Skocz do zawartości

Co Dzisiaj Zrobiłem Przy Swoim Motocyklu...

wolnemiasto
 Share

Rekomendowane odpowiedzi

- wymiana filtra i oleju
- wymiana klocków hamulcowych - tutaj mam pytanie - jeśli niektóre tłoczki chodziły z mega oporem to pewnie przydałoby się je przeczyścić? Czy lepiej nie dotykać? :)
- porządnie umyty i nasmarowany łańcuch,
- machina także umyta

Do zrobienia:
- wymiana płynu hamulcowego i w sprzęgle
- lekkie poprawki lakiernicze
- dołożenie crashy
- montaż kufra

- wymiana filtra i oleju

- wymiana klocków hamulcowych - tutaj mam pytanie - jeśli niektóre tłoczki chodziły z mega oporem to pewnie przydałoby się je przeczyścić? Czy lepiej nie dotykać? :)

- porządnie umyty i nasmarowany łańcuch,

- machina także umyta

Do zrobienia:

- wymiana płynu hamulcowego i w sprzęgle

- lekkie poprawki lakiernicze

- dołożenie crashy

- montaż kufra

Jeśli chodzi o hamulce to jak najbardziej wszystko rozebrać, wyczyścić i przesmarować. Jak wkładałeś nowe klocki to cofając tłoczki wepchnąłeś cały syf do środka.

Przy okazji płyn hamulcowy wymienisz.

Dzięki! Na przyszłość będę już wiedział - na razie jestem zielony w temacie. Czym je najlepiej nasmarować po czyszczeniu?

Smar do tłoczków albo płyn hamulcowy. Czyszczenie też płynem, uwaga na środki do czyszczenia hamulców, bo niektóre mogą uszczelki pouszkadzać. W jakiej dzielnicy mieszkasz?

Edytowane przez zoozka

Wczoraj pierwszy raz odpaliłem złoma i o dziwo za trzecim kręceniem ruszył...Aku wytrzymało, że w szoku jestem  :takaemotka:

Edytowane przez WaluÅ›

Smar do tłoczków albo płyn hamulcowy. Czyszczenie też płynem, uwaga na środki do czyszczenia hamulców, bo niektóre mogą uszczelki pouszkadzać. W jakiej dzielnicy mieszkasz?

Dzięki za szybką i wyczerpującą odpowiedź. Mieszkam na Matarni.

Dzięki za szybką i wyczerpującą odpowiedź. Mieszkam na Matarni.

Ja na Ujeścisku więc kawałek drogi, ale w razie czego mogę coś podpowiedzieć jakbyś potrzebował pomocy.

O, dzięki. Dobrze mieć pomocną dłoń "w razie czego". Chcę jak najwięcej robić sam przy moim bandycie, więc będzie koło ratunkowe.

Wymiana filtra oleju oraz oleju,

czyszczenie napędu,

czyszczenie kolektorów,

gotowy do sezonu :) teraz tylko jeździć :)

Dzięki! Na przyszłość będę już wiedział - na razie jestem zielony w temacie. Czym je najlepiej nasmarować po czyszczeniu?

jak już miałbyś rozbierać to może warto rozważyć kompleksową regenerację,

link podaje tylko jako przykład zestawu naprawczego: http://allegro.pl/zestaw-naprawczy-zacisku-hamulcowego-suzuki-dl-gsf-i5226353383.html

Wysłuchałem dokładnie silnika czy nie chce nowego rozrząd bo nie wiem.

Efekt? Nadal nie mam pojęcia czy chce czy nie :D

Poza tym wytarłem całe moto z kurzu.

Doszły paski na rant felg (prezent od kolegi - stwierdził ze nie będzie ich kleił). Wzór znajdziecie w temacie http://polishbanditcrew.pl/topic/25090-naklejki-na-felgi-polerowanieoklejanie-felg/?hl=felgi 7 post @FRANK. Zdjęcie wrzucę wieczorem jak ogarnę iHost.

założone grzane manetki Oxforda :)

zima już nie straszna.

ja prawie dostałem zawału.

Wczoraj podpiąłem układ olejary - aby sprzwdzić jak działa.

Ponieaż miałem problemy z wyłączaniem się olejary przy prędkości 10km/h zacząłem grzebać.

