Skocz do zawartości

Szyba Turystyczna Do Bandita S-Ki - Jaka?

Gość Christos
 Share

Rekomendowane odpowiedzi

Przy moim "nikczemnym" wzroście 170 cm 😂 ten zestaw się sprawdza , kask szczękowy otwieram i po mieście tak jeżdżę ma homologację  na jazdę z podniesioną szczęką. Do ilu komfort nie sprawdzałem ale jestem zadowolony 

DSC_5021.JPG

Kwinto, a jak bez deflektora? 

Do jakiej prędkości jeździłeś w miarę komfortowo? 

Ja mam koło 1,77m i podniesioną kierownice o jakieś 3 cm... chyba, bo już była tak zmieniona a nie mierzyłem  

Komfort jest większy , ale nie jeżdżę ze szczeną do góry powyżej 100 bo działa jak spadochron. Z tego co pamiętam do 100 jak tylko szybka to w miarę ok było.

Ja w tym roku zmieniłem z ori+deflektor na taką :

https://allegro.pl/oferta/szyba-turystyczna-suzuki-gsf-650-gsf-1250-05-09-9996768368

Jestem z niej mocno zadowolony, jest dobrze wyprofilowana i naprawdę trzeba sporo przekroczyć prędkość autostradową żeby się za nią chować ;)

Mam 178cm wzrostu.

Tak to wygląda :

SB_1250_1.jpeg

SB_1250_2.jpeg

• Upvote 1

Wow! Wygląda bardzo dobrze i cena też super 😁 

Czy 3mm grubości wystarczają? Czytałem o szybie firmy Loster i podobno tamta chwieje się jak żagiel przy wyższych prędkościach 😂

14 minut temu, Kubawas napisał:

Wow! Wygląda bardzo dobrze i cena też super 😁 

Czy 3mm grubości wystarczają? Czytałem o szybie firmy Loster i podobno tamta chwieje się jak żagiel przy wyższych prędkościach 😂

Nie jest to twardość ori ale podczas jazdy/użytkowania nie zauważyłem nic szczególnego.

Lostera i ja miałem zakupić ale ta szyba jest niższa i lepiej profilowana, no i (przynajmniej w/g mnie) lepiej wygląda.

• 3 months later...

Również ją zamówiłem zobaczymy. Przy wzroście 190cm Loster walił prosto w kask co już przy 50km/h powodowało huk.

• 4 weeks later...

Pany, link wygasł a chciałem też tą szybę oblukać może ktoś z użytkowników tej szyby podesłać aktualny link? 

10 godzin temu, Nico851 napisał:

Pany, link wygasł a chciałem też tą szybę oblukać może ktoś z użytkowników tej szyby podesłać aktualny link? 

Tu masz:

https://allegro.pl/oferta/szyba-turystyczna-suzuki-gsf-650-gsf-1250-05-09-10812789843

2 godziny temu, Tomek napisał:

Do której ?

Chodzi o tą którą dodał popjus :)

Witajcie, mam oryginalną szybę suzuki z deflektorem i tak jak kilku z was wyżej pisało, tworzą się zawirowania powietrza i buja głową jak po dobrej imprezie. Myślę nad wymianą tego oryginalnego deflektora na wyższego. Sprawdzał ktoś już to? Możecie coś polecic?  Mój wzrost to 193cm także sporo

Ja przerabiałem zarówno niski, jak i wysoki deflektor na oryginalnej szybie i szybko wróciłem do serii. Po prostu nie dało się jechać szybciej jak 50... 184 cm...

Zauwazylem ze do predkosci okolo 90km/h zdecydowanie lepiej jest go złożyc, wtedy powietrza idealnie rozbija się o klate i nie powoduje duzych zawirowań ale wszystko od tej granicy w górę zaczyna byc uciązliwe, przy rozlozonym deflektorze powietrze wali centralnie w kask z tego względu wlasnie myśle, że jak wsadze cos z 2x wyższego niz mam to poprawi to chociaż w niewielkim stopniu sytuacje

• 1 year later...

Odświerzam temat. jakieś wskazówki obecnie dla 1250S (2012)? jeszcze na ori ale na trasie wieje niemiłośiernie. powyżej 140-150 to już strach sie wychylić.

54 minuty temu, KitaPL napisał:

Odświerzam temat. jakieś wskazówki obecnie dla 1250S (2012)? jeszcze na ori ale na trasie wieje niemiłośiernie. powyżej 140-150 to już strach sie wychylić.

Wieje niemiłosiernie kimś kto nie był w przywitalni :)

to sie bardzo witam  z kazdym. wpadłem przypadkiem na forum i tak z rozpędu dałem ciała.