Skocz do zawartości

Co Dzisiaj Zrobiłem Przy Swoim Motocyklu...

wolnemiasto
 Share

Rekomendowane odpowiedzi

Może nie dziś ale wymieniłem:

1. kierunki na LEDowe wraz z przerywaczem - o wiele lepiej je widać
2. obciąłem plastikowy ogon - zastąpiłem aluminiową płyta wysprejowaną w czarny mat - efekt miodzio tylko docinanie tej płyty bez narzędzi to katorga ;(
3. Podświetlenie tablicy jak i samo mocowanie tablicy nowe ;)
4. Nowe osłony na chłodnicę i łańcuch - ta na łańcuch z nierdzewki wibruje przy 4-5 muszę podłożyć gumowe podkładki ;)
5. Klocki przód Nissiny ST

Marzą mi się:
1. Akcesoryjny tłumik
2. Kufer ze stelażem i płytą
3. Twarde zawieszenie od b12
4. Na zimę filtr, olej, świece, czyszczenie i regulacja

5. Płyn hamulcowy - oba

Tak o pisze żeby nie zapomnieć ;)

Edytowane przez Pain

Ja dzisiaj skorzystałem z ładnej pogody i:

-założyłem gmole:

DSC00942.JPG DSC00940.JPG

-wyczyściłem miejsca, których nigdy nie czyściłem:

napęd:

DSC00936.JPG

i inne dziwne miejsca, jak np. kości i mocowanie amortyzatora:

DSC00938.JPG

dół silnika i stopka:

DSC00937.JPG

piasta koła:

DSC00935.JPG

Za to ja wreszcie założyłem lampę i dzisiaj się wreszcie przejechałem ^^

Hurra. 3 raz od kupna motocykla :)

A ja dzisiaj nic nie zrobiłem .pooglądałem go i stwierdziłem że jest git. :driving_moto:

Wymiana opony, naciąg łańcucha, i tak sobie obejrzałem moto z każdej strony :P

No dziś to już przesadziłem... Mycie, polerowanie woskiem lakierowanych elementów, dokładne czyszczenie felg. Ale najbardziej mnie cieszy, że doczyściłem kolektory. Usyfiły się jakąś mazią jak robili drogę, zeszło dopiero szczotką drucianą - teraz jak nowe. Aha, usunąłem usterkę - dokręciłem poluzowaną śrubkę mocowania klaksonu. No i oczywiście traska, tak lajtowo ok. 100 km.

a ja dziś zdjąłem bandaże :)

1239809_573182902742376_1988388845_n.jpg

Dzięki lenarowi udało się po taniości zakupić nowe kubki zegarów, a i  lampa też ,,nowa":)

jeszcze tylko malowanie baku i po wycieczce na Rumunie nie będzie śladu :)

Edytowane przez Seev

A ja wczoraj skleciłem własną olejarkę i dziś testowałem jak toto działą i powiem Wam że całkiem se radzi :)

A jaka satysfakcja :zeby: i ile myśli technicznej.

Części składowe:

strzykawka 100ml - około 2 pln

przyrząd do infuzji - 1,21 pln

zawór z cewką (taki od instalacji LPG) dostałem od teścia - 0 pln

króćce z kawałkami rurki miedzianej dostałem od znajomego gazownika gratis jak usłyszał jakie ma mieć zastosowanie :)

igła infuzyjna 40 mm 0,7 śr nie pamiętam jaki koszt

kawałek rurki od kolegi chirurga

jeden patyczek chigieniczny do czyszczenia uszu

i oczywiście parę opasek trytytek

podsumowując zamknąłem budżet w okolicach ceny zimnego browara a smarowanie super.

Polecam wszystkim. Jakby ktoś z okolicy chciał pobawić się w konstruktora to zapraszam :)

• 1 month later...

Vieto, no, teraz mam ją wyżej i nie będę się musiał tak pochylać :) 

Przynajmniej taką mam nadzieję :D 

No jest szansa, że mi się tam teraz uda wcisnąć handbary jakieś, ale to plan na inny weekend ;) 

Bezem, prawie upadła, jak mocowanie odkręciłem :lol: 

Nie dzisiaj ale w zeszłym tygodniu zamontowałem na kierownicy nawigację LARK 35 AT. (prezent urodzinowy "na życzenie" :))

Daje radę!

Stałe podłączenie +12V zaczerpnięte z przedniego światła, trochę pracy żeby poukładać przewody.

Soft aktualnie wgrany - iGo i Automapa. Jest Windows CE 5 więc możliwości są bardzo duże.

Zrobiłem już z nią 200 km, trochę nawet na nią popadało i jestem bardzo zadowolony. (również z uwagi na cenę - 350 zł)

post-3916-0-69299200-1382959019_thumb.jpg

Wczoraj zrobiłem akcję szuru-buru i wyczyściłem napęd, osłonę łańcucha, wahacz, koła (piastę, felgi, opony), mocowanie amortyzatora, częściowo silnik, kolektory, stopę boczną i centralną. Zdjąłem i wyczyściłem tłumik i podnóżki pasażera. No i powoli się zbieram do ululania mojej Suzi w sen zimowy.

A gdy już będzie grzecznie spała...

LIFTING!!!

A ja nabiłem 66 666km.

gallery_1413_992_266603.jpg\

Ale to nie było dzisiaj tylko w piątek. 

I zdjąłem stelaż pod kufer, żeby sobie przypomnieć jak bandzior wygląda bez tych szpergałów :)

• 2 weeks later...

O widzę, że nikt nie pisze to podbiję temat bom wnerwiony.

Dziś wymontowałem akumulator, bo dziad kręcił ale chyba już za słabo na zrobienie iskry to i pierwszy raz nie odpalił. Dziwne, kręcił ładnie, ale napięcie spadało poniżej 12v :(  no i sami wiecie. Dupa. Teraz aku się ładuje a mnie krew zalewa. MOCY PRZYBYWAJ

Odstawiłem do warsztatu aby pozbyć się starych zbyt miękkich sprężyn na rzecz nowych progresów i świeżego oleju + sprawdzenie moto i przygotowanie do kolejnego sezonu.

spuściłem olej, wyjąłem akumulator, zdjąłem zbiornik i poodpinałem wszystko od silnika. Za tydzień wyciągam gnoja z ramy :D