Międzyczasie telefon ekipy lelona , pierdu pierdu i decyzja - wymontować trzeba układ aby zmienić oprogramowanie (znalazłem bag'a)

Odpiąłem linkę otwierania kanapy - wymontowałem układ a że zmierzchało to założyłem kanapę i poszedłem "nynać"

Rano (dziaisaj) idę do piwnicy , biorę poprawiony sterownik i do moto. Przekręcem zamek kanapy i kanapa się nie otwiera

"o cholera nie zapiąłem linki"

20 tysięcy myśli, coś pisali na PBC i wycinaniu plastików - kutwa przecież to "funkel nówka tylko do kościoła dziadek jeździł"

na szczęście projektanci suzuki na tyle mało zabezpieczyli moje moto że po około półtorej godziny prób otworzyłem kanapę (jestem zwycięzcą ;) )

jak mówi przysłowie "niedzielna praca w gówno się obraca"

Edytowane przez syku

założone grzane manetki Oxforda :)

zima już nie straszna.

Ha ha, to zes wybral czas :) Przynajmniej z rana jeszcze troche sie przydadza

Ja dzis za to zrobilem zawory, wstawilem aku, troche regulacji, poskrecane plastiki do kupy, zdiagnozowane przerywanie swiatel i Romet znow jest na chodzie :}

dziś polerka lakieru na mej kochance...

czarne lustereczko zrobione :)

Radzior tylko nie tak zawzięcie bo jeszcze cały lakier spolerujesz :takaemotka:

Syku, nieźle. Chciałbym zobaczyć Twoją minę gdy skumałeś że nie zapiąłeś linki :) . A tak poza tym skoro już udało Ci się włamać do własnego motocykla to zrób mały turtorial :). Niech inni mają łatwiej hehe

Już jakiś czas temu ale też się pochwalę :D

- wymieniony olej + filtr

- demontaż chłodnicy z wężami, później demontaż chłodnicy od węży, po lutowaniu montaż wszystkiego do motocykla

- paski na koła przyklejone

Syku, nieźle. Chciałbym zobaczyć Twoją minę gdy skumałeś że nie zapiąłeś linki :) . A tak poza tym skoro już udało Ci się włamać do własnego motocykla to zrób mały turtorial :). Niech inni mają łatwiej hehe

Niech inni mają łatwiej włamać się do mojego moto - no przegiąłeś.

Ale jeżeli komuś się to zdarzy (niezapięcie lub zerwanie linki to pomogę)

Poza tym - musiałem demontować stelaże kufrów (centrala i boczne) - więc nie wiem czy w tej chwili na tutorial mnie namówisz (może jak kolejnym razem pościągam bagażówkę)

Edytowane przez syku

Niech inni mają łatwiej włamać się do mojego moto - no przegiąłeś.

Ale jeżeli komuś się to zdarzy (niezapięcie lub zerwanie linki to pomogę)

Poza tym - musiałem demontować stelaże kufrów (centrala i boczne) - więc nie wiem czy w tej chwili na tutorial mnie namówisz (może jak kolejnym razem pościągam bagażówkę)

Nie uważam, że tutorial dobierania się do motocykla bez kluczyka jest mądrym pomysłem.

Fakt, ale!

Można taki tutorial załadować do działu Download i uczynić niewidocznym dla użytkowników.

A kiedy jakiś godny zaufania użytkownik potrzebowałby takich instrukcji, to wystarczyłoby zgłosić się do modów i przesłaliby ten plik na maila.

ja prawie dostałem zawału.

Wczoraj podpiąłem układ olejary - aby sprzwdzić jak działa.

Ponieaż miałem problemy z wyłączaniem się olejary przy prędkości 10km/h zacząłem grzebać.

Międzyczasie telefon ekipy lelona , pierdu pierdu i decyzja - wymontować trzeba układ aby zmienić oprogramowanie (znalazłem bag'a)

Odpiąłem linkę otwierania kanapy - wymontowałem układ a że zmierzchało to założyłem kanapę i poszedłem "nynać"

Rano (dziaisaj) idę do piwnicy , biorę poprawiony sterownik i do moto. Przekręcem zamek kanapy i kanapa się nie otwiera

"o cholera nie zapiąłem linki"

20 tysięcy myśli, coś pisali na PBC i wycinaniu plastików - kutwa przecież to "funkel nówka tylko do kościoła dziadek jeździł"

na szczęście projektanci suzuki na tyle mało zabezpieczyli moje moto że po około półtorej godziny prób otworzyłem kanapę (jestem zwycięzcą ;) )

jak mówi przysłowie "niedzielna praca w gówno się obraca"

Trzeba było drydnąć,potrenował byś na moim,w końcu nawet kolor mamy taki sam. :takaemotka:

Trzeba było drydnąć,potrenował byś na moim,w końcu nawet kolor mamy taki sam. :takaemotka:

Zawsze jeszcze może zadzwonić :)