porysowania. Chciałbym coś wypróbowanego w to miejsce...

Mam turystyczną szybę, jest ona właśnie w górnej części odgięta jak deflektor. Jakiegoś nadmiernego hałasu nie stwierdziłem (szyba do bandita K5 wzwyż).

Na Facebooku MGG jest zdjęcie mojego moto z zamontowaną szybą od nich.

Edytowane przez michalpom1

• 2 years later...

Pozwolę sobie odkopać temat bo mi w dalszym ciągu wieje za bardzo ;) Ma ktoś jakiś sprawdzony deflektor do ori szyby 1200s?

Dorób sobie pod siebie

Myślę o tym DARKOJAK regulowanym w obu płaszczyznach, ma ktoś taki moze ?

Ja próbowałem z Moto ADV i z Darkojakiem i w każdym przypadku było o wiele gorzej niż bez. Wszystko zależy od pozycji kierownika i kasku też...

• Like 1

Też mam org + deflektor i nic to nie daje , a raczej jest jeszcze głośniej. Trochę lepiej jest jak deflektor jest odwrotnie, ale też jest głośno. Ciszej jest jak wstanę 😀. Najbardziej wieje bokami owiewki. Lostera miałem założonego 15 minut i to była masakra.

Czyli rozumiem, że nie warto zainwestować 200zł na darkojaka regulowanego góra/dół ?

Wszystko zależy. Może być, że w Twoim przypadku będzie OK, a może być kicha. Musisz spróbować. Zamów, przetestuj i zobacz. Dogadaj się ze sprzedawcą czy jak coś będzie nie tak, czy możesz zwrócić. Ja tak zrobiłem. 

• 4 weeks later...

Mam 190cm wzrostu. Szyba Loster, coś takiego: LOSTER SZYBA TURYSTYCZNA SUZUKI GSF 650 S BANDIT 05-08

No i wiatr wali mi prosto w kask. Jadąc nawet 80km/h jak się delikatnie schylę głową w dół to jest różnica kolosalna.

Zamówić deflektor czy inną szybę? W sumie mam gdzieś oryginalną szybę tyle że porysowaną, może założę na próbę..

Pewnie ktoś tu jest wysoki - jaką macie konfigurację w swoich Eskach?

Mam 190cm wzrostu. Szyba Loster, coś takiego: LOSTER_SZYBA_TURYSTYCZNA_SUZUKI_GSF_650_S_05-08.jpg

No i wiatr wali mi prosto w kask. Jadąc nawet 80km/h jak się delikatnie schylę głową w dół to jest różnica kolosalna.
Zamówić deflektor czy inną szybę? W sumie mam gdzieś oryginalną szybę tyle że porysowaną, może założę na próbę..

Ja mam 190cm wzrostu. Próbowałem Lostera z deflektorem i nic to nie dało. Nadal wali prosto w kask (Loster wystawiony do sprzedania). Moim zdaniem szukaj innej szyby. Ja się poddałem i wróciłem do oryginalnej.

Temat jest trudny w tym moto☹️ Ja mam tylko 177 i po założeniu takiej szyby i deflektora jest super, ale wystarczy podnieś dupsko na 10cm i wali po kasku.

Albo niska fabryczna i bierzemy na "klatę" i zero komfortu, albo wysoko. Ze względów bezpieczeństwa do 160 -170 max. Przy większej szybkości szyba zaczyna łapać turbulencje i może  być niewesoło.

def01.jpg

Mam szybę oryginalną, ale wygląda jak papier ścierny (dostałem ją razem z moto), założę i zobaczę.. będzie lepiej to będę szukał nowej, bo ta już pewnie nie do odratowania. Już chyba lepiej dostawać wiatrem w klatę niż w kask. Bo już przy 60 jest mega szum wiatru. Może posiadacze eNek się śmieją, ale tu całość skupia się właśnie na kasku.

W dniu 6.06.2021 o 17:45, scoffer napisał:
W dniu 6.06.2021 o 14:25, Evan napisał:
Mam 190cm wzrostu. Szyba Loster, coś takiego: LOSTER_SZYBA_TURYSTYCZNA_SUZUKI_GSF_650_S_05-08.jpg

Ja mam 190cm wzrostu. Próbowałem Lostera z deflektorem i nic to nie dało. Nadal wali prosto w kask (Loster wystawiony do sprzedania). Moim zdaniem szukaj innej szyby. Ja się poddałem i wróciłem do oryginalnej.

Wróciłem do oryginalnej szyby i tragedia. Już chyba lepiej jeździć stoperach niż przy 90-100km/h wiatr (fakt faktem, jechałem otwartym polem) chce zrzucić z moto :D bym wiedział to biorę nakeda, chociaż na całe ciało rozłożyłby się wiatr, a nie tylko na kask lub klatę. Chyba jednak wrzucę spowrotem Lostera i spróbuję z deflektorem.

Doszedlem do tego samego wniosku, że przy tym wzroście to lepiej było wziąć N'ke. Dlatego moja S'ka jest ze mną ostatni sezon ;-)

• 3 months later...

Cześć! 

Pozwolę się dołączyć do dyskusji i tym samym znów odświeżyć temat rzekę - szybę (1250SA). 

Mam u siebie założona szybę MRA vario-touring-streem z deflektorem dedykowanym do niej, jednak ciężko mówić tu o komforcie jakiejkolwiek jazdy. Wiatr do 60 km/h pozwala na uchylenie szyby, potem trzeba zamykać koniecznie. 

Znalazłem dzisiaj na sieci zdjęcie bandyty, który ma prawdopodobnie założona również MRA lecz inny, wyższy model z dwoma fabrycznymi wycieciami. Czy ktoś używa takiej i ma jakieś doświadczenia? 

Druga opcja to szyba z-technik, która zdecydowanie wyróżnia się od innych nie tylko pojemnością zbieranego powietrza ale i ceną. Miał z nią ktoś do czynienia? 

https://m.louis.pl/artikel/z-technik-v-stream-szyba-przednia-z-h-t/10006410?filter_article_number=10006447&filter_bike_id=1891

LWG!