Skocz do zawartości

Co Dzisiaj Zrobiłem Przy Swoim Motocyklu...

wolnemiasto
 Share

Rekomendowane odpowiedzi

Pod choinke wjechał zestaw kufrów do bandziora z dedykowanym stopem i oparciem tylko niebyło kiedy ogarnąć  tematu ale dziś nastała taka chfila i zrobione !   :rock: ihost_1423426203__zdjecie0041.jpg

Edytowane przez micch

To i ja się pochwalę co ostatnio zrobiłem (jeden z etapów przygotowania do sezonu):

- wymieniłem filtr powietrza

- sprawdziłem napinacz łańcuszka rozrządu (6 ząbków zostało)

- przykleiłem złamane zaczepy tylnych owiewek
- silnik umyłem Akrą, całkiem ładnie zeszło

Niedługo robót ciąg dalszy nastąpi : )

image_url-8639-1422778173.jpg

Nie masz czasem odwrotnie tej zębatki założonej?? Z drugiej strony jest takie ozdobne podfrezowanie i wszystkie oznaczenia.

Chyba ma być tak.

194864807_2_644x461_suzuki-gsf-600-bandi

• Upvote 2

Mi też się wydaje, że odwrotnie zębatka tylna założona 

edzia

@Luk 137 - zębatkę ma dobrze założoną, ale oponę już raczej nie 

tak powinno być http://www.sunstarmoto.com/it/catalogue/dettaglio_prodotto.php?codice_articolo=1-5383-45

tu dla ciekawości opona  http://www.extremesupply.com/product/Street-Tires/MICHELINPILOTROADREARTIRES.html#.VNgO3uaG-So

Edytowane przez jatomoto

Mi też się wydaje, że odwrotnie zębatka tylna założona 

edzia

@Luk 137 - zębatkę ma dobrze założoną, ale oponę już raczej nie 

tak powinno być http://www.sunstarmoto.com/it/catalogue/dettaglio_prodotto.php?codice_articolo=1-5383-45

tu dla ciekawości opona  http://www.extremesupply.com/product/Street-Tires/MICHELINPILOTROADREARTIRES.html#.VNgO3uaG-So

zębatkę ma założoną odwrotnie, ale nie robi to zbyt dużej różnicy :P

]kolego jatomoto fotka dodana przez Luk137 jest tylko poglądową znalezioną na necie ;)  mimo to opona na niej jest założona dobrze zresztą jest założona tak samo jak ta w linku dodanym przez ciebie lol :)

zębatkę ma założoną odwrotnie, ale nie robi to zbyt dużej różnicy :P

]kolego jatomoto fotka dodana przez Luk137 jest tylko poglądową znalezioną na necie ;)  mimo to opona na niej jest założona dobrze zresztą jest założona tak samo jak ta w linku dodanym przez ciebie lol :)

to nie problem - sugerowałem się, poprzednią założoną jeszcze przez poprzedniego właściciela.

Ale ponieważ teraz czekam na tuleje dystansową to i tak mam zdjętą całą ośkę - przekręce w wolnej chwili :)

Dzięki za info - niech będzie jak należy :)

Zamontowałem w końcu porządne kierunki z żarówkami 21W bo mnie już wkurzało to szybkie miganie. Dla mnie od razu lepiej wygląda niż z białymi kloszami. Zamienniki, ale nie różnią się od ori.

• 2 weeks later...

A pracowity dzionek dziś miałem wymieniłem olej na świeżutkiego Motula 10W40 wraz z filtrem, naprawiłem uszkodzoną końcówkę kolektorów na łączeniu z dolotem komina no i zamontowałem nowy wydech z czego najbardziej jestem zadowolony co prawda to tylko komin Dominatora  ale i tak banan z gęby mi nie złazi ;-) jutro odpalamy jeszcze nie wiem jak Dziorek gada z nowym wydechem.

no to ja   dziś zmęczyłem zawory, w chuuuu czasu mi to zajęło :krecka_dostal:

rozebrałem w mak przednie zaciski, wyczyściłem, złożyłem i zalałem świeżym płynem. Klocków jeszcze trochę jest, na sezon powinny wystarczyć.

Przygotowany do sezonu jak niżej:

- Olej silnikowy - VALVOLINE 10W-40 DURABLEND 4T

- Olej w lagach - VALVOLINE,

- Uszczelniacze lag - ATHENA

- Płyn hamulcowy  - VALVOLINE

- Klocki hamulcowe - FERRODO przód, tył

- Przewody hamulcowe w oplocie - GOODRIGHT przód, tył

- Płyn sprzęgłowy - VALVOLINE

- Filtr oleju - HIFLOFILTRO HF138

- Filtr powietrza - HIFLOFILTRO

- Opony - MICHELIN PR 4 GT przód, tył

Też się pochwalę,nie dość ,że założyłem nowe opony Micheliny PR4 GT

to dokładnie dzisiaj rozkręciliśmy razem z Syku prawie pół mojego GSX-fa

pod kątem założenia olejarki,a następnie udało nam się skręcić moto do kupy

tak skutecznie ,że na 2 kołach wróciłem do domku,ha,ha :takaemotka:

Acha i jeszcze naoliwiłem zamki!!!

O panowie! Taka pogoda a wy grzebiecie?

Grzebanie się robi zimą! :D

Dzisiaj nawinąłem pierwsze kilometry w sezonie i sprawdziłem jak nowe łożyska leżą w przednim kole, nowa opona i szyba turystyczna. Testy zaliczone. Moto już nie sciąga ani nie łapie drgań kierownicy w zakresie 60-80km/h. To akurat zaleta nowej opony, bo te brzydkie przypadłości pojawiły się na Continentalu (moim cudowynym Road Attack, szeroko opisywanym i komentowanym) i znikły tak szybko jak znikł continental.

Wszystkie moje prace zimowe (filtry, oleje, zawory i gaźniki) odpłaciły mi startem od strzała w nowym sezonie i cały dzień cieszyłem się jazdą. :D

Edytowane przez MetalBeast

Fakt,dzisiaj nakręciłem tylko 50 km, a w 2015 już blisko 500.

I to był mój pierwszy raz ,kiedy na drodze nie czułem się jak samotny wilk!!!

Wiosna stoi u bram! :jupi:

No to bandito pojechało dziś na full serwis tj. czyszczenie regulacja i schynchronizacja gazników oraz regulację luzów zaworowych, a przy okazji zrobiłem małą rundę po mieście. W końcu z nowym kominem ludziska oglądają się w koło co się dzieje co tak napierdala hi ;-)

Edytowane przez misiek1986

U mnie w niedziela odbyła się kuracja luzów zawodowych. O dziwota tylko 4szt trzeba było poprawić. Doszły nowe świece ngk oraz filtr powietrza.

Zostały tylko gaźniki, opona na przód i w drogę :D

Zamontowałem długo oczekiwane stelaże pod kufry boczne

Ja dzisiaj świece zmieniłem, wyczyściłem i nasmarowałem łańcuch i przepaliłem bandziorka trochę :usmiech:

Edytowane przez Kamil24E

U mnie w niedziela odbyła się kuracja luzów zawodowych. O dziwota tylko 4szt trzeba było poprawić. Doszły nowe świece ngk oraz filtr powietrza.

Zostały tylko gaźniki, opona na przód i w drogę :D

To nie jest nic dziwnego. Ja po 18 tyś miałem tylko 2 do poprawki. Reszta w granicach normy. Warto i tak wtedy wszystkie ustawić na środku.

Zakończyłem pewien etap prac przy zegarach. Kontrolki do przeciwmgłowych (przód i tył) czekają jeszcze na szablon (kolega ma wyciąć na ploterze to co mu w corelu wyrysowałem).

Kontrolka alarmu już sprawdzona.

Tak wygląda wbita czwórka w ostrym świetle.

ihost_1425747254__20150307_172329.jpg

Zaskoczę was-ja dzisiaj poszedłem,podrapałem za lusterkiem,spojrzałem czy grzecznie aqu podłączone jest i umówiłem sie z pacjentem na mycie za tydzień.:D

Wymieniłem linkę sprzęgła, bo podczas kontroli drogowej obczaiłem że się przeciera. I szczęśliwie w oststniej chwili, bo wcisłem dwa razy w garażu i pękła:)

W końcu wrócił przedni błotnik od lakiernika szybki montaż i pierwsza konkretniejsza jazda w nowym sezonie, zakończona policyjną kontrolą a raczej  interwencją gdyż dostali wezwanie od starszej pani której to przeszkadzało że parę razy przejechałem obok jej domu. Szkoda że konkretnie nie powiedzieli mi co to za pani.  :stupid:

Podłączyłem prostownik pod aku . Jutro jazda. :good: